Apple satser på solceller

Apple har som kjent bygd et datasenter i North Carolina for drift av blant annet iCloud og mange av selskapets fremtidige tjenester. Det er ikke i sine mange produkter Apple satser på solceller, men sitt enorme datasenter. Ifølge The Charlotte Observer har Apple i det stille begynt å bygge et stort område med solceller.

Området skal ligge tett opptil datasenteret som Apple ferdigstilte tidligere i år og som nå mest sannsynlig er i bruk til blant annet iCloud. Datasenteret inneholder store mengder servere, lagringsenheter og annet utstyr som produserer store mengder varme og bruker mye strøm. Denne varmen må reduseres ved kjøling og denne prosessen bruker svært mye energi. I tillegg kommer alt utstyret som også er strømhungrig.

Et solcelleverk vil gjøre det mulig for Apple å spare store beløp på energikostnadene ved drift av sitt datasenter og samtidig spare miljøet ved å benytte miljøvennlig energi. Det er velkjent at kostnadene ved å drive store datasentere er svært høye og ved å levere energien selv får Apple «stordriftsfordeler» som få andre selskaper kan matche. Investeringen med å bygge et slikt solcellekraftverk er sannsynligvis betydelig, men Apple har for øyeblikket over 70 milliarder dollar på bok og har åpenbart råd til en slik investering hvis det kan redusere driftskostnader og gi selskapet en fordel sammenlignet med sine konkurrenter.

Google har bygd sin infrastruktur på noe av den samme måten ettersom de i flere tilfeller eier både fiberen som internettrafikken beveger seg på og datasenterene som de har serverene i.

Via Macrumors

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Var det ikke dette datasenteret som dessuten var bygget rett ved siden av en elv, for å kunne gjøre enda mer av kjølingen "naturlig"?

Mr. Åkerblom

Solcellepaneller e nais.

XVegard

*gjesp*

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai