Drobo med to nye Thunderbolt disker

Drobo med to nye Thunderbolt diskerTidligere denne måneden viste Drobo fram en ny Drobo disk med Thunderbolt som benyttet 2.5" disker. I dag lanserte selskapet denne disken under navnet Drobo Mini. I tillegg introduserte de Drobo 5D, en videreutvikling av den «klassiske» Droboen.

Drobo Mini er den samme som ble vist fram tidligere denne måneden, men produktet har nå fått en navn og Drobo lover lansering i løpet av kort tid. Spesifikasjonene ser svært interessante ut. I motsetning til den klassiske Droboen er Drobo Mini basert rundt 2.5" harddisker - samme type som man finner i bærbare datamaskiner. Dette betyr at man kan sette inn SSDer og dermed få en lagringsenheten med svært høy hastighet. Totalt kan du legge inn maks fire harddisker i Drobo Mini og kjøper du de største 1TB diskene får du da hele 3TB med RAIDet lagringskapasitet i en svært liten pakke.

Drobo Mini har to Thunderbolt-porter og port nummer to bruker til sammenkobling (daisy chaining). Dette betyr at du kan koble sammen opptil seks slike Drobo minier eller koble andre Thunderbolt-produkter inn i disken. Det fantastiske med Thunderbolt er nettopp det faktum at en eneste port kan håndtere mange forskjellige enheter. I tillegg til Thunderbolt leveres Drobo mini også med en USB 3.0 port og selskapet lover å levere med både Thunderbolt-kabel og USB 3.0-kabel i pakken. Pris er foreløpig ukjent.

Drobo 5DDet andre produktet Drobo offisielt lanserte i dag var Drobo 5D - en videreutvikling av dagens Drobo. Drobo 5D har, som navnet kanskje avslører, hele fem diskplasser. Størrelsen er fortsatt 3.5" og det betyr at du kan ha hele fem 4TB disker i denne Droboen. Seriekobler du seks slike Droboer over Thunderbolt får du hele 120TB eller rundt regnet 96TB med RAIDet lagringskapasitet. Slettes ikke dårlig.

Som sin lillebror har Drobo 5D også Thunderbolt-støtte og USB 3.0. I tillegg benytter Drobo 5D en mSATA SSD for å gjøer lesing og overføring av data fra Droboen vesentlig raskere.

Dessverre har ikke Drobo offentliggjort pris eller tilgjengelighet på disse to produktene, men selskapet lover at ventetiden ikke vil være lang før disse blir å finne i butikken. Siste halvdel av 2012 blir tydeligvis tiden for Thunderbolt-produkter.

Les mer hos Drobo

Fuzzywolfs bilde

Fuzzywolf

Venter fremdeles på ørten andre Thunderbolt gjenstander som er "rett rundt hjørnet"... håpløst.

K.D.Gs bilde

K.D.G

hehe :D Bra Sart

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Det begynner i det minste å løsne litt med Thunderbolt nå. Håper det kommer mange flere alternativer snart. Thunderbolt er lynkjapt, jeg har testet det.

okvalles bilde

okvalle

Jeg har "alltid" ønsket meg en Drobo, helt til jeg leste Scott Kelby's blog. Kanskje man bør tenke seg grundig om, og eventuelt finne alternative løsninger?

Les innlegget her: http://scottkelby.com/2012/im-done-with-drobo/

rattata12s bilde

rattata12

Ser det ligger en til 4600 kroner på dustin, får man med noen disker da??? Eller koster det 4600 for kun kabinettet???

tiboine

men må ikke glemme at vi har 5 års reklamasjon her i Norge. Men det er ganske tåpelig at de bruker et propæriert system.

jaja, en SSD drobo er for dyrt for meg. så jeg bryr meg ikke :)

admins bilde

admin

@okvalle

Har hatt en Drobo i et par år. Ingen problemer med min og har hatt to harddisker som har tatt kvelden i løpet av denne perioden. Bare å stappe inn en ny disk og alt er tilbake i sin skjønneste orden.

@rattata12

Drobo selges uten disker ja.

rattata12s bilde

rattata12

@Admin, greit, hva tror du 5D kommer til å koste? Tenkte å kjøpe en slik :)

palelnans bilde

palelnan

Jeg tror de færreste har vært så uheldig som Scott Kelby. Mulig det fins spesielle faktorer som gjør at feilene skjer ofte med ham?

Kjøpte Drobo i 2008 (eller kanskje 2007, husker ikke), etter å ha hatt tidenes datakræsj der både PC og backupdisk tok kvelden samtidig.

Den har gått uavbrutt med ETT unntak siden da, og har spyttet ut 2 disker som jeg har erstattet uten problemer.

Det ene unntaket var a la Scott Kelby (evig reboot), men det var bare å plugge ut og inn og gi den en pause, så var den oppe igjen.

Jeg syns Drobo er topp, spesielt at man ikke trenger å konfigurere noe selv.

MEN, jeg kombinerer også med ubegrenset abonnement på www.jotta.no. Lite her i verden er verdt mer enn de 500 kronene pr. år det koster!

MacTitan

Drobo fremstår som et lite filleforetak uten nevneverdig kundeservice
og teknologisk "lock in" så det står etter...

Hver eneste #$&$/# oppgradering som er nødvendig for å få dritten deres til å fungere
krever jo at man tømmer hele boksen og gjenoppbygger senere.

DET tar tid, dere!

Selv om Thunderbolt er "Ah!" og "Oooh" og schwære greier, er det ingen tvil
om at det vil fremdeles være et råttent fundament i disse Drobo-boksene, og at
de bør skys som pesten!

Ting er IKKE like rosenrøde som disse overkommersialiserte Podcast-tullingene i miljøet rundt Leo Laporte vil ha det til når de sitter der og reklamerer for Drobo.

Hint - søk etter "Drobo crap shit garbage" på Google og få over 800000 treff.

Mye rystende lesning.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai