Transmit 2.5

Panic er et lite programvareselskap som ligger i Portland, USA og de lager blant annet en liten FTP klient som de kaller Transmit. Transmit startet som en OS 9 applikasjon, men har nå også tatt steget over i X-alderen og blitt hele 2.5 versjoner gammel. Transmit selges etter shareware prinsippet, dvs. du får lov til å teste programmet i x-antall dager før du må betale for videre bruk. Prisen er kun 25.95$ - altså rundt 200-250kr. Sletts ikke avskrekkende pris.

Transmit henter man ned fra Panic sine websider, og her ser du med en gang at det er et "kult" Mac-firma du har med å gjøre. Websidene til Panic er veldig bra, og dette gjenspeiles med en gang du starter programmet deres. Transmit virker raskt, gjennomtengt og enkelt. Du skjønner omtrent med en gang hvordan dette programmet fungerer.

Transmit støtter FTP og Secure FTP protokollen meget bra, og raskt. Hvis du tidligere har brukt Fetch vil du bli positivt overrasket over hurtigheten til Transmit. Den logger seg raskt på servere og listing av filer går i en fei. Den støtter Rendezvous, Apples "No configure" nettverk i Jaguar, og finner automatisk alle FTP servere på ditt eget nettverk. Meget nyttig hvis du har mange maskiner med FTP tilgang i lokalnettet.

Transmit fungerer også bra bak routere / Firewaller, så har du en Airport Basestasjon vil den ikke by på noen problemer. Den svakeste delen av Transmit er kanskje måten den håndterer bokmerker på, forhåpentligvis er det noe Panic vil arbeide med i fremtiden. Uansett så er Transmit verdt hver en kr. Løp og kjøp!

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai