Apple innrømmer sprekker i MacBook

MacBook sprekker

Apple skal ifølge AppleInsider ha stille ha innrømmet en produktfeil på den hvite MacBook-modellen. Feilen er noe svært mange MacBook-brukere skal ha opplevd, nemlig små sprekker i plasten på størrelse med et hårstrå.

Ifølge AppleInsider har Apple nå sendt ut en beskjed til alle sine forhandlere og Apple Service Providers om at MacBooks som har sprekker i plasten skal repareres uten ekstra kostnader. Apple har tidligere benektet at det eksisterte noen problemer, men har nå reversert og innrømmer problemene. Ifølge informasjonen fra Apple skal plasten på baksiden, nær trackpaden og området rundt portene og ventilasjonen være mest utsatt. Apple utelukker ikke at sprekker i andre områder også kan skje.

Her i Norge har forhandlere stort sett vært villige til å reparere disse problemene, selv om Apple offisielt ikke har innrømmet feil i denne serien. En pågående undersøkelse på Mac1 viser at svært mange har hatt problemer med sprekker i MacBook.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Hver gang jeg har påpekt dette har jeg blitt kalt idiot og negativ.
Jeg har ikke lyst til å si "hva var det jeg sa?", men hva var det jeg sa?

dngs bilde

dng

Jeg må ta hurtigbåt i 4 timer for å få fikset min macbook:P Jeg må vurdere om det er verdt det pga en sprekk. Eplehuset ligger i Bodø, jeg bor i Svolvær. Men man får jo skiftet topcase, og det kunne vært digg med helt ny trackpad og tastatur:O!

meisemramani

Jeg har sprekker i min MacBook, men garantien er utgått.
Er de pålagt å fikse opp i problemet fordet eller?

=)

magnuskite

5 års reklamasjonsrett etter forbrukerkjøpsloven, så er vel ihvertfal 2,5 år igjen på det man kan kalle en "garanti" i forhold til disse sprekkene!

Sukis bilde

Suki

Kan jeg dra til Humac og få dette fikset også, eller er det bare Eplehuset?
Og hva hvis de sier nei? Har jeg noen ''rett'' på dette?...

morpheus77

Jeg har kjøpt macbook for ca. 2 år siden på apple.no. For en uke siden kom de første og inntil nå, eneste sprekk på høyre siden hvor håndledet rester.Vil spørre forumbrukere om Humac i drammen tar reklamasjons sak for de som har kjøpt på apple.no? Evt. hvor lang tid tar det? noen erfaringer?

magnuskite

vel.. i utgangspuktet så er det jo forhandler du har kjøpt varen av sin plikt til å rette opp i dette, men burde vel gå greit med humac da de jo tross alt(går jeg ut fra) fakturerer apple for arbeidet de utfører på deres produkter. ring og spør!

RVLS

Dette gjelder vel den svarte også? For jeg kjenner MANGE med svart MacBook som har opplevd det. Jeg har blant annet opplevd dette, og fått byttet deler gratis hos Humac :)

Double Js bilde

Double J

Humac Drammen tar imot servicesaker både for sine og Apples kunder, det er noe de skal gjøre siden de er Service Provider og Premium Reseller. Drammen gjør som alle de andre Humacbutikkene, sender maskinen til serviceavdelingen som ligger i Oslo.

appleman

Det går fint å la andre fikse, men vær oppmerksom på at du selv kan måtte betale porto begge veier.

Tomators bilde

Tomator

gjelder dette også om man har kjøpt Mac'en igjennom jobben? (hjemmepc ordning) Vanlig garanti reduseres jo til 1år istedefor 3år....men hva med reklamasjonen og når appel innrømmer svakheten

ltjenset

Jeg har skiftet tastatur to ganger pga av sprekk.
Fikk ikke reparert sprekken ved "avstandsklossene" på plasten rundt skjermen fordi apple
ikke ville godkjenne den som svakhet. Får prøve en gang til nå da, siden de har innrømt feilen.
Noen andre som har opplevd sprekker der?

Jakobl

Har også opplevd sprekker ved "avstandsklossene" men har også fått bak, det begynte som en slik sprekk som er avbildet i artikkelen, men har blitt ganske mye større.

Men vil jeg få dette problemet fikset kostnadsfrist selvom jeg har hatt den over ett år og ikke har applecare?

dabear

Jeg fikk bytta topcase på min macbook hos eplehuset i trondheim. Sprekk til høyre på trackpaden. Greie folk:)

Tobben85

min sprakk tre ganger på samme sted, ringte apple å krevde omlevering =)

Randy

når skal de innrømme samme feil med plasten i iphonene?

christerguttens bilde

christergutten

Jeg har ikke en Macbook så kan ikke uttale meg om det, men har iPhone 3g, og folk klager jo tydeligvis på den og, og jeg skjønner ikke hvordan i all verden det blir sprekker i plasten.. Det er den telefonen jeg har hatt i hele mitt liv med best kvalitet (har hatt noen titalls ja..) så dette er noe jeg ikke helt fatter...
Kanskje det bare er meg som behandler den over-forsiktig... (men det er jo ikke det heller...)
Jaja, håper alle får problemene løst da.. Nok en gang viser apple at de lar brukerne komme først :) Vær forsiktige med macbookene deres da folkens :)

Kebabdyrets bilde

Kebabdyret

Macbooken min har vært inne på reparasjon pga. sprekker i plasten. iPhone 3G-telefonen har begynt å utvikle sprekker ved kameralinsa, til tross for at telefonen blir behandlet veldig bra.

Man kan begynne å lure på hvordan Apple sin QA er - eller ikke er - når så alvorlige feil slipper i gjennom.

Trobe

*kebebdyret:

Fikk du reprasjonen gratis pga reklamasjon? evt hvor mye betalte du?

Kebabdyrets bilde

Kebabdyret

@Trobe:
Ja. Overdelen på Macbook-maskinen ble byttet ut kostnadsfritt av Eplehuset. Maskinen ble kjøpt på Applestore, men det var visstnok ikke nødvendig med saksnummer fra Apple for at Eplehuset skulle fikse maskinen.
(Nå har jeg vært så dum å søle kaffe på maskinen. Selv om den fungerer finfint, så regner jeg med at all reklamasjon og garanti er utelukket).

Mobiltelefonen er ikke fikset. Det vil si, sprekkene er nesten ikke mulige å se (jeg fant dem først etter en nærmere undersøkelse). Derfor avventer jeg en videre utvikling. Jeg er klar over dette med reklamasjon innenfor rimelig tid, men sender jeg den inn nå så kommer jeg garantert til å få den i retur fordi feilen bare er "kosmetisk".

trampe_t

jeg leverte min hvite macbook på humac i vika for ca 3 uker siden, ettersom jeg har en stor sprekk rundt en av skruene, Etter en uke fikk jeg en beskjed om at dette ikke var en produksjonsfeil å de ville ikke bytte den uten kostnad. jeg måtte også betale 1100kr for at de skulle sende den inn, noe jeg ikke ble informert om da jeg leverte den (ja, det sto med liten skrift på innleverings lappen, men synes de burde informere om det når det er en så stor sum bare for å se på maskinen.. ) har jeg noe muligheter til å kreve å få dette refundert nå som apple innrømmer at dette er en feil??

apple boy

Jeg må ikke levere den inn der jeg kjøpte den? Jeg kan levere den en annen plass? :S

Sikkert eit veldig dumt spørsmål, men, nja...

Kebabdyrets bilde

Kebabdyret

Produktgarantien er noe Apple har gitt deg - ikke butikken (men det kan hende at denne også tilbyr gunstige vilkår ved angring eller ødelagt produkt). Da koker det hele ned til garantivilkårene til Macbook-maskinen.

For Apple spiller det liten rolle hvor du leverer inn maskinen. Dette betyr ikke at Apple tilby en slik tjeneste, men å ikke gjør det lite hensiktsmessig å tilby en garanti fra produsenten sin side. For deg er det lite hensiktsmessig å måtte levere maskinen til utsalgsstedet... Som sagt så er første steget å ringe til Apple. Kommer du til en kundebehandler som er vrang pga. at garantitiden er ute så nevner du at dette er et utbredt problem. Det er ikke uvanlig å utvide garantien ved bestemte produksjonsfeil.

carlabeibs bilde

carlabeib

Det var jo veldig typisk at jeg også oppdaget at jeg har en sprekk der jeg hvilen hånden når jeg har hånden min på trackpaden. Selv har jeg lyst til å skifte ut trackpaden, så og si hele innsiden av pcen min grunnet den er så skitten. En dust av en person sa jeg skulle ta komfyrskurekrem på og dom som jeg var gjorde jeg det og nå ser den rett og slett ikke ut ? Er det noen som vet prisen på å skifte ut hele dette?? Sende meg en priv melding eller noe?

Icanhaskebabs bilde

Icanhaskebab

rart at de ikke byttet om til macbook aluminum tidligere når dette problemet er ganske åpenbart. Heldigvis trenger man ikke å betale for dette, så da går det greit for meg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai