Psystar inngår forlik med Apple

Psystar leverer Blu-rayPsystar, selskapet som i lengre tid har solgt Mac-kloner, har nå inngått et forlik med Apple i en av sakene Apple anla mot dem.

Sagaen om Psystar ser ut til å snart være slutt og ikke helt overraskende kan det være over og ut for Psystar.

Engadget rapporterte nylig om at Psystar hadde inngått et forlik med Apple og godtatt å betale 1,34 millioner dollar pluss saksomkostninger. Med andre ord må Psystar punge ut 2.6 millioner dollar, omtrent 14 millioner kroner, for brudd på Apples opphavsrett.

Det partene har blitt enige om, er at Psystar må akseptere å betale beløp for fem krav som Apple har stilt, mot at Apple samtidig frafaller seks andre krav fordi disse ble regnet som for lite presise.

Psystar taper

14 millioner kroner er ikke en liten sum for et selskap som ikke skal ha solgt mer enn i underkant av 1000 klonede Mac-maskiner. Spørsmålet er om Apples advokater vil få gjennom forslaget om å eksplisitt forby Psystar å selge maskinvare med Mac OS X installert eller vedlagt.

spiffers

Psystar kunne gjort det stort hvis de kun holdt seg til å levere kompatibel maskinvare, og en install-cd som inneholdt det nødvendige av kexter, bootloader m.m., og heller holdt seg unna distribusjon av selve OS X. Det burde være en smal sak å lage et utility som forbereder maskinen for install av OS X, evt ha maskinen ferdig OS X Ready ;)

slogmos bilde

slogmo

Det er vel det de har gjort nå, med Rebel EFI.
Kanskje de begynner å selge OSX-Ready PC'er etter at dette har gått over?

Norry

"Sagaen om Psystar ser ut til å snart være slutt og ikke helt overraskende kan det være over og ut for Psystar."

jacos bilde

jaco

Om det ender slik at psystar blir borte dukker det opp noe nytt uansett..

m4rius

Bare si fra de som vil ha OSX ready PC ( er bare til å sette i OSX install DVD og den vil installere som vanlig ). Pris fra 2990,-

spiffers

Speccs på slik maskin?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai