Google dropper Windows til fordel for Mac

Google dropper Windows til fordel for MacAlt har absolutt ikke vært rosenrødt mellom Apple og Google den siste tiden. Konkurransen mellom selskapene har økt kraftig og det samme har den verbale ordkrigen. Allikevel er ikke alt negativt når det kommer til Apple og Google. Nå ser det nemlig ut til at Google dropper Windows til fordel for Mac OS X og Linux.

Etter at Google opplevde et større Kinesik hackerangrep rettet mot både flere av deres tjenester og interne datamaskiner, har selskapet tatt sikkerhet mer alvorlig. Et stegene skal ifølge anonyme kilder hos Google være å bytte ut samtlige Windows-baserte PCer med enten Mac eller Linux.

Alle nyansatte får også valget om å få en Mac fra Apple eller en PC med Linux installert. Skal Windows installeres må dette ifølge Financial Times klareres langt oppe i Googles ledelse.

Selv om mange av Googles ansatte allerede i dag foretrekker Mac eller Linux, så er denne migreringen svært godt nytt for Apple. Google har nemlig mer enn 20 000 ansatte, halvparten av dem utenfor USA.

We’re not doing any more Windows. It is a security effort. Many people have been moved away from [Windows] PCs, mostly towards Mac OS, following the China hacking attacks. New hires are now given the option of using Apple's Mac computers or PCs running the Linux operating system. Linux is open source and we feel good about it. Microsoft we don’t feel so good about.

skal Google-ansatte ha sagt til Financial Times.

Google selv har foreløpig ikke bekreftet dette, men Googles norske sjef, Jan Grønbech, lenker i en Twitter-melding i dag til en artikkel hos Digi.no som omhandler samme sak og dette kan vel kanskje ses på som en eller annen form for bekreftelse.

Det antas at Google på sikt også vil prøve å flytte mange av sine ansatte over på sitt eget operativsystem, Chrome OS som fortsatt er under utvikling.

Tags:
rub1s bilde

rub1

Digger denne kommentaren fra Engadget:
"If your OS is categorically forbidden by a massive corporation, you blew it."

Jeg håper og tror dette vil lage et større og bedre sammarbeid mellom Google og Apple.

Macpetts bilde

Macpett

Har mine tvil til at chrome OS møter kravene disse folkene trenger. Linux og mac høres bedre ut :)

christerguttens bilde

christergutten

Hehe,.. Google gjør utrolig mye riktig i mine øyne! Nhaahh :P

EspenHolten

Nå er det bare for andre selskaper og institusjoner og følge Google's eksempel.

ggt667s bilde

ggt667

Det er bare å gratulere Google, de ligger fortsatt 15 år etter meg,
jeg gjorde det samme i 1994, i 1997( Red Hat 4.2 het den den gangen, nå heter den debian eller ubuntu ) la jeg til denne regla;
Mac for arbeidsstasjoner, Linux for servere.

flybaba

skulle ønske noen norske grunnskoler fant på det samme, elever hadde fått et mye enklere liv.

ggt667s bilde

ggt667

For å ikke nevne TCO( Total cost of ownership ) Mystic 450ene funker fortsatt, og de er vel 11 år gamle, kan riktignok ikke spille Sims på dem, men alle ting som trengs for å få gjort skolearbeide funker som bare det, mail, web, regneark, tekstbehandling, o l

quadra800s bilde

quadra800

Det som gjenstår nå er at Den Norske Stat går over til Linux. Snarest!

MacLets bilde

MacLet

Sikkerheten på mac er så stor som den er fordi det er få "mål" for hackere innenfor macverdenen. Man får mye mer creds om man hacker noe stort enn noe smått, og alle store har windows. Hva skjer når de store får mac? Jo, da fokuserer de mer på å hacke mac, og dermed kommer virusene snikende.. Og ikke kom å fortell meg at hele verdens hackere ikke klarer å knekke et mac os om de vil ..

Vil du beholde apple sitt OS slik som det er nu må man spre budskapet om at mac suger. jo fler som bruker det, jo sikrere for de som bruker det.. !!

ggt667s bilde

ggt667

[quote="MacLet"]Sikkerheten på mac er så stor som den er fordi det er få "mål" for hackere innenfor macverdenen. Man får mye mer creds om man hacker noe stort enn noe smått, og alle store har windows. Hva skjer når de store får mac?Det er ikke helt sant, noe av problemet med Windows er at det i virkeligheten ikke er et flerbrukersystem, der finnes ikke et reelt hierarki. Mens i alle Unix systemer har man et basiskonsept med flere brukere.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai