Apple betalte 175 millioner for Polar Rose

Polar RoseGårsdagens nyhet om Apples oppkjøp av svenske Polar Rose skapte internasjonale overskrifter og Mac1.no havnet på forsiden av en rekke internasjonale it-nettsteder.

Ny informasjon hevder nå at Apple har betalt hele 175 millioner kroner for det svenske teknologiselskapet som har utviklet en kraftig ansiktsgjenkjennelse-teknologi.

Gårsdagen ble en trafikkfylt dag for Mac1.no med stor omtale på nettsteder som Fortune, The Register, 9to5Mac, MacRumors og AppleInsider. Saken om Apples oppkjøp av den svært spennende teknologien fra det lille svenske selskapet har skapt svært mye interesse og debatt. Vil Apple integrere ansiktsgjenkjennelse inn i iOS? Vil teknologien dukke opp på Mobile Me? Ingen vet hva Apple skal bruke teknologien til, men som vanlig når Apple kjøper teknologi er det fra små selskaper med kjerneteknologi som Apple ønsker å benytte.

Polar RoseOppkjøpet av Polar Rose er dermed et typisk oppkjøp av Apple. Polar Rose er et lite selskap med svært spesialisert teknologi som passer inn i Apples fremtidsplaner.

Etter at nyheten ble kjent i går har nettstedet Techcrunch gravet videre og ifølge dem selv fått bekreftet at salgssummen var på 29 millioner dollar - 175 millioner kroner. Kildene til salgssummen skal ifølge Techcrunch være rock solid og dermed stemme.

Apple har per dags dato mer enn 40 milliarder dollar på bok og har den siste tiden foretatt en rekke mindre oppkjøp. Etter lanseringen av iOS 4.1 ble det kjent at Apple hadde kjøpt opp Imense for å få tak i HDR-funksjonaliteten som ble introdusert i oppgraderingen. I slutten av 2009 kjøpte Apple også selskapet Lala og mange tror deres teknologi skal være grunnlaget for en streamingtjeneste til iTunes.

iBruker

Ok.

nbgoldin

Awesome! Internasjonal publisitet for mac1.no, tipper det blir mye internasjonal trafikk her nå gjennom translator :)

macsams bilde

macsam

Kult:)

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

"Apple har per daks dato mer enn 40 milliarder dollar på bok"

Det er jo helt sykt. Det er jo ca 241,3 miliarder nok eller 241 304 000 000 kr med valuta konvertereren i Dashboard på Mac.

ereynell

Er mer spent på hvordan denne ansikts gjenkjennelse teknologien vil bli brukt enn hvor mye Apple har på bok..!

Magnusmags

ganske sikker på at dette blir brukt i iPhoto 11. Den ansikt-gjennkjenningen som er der nå er rett og slett for dårlig!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai