Digitale bakkenettet

Prat om alt som ikke har med i1 sine hovedemner å gjøre. Generell snikksnakk!

Digitale bakkenettet

Innleggav Per-Kristian » man 20.03.2006 20:23

Når kommer egentlig dette digitale bakkenettet? Vil man kunne bruke de gamle TVene eller?

Brukerens avatar
medlem i 229 måneder
 

Innleggav hfuhruhurr » man 20.03.2006 20:41

Det skal komme i 2007 en gang.
Du kan bruke din gamle TV, men du må ha en digital mottager. En slik mottar du dersom du betaler lisens. Tror vel kanskje du må betale litt for boksen.

Brukerens avatar
medlem i 218 måneder
 

Innleggav Twinrehz » man 20.03.2006 20:43

De har allerede begynt å bygge ut digitalt bakkenett for radio, selv om det er store deler av landet som fremdeles ikke er dekket, og ut i fra hva jeg har hørt, skal det digitale bakkenettet være ferdig i 2015 eller noe der omkring.

Det kommer dessuten sikkert noen slags omkodingsboks slik at man fremdeles kan bruke gamle "analoge" TV-apparater til å se på TV etter den tid.
medlem i 218 måneder
 

Innleggav espenhogbakk » man 20.03.2006 21:07

Det digitale bakkenettet vil kreve en boks i likhet med parabol mottakere. Men Canal Digital satser på 3 forskjellige måter å distrubuere TV:

Parabol
TVoIP (tv over nettet, enten de som har fiber inn i veggen eller over ADSL2+)
Digitalt bakkenett.

HD signaler vil CD tilby over Parabol 3. kvartal i år (dette har CD lovet), og er vi heldig så vil de allerede ha alt klart til Fotball VM. Det vil si hvis de klarer å skaffe mottakere nok til en rimelig nok pris. Men dette vet de ikke før i slutten av denne måneden.

De har vistnok nok båndbredde osv. på satelittene sine til å sende HD materiale i VM så det det står på er tunere. I første omgang så vil HD pakka de lansere 3. kvartal i år inneholde sport, natur og dokumenter kanaler...
medlem i 223 måneder
 

Innleggav Per-Kristian » man 20.03.2006 21:09

Dette gjelder bare Canal + da? Jeg har familiepakken fra CD og vurderer kjøp av Pioneer PDP-436FDE/RXE

Brukerens avatar
medlem i 229 måneder
 

Innleggav espenhogbakk » man 20.03.2006 21:17

vet ikke om det kom klart nok frem, så for vel utdype det litt..

Hvis fotball VM komme i HD vil det være en egen "programpakke" i likhet med Big Brother. Det vil også komme en pakke som du kan kjøpe slik at du får se ALLE tippeliga kampene.

Programpakken de skal lansere i 3. kvartal i HD skulle vistnok være en egen pakke i tillegg til Local, Family, Canal+ og Entertain. Med tiden går vel alt over til å bli HD, men nå er jo dette i startfasen fortsatt..
medlem i 223 måneder
 

Innleggav Mr Mac » man 20.03.2006 21:35

Dekoder for bakkenettet vil koste ca 1500,-

I tillegg har TV2 og TVnorge planlagt å ta seg betalt for at du skal kunne se kanlaene deres. Da får vi altså TV2-lisensen og TVNorge-lisensen. >:-o >:-o >:-o

Brukerens avatar
medlem i 220 måneder
 

Innleggav ravng » man 20.03.2006 22:02

Det som blir det mest irriterende er jo det faktum at det blir som en parabol dekoder. Dvs at har du en PVR løsning (mac med tvkort, KISS/annen hdd opptaker, ja eller gode gamle vhs mottakeren, osv) så blir EPG bassert programering av opptak verdiløst.

Altså: med min kiss spiller kan jeg via internett (eller med fjernkontroll på boksen) velge å ta opp ett program i fremtiden.
Boksen vil selv "skifte" til kanalen på riktig tidspunkt og starte opptak. Når man har parabol, eller nå en digitalbakkenettmottaker mister man denne funksjonen fordi pvr-boksen bare mottar ett videosignal, i motsettning til hva man gjør via antenne/kabeltv.

og angående "tv2 lisens". Tv2 blir da eventuelt Betal-tv. Forskjellen er et en lisens slik NRK har gjelder så lenge du har en tvmottaker, og man har inget valg. Betaltv er valgfritt.

Brukerens avatar
medlem i 225 måneder
 


Returner til Snikksnakk



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Ingen registrerte brukere