NeoOffice®/J 1.1 for Mac OS X er lansert i dag [22.06.2005]

Diverse programvare

NeoOffice®/J 1.1 for Mac OS X er lansert i dag [22.06.2005]

Innleggav community@neooffice.org » tir 21.06.2005 23:16

PRESSEMELDING (ingen sperrefrist), 22. juni 2005

Kontakt: community at neooffice dot org


NeoOffice®/J 1.1 for Mac OS X er lansert



La oss presentere NeoOffice®/J 1.1


Sunnyvale, California, USA – Planamesa Software og NeoOffice.org-samfunnet er stolte av å presentere NeoOffice®/J 1.1, en ekte («native») Mac OS X-utgave av OpenOffice.org kontor programvarepakke som inneholder Microsoft Office-kompatibel tekstbehandling, regneark, presentasjons- og tegneprogram.

«Denne lanseringen er høydepunktet etter mange tusen timer frivillig arbeid,» sier skaperen av NeoOffice®/J og sjefsutvikler Patrick Luby. «Som resultat av denne enorme innsatsen, har vi fått en svært stabil, fullverdig programvarepakke for kontorbruk for Mac OS X som støtter dusinvis av språk.»

NeoOffice®/J 1.1 er tilgjengelig fra i dag for gratis nedlasting fra Planamesa Softwares nettsted på http://www.planamesa.com/neojava/.


En komplett kontorpakke i toppklasse

NeoOffice®/J 1.1 er kompatibel med Microsoft Office og Corel WordPerfect og gir alle de vanlige funksjonene som finnes i de store kontorprogrammene, blant annet muligheten for å spore endringer i dokumenter som bearbeides av flere personer. NeoOffice®/J 1.1 kan eksportere til mange formater som: PDF, HTML, Flash, Word, Excel og PowerPoint. Programmets eget filformat er åpent og basert på XML. Dette gjør at brukerne slipper unna begrensningene som enkelte produsenter gir gjennom lukkede formater, noe som er en vanlig anklage mot proprietære programvarer.

NeoOffice®/J 1.1 tilbyr også lokalt tilpassede brukergrensesnitt på 40 (førti) språk og støtter romerske og ikke-romerske tegnsett (inkludert sør- og østasiatiske), tekst fra høyre samt dokumenter med sammensatte språk og tegnsett. Dette har gjort det mulig for privatpersoner og organisasjoner over hele verden – fra skoler, ideelle organisasjoner til næringsvirksomheter – å ta i bruk NeoOffice®/J 1.1 som sitt primære kontorprogram.

«Vi har dratt stor nytte av OpenOffice.orgs utrolige innsats for internasjonalisering, noe som gjør NeoOffice®/J 1.1 til en svært god løsning for Mac OS X-brukere over hele verden,» sier hovedprogrammerer og grunnleggeren av NeoOffice.org, Ed Peterlin.


En enkel idé

«Da jeg startet NeoOffice®/J-prosjektet, fantes det ikke noe gangbart alternativ til Microsofts Mac-utgave av Office,» bemerker Luby. «Det fantes andre tekstbehandlingsprogrammer til Mac, men få som inkluderte regneark og presentasjonsverktøy. Den plattform uavhengige programpakken OpenOffice.org hadde alle disse - og fordelen med å være kompatibel med Microsoft Office-dokumenter. Så det å lage en ekte Mac OS X-versjon av OpenOffice.org virket som en god idé.»
OpenOffice.org sømløst integrert med Mac OS X

NeoOffice®/J er basert på den siste, stabile kildekoden til OpenOffice.org og har utstrakt integrasjon med Mac OS X. Viktige Macintosh-kvaliteter inkluderer standard OS X installerer, ekte Aqua menylinje, bruk av Mac OS X utskriftsressurser, full støtte for utklippsbok, «dra-og-slipp», Mac «kommando»-tast snarveier, mus med rullehjul, integrasjon med viktige epostklienter og ekte støtte for Mac fonter. NeoOffice®/J 1.1 er kompatibel med Mac OS X 10.2 og senere versjoner.

«NeoOffice®/J er en frittstående, dobbel-klikkbar Mac programvare som ikke behøver X11 programvare i tillegg», sier Peterlin. «Vårt mål er å gjøre NeoOffice®/J 100% lik andre Macintosh programmer i utseende og følelse. Versjon 1.1 er et viktig skritt i den retningen.»


Støtte for SpotLight i Mac OS X 10.4 «Tiger»


NeoOffice®/J inkluderer NeoLight som er et programtillegg («plug-in») for Spotlight, den nye søkefunksjonen i Apples Mac OS X 10.4. «Med dette programtillegget vil dine NeoOffice®/J-dokumenter bli indeksert og kan bli tilgjengelig på et øyeblikk i Spotlight på den vanlige, Mac-måten», fortsetter Peterlin. «Dette er bare nok et eksempel på hvordan vil arbeider for å bli en del av Mac OS X-opplevelsen.»
Programutvikling med åpen kildekode

NeoOffice®/J er basert på modellen for utvikling av programvare med åpen kildekode, slik at den kan gjøre bruk av ressursene i et globalt miljø av frivillige programmerere, brukere og testere.

«Mitt mål var å skape et selvdrevet prosjekt med frivillige bidragsytere for å bygge en Mac OS X programvarepakke for kontorbruk,» forteller Luby. «Jeg følte at hvis folk virkelig ønsket en programpakke som NeoOffice®/J, så ville de hjelpe til med å melde fra om feil, svare på spørsmål og være brukerstøtte - og kanskje til og med donere penger til arbeidet.»

«Etter som brukergruppen har vokst og blitt mer engasjert, har nytteverdien for NeoOffice®/J og forbedringen av programmet økt tilsvarende,» fortsetter Luby. «Det er den samlede innsatsen og bidragene fra våre brukere som har gjort NeoOffice®/J til hva den er i dag, og slippet av denne versjonen er bare begynnelsen.»


Tilgjengelighet

Programmet leveres som en fri, åpen kildekode programvare under GNU General Public License. NeoOffice®/J 1.1 er tilgjengelig på http://www.planamesa.com/neojava/. Brukere oppfordres til å laste ned og fritt distribuere programmet. Videre utviklingen av programvaren pågår med frivillige programmerere, betatestere, designere og skribenter. Alle interesserte inviteres til å besøke http://trinity.neooffice.org/ for mer informasjon om hvordan de kan bidra til prosjektet.


Mer informasjon

Hjemmeside: http://www.planamesa.com/neojava/
Brukersamfunn: http://trinity.neooffice.org/
Nedlasting: http://www.planamesa.com/neojava/download.php
Presseinformasjon: http://neowiki.sixthcrusade.com/index.p ... _Press_Kit
Skjermbilder: http://neowiki.sixthcrusade.com/index.p ... creenshots


Om Planamesa Software

Planamesa Software er et konsulentfirma som arbeider med programvareutvikling. Det eies og drives av Patrick Luby. Luby har arbeidet med programvareutvikling i snart ti år i kommersielle og åpen-kildekode-prosjekter, blant annet OpenOffice.org og Apache Tomcat. Han har erfaring med C, C++ og Java programmeringsspråk i forskjellige operativsystemer som Linux, Mac OS X, Solaris og Windows.


Om NeoOffice.org

NeoOffice.org er hjemmet til det åpne kildekode-samfunnet NeoOffice®/J og inneholder nyheter, nedlasting, FAQ, diskusjonsgrupper, registrering av feil og mer for NeoOffice®/J utviklere og brukere. Videre tilpasning til Aqua-grensesnittet og annen utvikling pågår fortløpende, og alle interesserte inviteres til å bli deltakere og hjelpe til i alle delene av prosjektet.


Om OpenOffice.org

For å finne ut mer om OpenOffice.org, besøk http://www.openoffice.org/.


NeoOffice® er et registrert varemerke som tilhører Edward H. Peterlin. Andre produkter og firmanavn kan være varemerker tilhørende de respektive eiere.
medlem i 226 måneder
 

Innleggav Radagast » tir 21.06.2005 23:48

NeoOffice er gode saker!
medlem i 230 måneder
 

Innleggav studinc » ons 22.06.2005 0:11

Virker som det er ganske bra..... Åpnet masteroppgaven min på 118 sider og med nesten 30 000 ord, og ventet egentlig på eit lite krasj.... :rolls eyes:

Men det gikk fint.... Ser ut som den håndterer overskrifter, figurtekst og fotnoter på rett måte.....

edit: typo
medlem i 236 måneder
 

Innleggav arveT » ons 22.06.2005 0:18

NeoOffice er meget bra... Hvem trenger vel M$ office??? :-D
medlem i 229 måneder
 

Innleggav showdown » ons 22.06.2005 0:27

Du verden.... de bruker "fast" og "Java-based" i samme setning! ;)
medlem i 230 måneder
 

Innleggav Macca » ons 22.06.2005 2:48

Hørtes bra ut, og er sikkert bra også, men designet!?! Huff noe så grusomt. Minner meg jo nesten om Windows 95/98, eller noe i den duren. O:-)

Hvis de får laget et program med litt freshere og mer mac-inspirert design, tror jeg raskt de ville trukket flere brukere! (:)

Brukerens avatar
medlem i 236 måneder
 

Innleggav Fiskepudding » ons 22.06.2005 7:42

Macca skrev
Hørtes bra ut, og er sikkert bra også, men designet!?! Huff noe så grusomt. Minner meg jo nesten om Windows 95/98, eller noe i den duren. Inoccent

Hvis de får laget et program med litt freshere og mer mac-inspirert design, tror jeg raskt de ville trukket flere brukere! Ninja



Syns ikke designet i 1.1 versjonen står mye tilbake for andre Mac program.
http://www.planamesa.com/neojava/images/sample.jpg
Mange skjermbilder på nett viser den gamle versjonen med X11 grafikk.
Jeg syns programmet nå minner mer om WordPerfect enn MS Word, og det var et bra program som desverre ikke er blitt oppdatert på mange år.
[/code]

Brukerens avatar
medlem i 238 måneder
 

Innleggav Brutal » ons 22.06.2005 9:34

Fiskepudding skrev:Syns ikke designet i 1.1 versjonen står mye tilbake for andre Mac program.
http://www.planamesa.com/neojava/images/sample.jpg
Mange skjermbilder på nett viser den gamle versjonen med X11 grafikk.
Jeg syns programmet nå minner mer om WordPerfect enn MS Word, og det var et bra program som desverre ikke er blitt oppdatert på mange år.


Ja har noen et oppdatert screenshot? Det der er jo åpenbart et screenshot fra 10.2.x..

Brukerens avatar
medlem i 243 måneder
 


Returner til Diverse programvare



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]



cron