Pages og Word?

Diverse programvare

Pages og Word?

Innleggav ameja » ons 01.10.2014 14:34

Hei folkens!
Jeg trenger noen tips ved bruk av Pages. Så langt har jeg brukt å ta med en Windows-laptop hjem fra jobben når jeg har vært nødt til å jobbe på diverse tekstdokumenter (Word) hjemme.

Jeg er lei av å slepe med meg denne lap-top'en og ønsker å bruke MacBook'en min også til den type arbeide. Kan jeg kjøpe Pages og regne med at det går greit med å åpne Word-dokumenter fra Windows-folk, jobbe på dokumentene, save dem, og så maile tilbake til Windows-folk?

Dvs. uten at formateringer går fløyten, merkelige formatteringstegn dukker opp, rammer forsvinner, eller at dokumentene ikke lar seg åpne, og slikt..?

Takk på forhånd for tips og triks og råd og advarsler om eventuelle fallgruver! :)

Brukerens avatar
medlem i 181 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Nikolay » ons 01.10.2014 15:27

Kort svar: Ja.

Ordentlig svar: Ikke egentlig.

Frågan er: hvorfor MÅ det være word? Kan det ikke være Openoffice eller noe slikt?

Brukerens avatar
medlem i 123 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav ameja » ons 01.10.2014 15:32

Du tenker at jeg dropper Pages og går for Open Office, og det vil forenkle kompatibilitetsutfordringen?

Word-formatet bestemmes dessverre av standarden på jobb og stort sett hos alle dem vi utveksler dokumenter med..

Så langt har jeg sluppet unna særlig mye Word-fiklerier på jobb, siden jeg har kunnet plage andre til det, men i ny stilling nå så må jeg jobbe mer med detaljene selv i en periode.. og støter da selvsagt på djevelen i formateringsdetaljene der.. :rolls eyes:

Brukerens avatar
medlem i 181 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Morse » ons 01.10.2014 19:33


Brukerens avatar
medlem i 163 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav ameja » ons 01.10.2014 19:39

Den ser absolutt interessant ut! :) Og tydeligvis med stadige oppdateringer og forbedringer. Hvorfor mener du at den er å foretrekke framfor eksempelvis OpenOffice? :)

Brukerens avatar
medlem i 181 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Morse » tor 02.10.2014 5:31

Se folkets meninger her: http://www.macupdate.com/app/mac/35446/libreoffice

Og her: http://www.macupdate.com/app/mac/9602/openoffice

Siden begge er gratis, er det fritt frem for å prøve hvilken du liker best! :-)

Brukerens avatar
medlem i 163 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav ameja » tor 02.10.2014 12:30

Takk for tipset, Morse! Tester ut begge jeg :)

Brukerens avatar
medlem i 181 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Ove » tor 02.10.2014 15:03

OFFICE-PAKKER FOR MAC

Det finnes (minst) tre store gratis* Office-suiter for Mac. Jeg har prøvd dem alle, brukt mye tid over flere år, og blitt stort sett frustrert og misfornøyd.

Særlig gjelder dette ordlister og stavekontroll, som jeg vil og "må" ha. Det kan innhentes både bokmåls- og nynorsklister til disse pakkene, og jeg installerte dem etter alle kunstens regler, og aldri fikk jeg dem til å virke.

Til slutt så kastet jeg ut alle tre, det var en stor lettelse og en lykkelig dag, og jeg skal ikke ha noe mer med dem å gjøre.

Felles for to av dem: De oppdaterer Windows-versjonene først, så Mac, flere måneder eller år etterpå. Og flere måneder eller år etter det igjen kommer det norske brukergrensesnitt. Helt håpløst. Kan man leve med kun engelsk versjon, kanskje ikke så verst? Vær forberedt på mye bortkastet tid hvis du installerer én av disse og skal forsøke å være kompatibel med Microsoft Office-produkter i forbindelse med ditt arbeid!

Her har jeg samlet noen lenker:



1. ORIGINALEN: OPEN OFFICE.
http://en.wikipedia.org/wiki/OpenOffice
https://www.openoffice.org/no/
http://www.openoffice.org/porting/mac/
http://www.openoffice.org/no/about-downloads.html

2. AVLEGGER AV OPEN OFFICE: LIBRE OFFICE
http://en.wikipedia.org/wiki/LibreOffice
http://no.wikipedia.org/wiki/LibreOffice
http://no.libreoffice.org/last-ned-libreoffice/
https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/

3. AVLEGGER AV OPEN OFFICE: NEOOFFICE (KUN FOR MAC):
http://en.wikipedia.org/wiki/NeoOffice
https://www.neooffice.org/neojava/en/index.php
https://www.neooffice.org/neojava/en/la ... wnload.php

Hvorfor ikke bare få tak i Word i Microsoft Office for Mac 2011, eller Microsoft Office 365? Kanskje jobben kan betale for en av dem, og da blir du fullt kompatibel med resten av arbeidsmiljøet? En tusenlapp er fort inntjent ved bruk av originalen framfor kopiene.

http://store.apple.com/no/product/HB603 ... udent-2011

Se også: http://www.microsoft.com/norge/mac
http://www.microsoft.com/norge/mac/word

P.S. Jeg har brukt Mac i 25 år, og hatt mye frustrasjoner med arbeidsgiveres og oppdragsgiveres krav om MS Word i alle disse år. Men nå vil jeg fastholde at originalen er best. Av flere onder (i dette tilfelle minst fire) velger man det minste.

* OBS: NeoOffice-pakken er ikke lenger gratis, slik den var da jeg brukte den. Nå koster den NOK 209 i AppStore. En gratisversjon kan lastes ned her:
https://www.neooffice.org/neojava/en/mi ... -Intel.dmg
— Men gratisversjonen har en svært vesentlig begrensning:
NeoOffice 2014.3 Free Edition has the same features as NeoOffice in Apple's Mac App Store. The only difference is that NeoOffice 2014.3 Free Edition cannot save documents.
Sist endret av Ove den fre 03.10.2014 0:39, endret 2 ganger.
medlem i 230 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Stham » tor 02.10.2014 16:06

Mulig jeg har gått glipp av noe i problemstillingen til trådstarter, men:
- man kan skrive i Pages og lagre som Word, som da kan åpnes i Word og selvsagt lagres i Word, som igjen kan åpnes i Pages og lagres som Word osv. osv...
medlem i 192 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav ameja » tor 02.10.2014 16:14

@Ove: jøss det var grundig informasjon! :) Må si at jeg kanskje blir litt betenkt, selv om jeg i all hovedsak kan bruke engelsk versjon uten for mye trøbbel. Det vil muligens gi litt mer nær kompatibilitet?

@Stham: Hmm.. interessant at du skriver det - er du sikker på at det vil fungere? Fordi det var vel i grunnen en slik løsning jeg var på jakt etter, men har fått inntrykk av at det ikke var så enkelt. At det uansett ville bli formateringskrøll, mismatch mellom fonter, tekstrammer som forskyves, bilder som forsvinner, osv. ?

Brukerens avatar
medlem i 181 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Stham » tor 02.10.2014 16:49

Bruker egentlig aldri Word, men har en 2008-versjon, og har testet det ut (i Maverick), og det funker slik jeg skriver, dvs. du bruker Arkiv/Eksporter til... Word når du vil lagre Pages-dokumentet i Word, og drar Word-dokumentet ned i Pages i docken om du vil åpne Word i Pages. Jeg har bare prøvd enkel tekst, men går ut fra at når Pages først er laget slik at et dokument kan lagres som Word og åpnes i Word osv., så takler den det meste - men som nevnt, jeg har ikke testet ut dette... Du får lage en del mer kompliserte dokumenter i både Pages og Word, og se om også det fungerer...
medlem i 192 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Maxell » tor 02.10.2014 16:51

Hvorfor ikke bare kjøpe Office for Mac?

Brukerens avatar
medlem i 200 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav Ove » tor 02.10.2014 17:19

Hvorfor ikke bare kjøpe Office for Mac?

Tiltredes! Det er jo for så vidt konklusjonen på min lange utredning ovenfor.
medlem i 230 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav T.B.Hansen » tor 02.10.2014 17:27

Som profesjonell skribent gjennom mange år, må jeg si at det dessverre er vanskelig å klare seg uten Word. Pages er et fullverdig skriveverktøy, også til profesjonelt bruk — men formateringsproblemer kan forekomme i forhold til Word, og ikke minst er det å måtte konvertere dokumentene før man sender dem fra seg et ekstra stressmoment som lett fører til glipp når tidsfristene er korte.

Gratis «Office-pakker» er bare for folk som synes det er morsomt å fikle med annet enn selve skrivejobben. Jeg har prøvd alle, og vil ikke anbefale dem til folk som ønsker et effektivt verktøy til å gjøre en jobb.

Brukerens avatar
medlem i 215 måneder
 

Re: Pages og Word?

Innleggav jerry.c.bush » tor 02.10.2014 17:31

ameja skrev:Det vil bli formateringskrøll, mismatch mellom fonter, tekstrammer som forskyves, bilder som forsvinner, osv. ?


Dette stemmer forsåvidt.

Jeg bruker begge deler selv, altså MS Office sin Word og Apple sin Pages og sender mye til personer jeg vet bare har Windows og som jeg vet bruker MS Office. Jeg har i grunn Office pakken mest for Excel og ikke Word.

Erfaring: Om man lager dokument i Pages og åpner i Word for Windows: Grafiske ting kan flytte litt på seg, fonter? Om man bruker fonter som er støttet på begge så er ikke dette noe problem.
Om du får dokument fra Word på Windows: Stort sett ikke annet enn at det er brukt en font som ikke er støttet (Programmet sier ved åpning av filen: Vil du erstatte denne fonten nå).

Bilder som forsvinner har jeg aldri opplevd.

PS! Vil bare legge til at jeg selv aldri bruker noen form for ordlister o.l. For meg blir det mest bare i veien. Så angående dette så kan jeg ikke svare for hva som fungerer eller ikke.

Brukerens avatar
medlem i 157 måneder
 

Neste

Returner til Diverse programvare



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]