Google Chrome har blitt merkelig

Diverse programvare

Google Chrome har blitt merkelig

Innleggav Lotielin » tor 22.09.2016 10:11

For noen uker siden endret plutselig Google Chrome seg helt. Husker ikke om jeg gjorde noe spesielt da det skjedde, eller om det kom ut av det blå.

Designet endret seg litt. Jeg tror i hvert fall det. For det er vel ikke slik vanlig Google Chrome ser ut på en mac? Tenker blant annet på hvordan bokmerkene ser ut. Se bilde: http://i.imgur.com/jNngrFP.png

Chrome har også etter dette begynt å klikke jevnlig. Bruker jeg Chrome en del i løpet av en dag kan det skje 3-4 ganger. Da slutter nettsidene å fungere. Det dukker ofte opp store svarte firkanter overalt på nettsiden jeg er inne på, og prøver jeg å bytte fane så henger én av sidene igjen og vises under hver eneste fane. Eneste løsningen er å avslutte og restarte Chrome, da fungerer det igjen.

Eksempelbilder av de svarte firkantene: http://i.imgur.com/rlZBHC1.png - http://i.imgur.com/LQjB4NR.png

Har prøvd å restarte maskinen, reinstallere Chrome, reinstallere Chrome og så restarte maskinen — ingenting fungerer, Chrome er fremdeles med rart design og disse irriterende kræsjene.

Macen kjører OS X El Capitan versjon 10.11.16.

Noen som kjenner igjen dette?? Andre programmer på macen fungerer som normalt. Selv om jeg er litt usikker på om kanskje Finder-vinduet også ser annerledes ut? Se bilde: http://i.imgur.com/Qt9RFX2.png

Brukerens avatar
medlem i 148 måneder
 

Re: Google Chrome har blitt merkelig

Innleggav Morse » tor 22.09.2016 18:15

Du kan jo prøve å avinstallere Chrome med denne: https://freemacsoft.net/appcleaner/
før du reinstallerer.

Og i disse tider bør du uansett selvsagt ha denne for å sjekke om du har fått nisser med på lasset:

https://www.malwarebytes.com/antimalware/mac/

Brukerens avatar
medlem i 162 måneder
 

Re: Google Chrome har blitt merkelig

Innleggav Lotielin » tir 27.09.2016 22:13

Takk for svar :)

Har forsøkt å avinstallere Chrome via den appen for så å restarte maskinen, og prøvde igjen nå. Fortsatt problemet med at faner plutselig klikker med masse svarte store ruter.

Tok også en scan med programmet du anbefalte. Den fant noe som ble fjernet, fikk ikke inntrykk av at det var noe alvorlig.

Noen andre som har idéer om hva dette kan være, og/eller hva som kan gjøres? :/

EDIT: Kan det være en idé å resette hele macen? Jeg bruker Time Machine, den tar backup flere ganger daglig, så den biten er på plass. Er det da bare å resette maskinen uten noe mer om og men, eller må jeg ha mer backup enn kun Time Machine?

Brukerens avatar
medlem i 148 måneder
 

Re: Google Chrome har blitt merkelig

Innleggav mariustidemann » ons 28.09.2016 18:32

De svarte feltene ser jo ut som noe grafikk-feil, som enten kan være relatert til din software eller hardware. Bruker du noen andre programmer på maskina di enn Chrome? (skjønner at det kan virke som et dumt spørsmål, men noen gjør omtrent ikke det)

I og med at det ser ut som om du har tatt bildene med screenshot og ikke tatt bilde av skjermen med mobilen, så kan vi vel utelukke at det er selve skjermen det er noe galt med.

Dersom du bruker andre programmer - oppstår det der også?
Har du prøvd å bruke en annen nettleser i noen dager?
Er det spesielle nettsteder det skjer på, eller noen det aldri skjer på?

Synes ellers at din Chrome (og Finder for den saks skyld) ser akkurat ut som min. Jeg måtte dog laste ned Chrome og legge inn noen bokmerker for å kunne sjekke det...

Bare en digresjon av ren nysgjerrighet... Hvorfor har du sladdet brukernavnet øverst i bildet må menylinjen - men ikke på Chromelinjen eller i Findervinduet? :rolls eyes:

Brukerens avatar
medlem i 211 måneder
 

Re: Google Chrome har blitt merkelig

Innleggav Lotielin » ons 23.11.2016 14:42

Beklager sent svar! Ja, jeg bruker mange andre programmer enn Chrome. Da jeg skrev innlegget hadde det ikke dukket opp liknende feil andre steder.

Jeg byttet over til Firefox for å se om problemene dukket opp der også. Det gjorde de ikke. Heller ikke i Safari. Problemene dukket tilsynelatende opp i hvilke som helst nettsider, fant ikke noe mønster der.

De siste ukene har Macen vist flere grafikksymptomer, da. Noen ganger er det som om skjermløsningen blir dårligere, for eksempel at bilder med gradvise overganger mellom farger og mørkt/lys blir litt mer hakkete og ikke så jevne. Det hender også at nye vinduer i nettlesere har svarte områder i noen millisekunder før de vises som normalt, eller at det dukker opp områder med svarte firkanter med bittesmå neonfargede pixler spredd utover, litt som på dette bildet bare med færre pixelprikker og aldri over hele skjermen:
http://imgur.com/dmztC

Og svar til digresjonen din: Brukernavnet mitt inneholdt etternavnet, så sladdet det. Fornavnet mitt er det ikke så nøye om folk får vite :)

Brukerens avatar
medlem i 148 måneder
 

Re: Google Chrome har blitt merkelig

Innleggav Morse » fre 25.11.2016 3:22

Nøyaktig hvilken maskinmodell er dette? (Eplemenyen > Om denne maskinen).

EDIT: Så nettopp ditt andre innlegg viewtopic.php?t=300928

Følg Helge Hafstads råd om å få sjekket grafikkortet litt fortere enn svint mens sjansen for utskiftning er der!

Brukerens avatar
medlem i 162 måneder
 


Returner til Diverse programvare



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Ingen registrerte brukere