ADC-medlemskap for Dummies

Hvis du er student ved Universitet, høyskole eller en noenlunde seriøs folkehøgskole kan du få opptil 20% rabatt ved kjøp av datamaskin på AppleStore. Her kommer en guide til hvordan å gjøre dette.

OM ADC OG RABATTORDNING:

Apple har et opplegg for Utviklere, folk som lager programvare til Mac-platformen. Dette opplegget fungerer slik at man kan registrere seg som utvikler, velge et medlemsskap som passer, betale en viss sum, og få store fordeler. Dette kalles Apple Developer Connection, eller ADC for kort. Opplegget har også en egen ordning for utviklere som er Studenter, og det er dette du kan benytte deg av. Apple stiller ingen krav til at du skal utvikle noe, og så lenge man er student kan hvem som helst melde seg inn. Det koster $99, og da får man 20% rabatt på EN Pro-maskin (Mac Pro/MacBook Pro), eller 10% på konsument-maskiner (iMac/Mac mini/MacBook). I tillegg får man 10-20% rabatt på Apple-produsert tilbehør, hvis det tas med i samme bestilling. (Dette inkluderer Apples flatskjermer, iPod, AirPort Extreme, Express, etc). Rabatten gjelder kun én gang, og det hjelper ikke å registrere seg på nytt etter at det 1-årige medlemskapet går ut. Man kan også få rabatt på software, men dette bør man uansett dobbeltsjekke med Apple, da en del rabattordninger stadig forandrer seg.

Det tar ikke mange dager å registrere et medlemskap, og leveringstiden er den samme som ved vanlig kjøp på AppleStore.

ADC Student-Medlemskapet koster per i dag 690,- NOK.

STEG FOR STEG:

1: Finn fram et Studiebevis som bekrefter at du går på Universitet/en eller annen form for Høgskole. Studentkort holder i massevis, jeg fikk godkjent mitt medlemskap med Folkehøgskolens særdeles primitive og enkle studiebevis. Det viktigste er at du har det, og at det er gyldig. Du trenger også Førerkort/Visa eller tilsvarende for å bevise at du er deg.

Disse skal du senere fakse eller maile til Apple, så før du går videre bør du finne en faks eller scanner.

2: Gå til https://connect.apple.com/ og klikk på "Join ADC"-knappen.

3: Aksepter kravene, og fyll ut skjemaet. Når du blir bedt om å oppgi Skole og Studentnummer, er dette greit hvis du går på universitet. Hvis du derimot går på en skole som ikke har noe slikt, fyller du inn det skolen bruker for å skille elevene. (Fødselsdato, personnummer eller tilsvarende). Det viktigste er at nummeret du oppgir som studentnummer står på studentbeviset. Hvis du ikke har studentbevis krever de følgende: "a current or upcoming schedule of courses or other official proof of enrollment from your college or university". Du har nå bestilt ADC-medlemskap.

4: Etter en stund vil du få en epost hvor de ber deg verifisere at du faktisk er student. Da skal du sende de Studentbevis og ID (slik nevnt ovenfor). Hvis du er utålmodig kan du sende dette før de etterlyser den, men venter du er du helt sikker på at du er registrert i systemet. I eposten du får står det hvor du skal fakse, men for enkelhets skyld er nummeret i Europa: +44 (0) 131 458 6988. Hvis du ikke har faks, eller foretrekker å maile de, gjør du det på eurodev@apple.com. Hvis du har hverken scanner eller fax går det også greit å ta bilde av ID-kortene og maile de det.

Er du i tvil om du kommer til å få din skole godkjent, kan du beskrive utdanningen din i mailen. Videregående skole kan kvalifisere hvis du argumenterer godt. Har du for eksempel mye data i undervisningen kan du si at dette er veldig relevant i forhold til utvikling av software, etc. Det kan ihvertfall være verd et forsøk, uten at guiden skal gå mer detaljert inn på dette.

5: Hvis du fakser de kan det ta 1-2 uker før du får mail om at medlemskapet ditt er verifisert. Selv scannet jeg og maila de, og fikk det godtkjent i løpet av et par dager. Pengene (99$, altså 700NOK) trekkes fra din konto, og du er herved ADC-medlem.

6: Nå kan du ringe å bestille. Du kan nemlig ikke benytte deg av rabatten direkte på AppleStore - det må gå via "an agent". Ring 800 33 034 og trykk 1. Når musikken slutter, sier du at du er ADC-medlem og vil handle med rabatt. Da hjelper en hyggelig svenske deg, og svarer på eventuelle spørsmål. Det kan være lurt å ha medlemsnummeret du får hos ADC tilgjengelig når du ringer.

7: Gjør som meg. Vent og vent og vent på maskina di, og gled deg så mye at du får vondt i hele deg. Når den kommer er det verd all ventingen! Mens du venter får du også en ADC-pakke fra Apple. Den inneholder en boks med alt du trenger for å utvikle programmer til Mac-platformen, og er du heldig legger de med en en svart t-skjorte. Den inkluderer også en fullversjon av nyeste operativsystem, så du som utvikler skal kunne lage ting til dette. Selv fikk jeg Panther, og til neste år får du kanskje tilsendt Tiger, hvis du er medlem når det kommer. Lykke til!

Apple har også vanlig studentrabatt, men denne er mindre. For å handle med vanlig studentrabatt må du benytte deg av Studentversjonen av AppleStore. Den finner du her: http://www.apple.com/no/education/

Du kan lese mer om ADC Studentmedlemskap her: http://developer.apple.com/students/, og hvis noen har flere erfainger/råd/tips/ting de synes burde være med i denne lille guiden, er det bare å poste. Jeg kommer til å oppdatere denne fortløpende hvis folk legger til info her, så du skal slippe å lese deg nedover for å få en full guide.

Tags:

audunr

Har du ikke glemt punktet om å logge inn og kjøpe studentmedlemskapet?

MVH Audun

Hooloovoo

Hm. Mulig jeg ikke har fått det fram tydelig nok?

"2: Gå til https://connect.apple.com/ og klikk på "Join ADC"-knappen.

3: Aksepter kravene, og fyll ut skjemaet. "

Eller misforstår jeg deg nå?

Ando

Har ikke mottat noen pakke med OS & sånt fra ADC. Er ikke dette vanlig lenger? Meldte meg jo inn for å få Tiger.

Får men en tydelig bekreftelse på når FAX`en er mottat og men har fått studentstatusen ?

PowerBook G4 768MB 60GB ComoDrive

havsalt

Dersom ADC medlemskapet har blitt godkjent, så har du muligheten til laste ned Tiger fra nettet. Logg inn på apple, sjekk downloads -> Mac OS X -> Mac OS X v10.4 Tiger Build 8A428

Sakset fra siden:
Mac OS X v10.4 Tiger Build 8A428 is the same build as the final GM Mac OS X v10.4 Tiger commercial product. Please note, the Apple Developer Connection May 2005 monthly mailing, which shipped on April 29, contains Mac OS X 10.4 Tiger and Xcode Tools on DVD.

Har ikke prøvd å laste ned selv, men jeg setter min lit på at det skal fungere... Selv har jeg nettopp kjøpt Student ADC og ennå ikke mottat pakken som skal komme hver måned.

Dersom du logger inn på developer connection vil du raskt få svar på om du har fått godkjent medlemsskapet...

Hooloovoo

Den skal komme i posten, sammen med en del DVDer og stash.

Har du fortsatt ikke mottatt den?

Avmact

Er det krav til linje eller fag? Eller kan alle studenter bli medlem i ADC?

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

alle kan bli medlem i adc. studenter (er du student så er du student) har bare bedre vilkår.

hj

Ok, men er medlem i ett år, men må man sende inn oppdatert informasjon ang. studiene man tar for hvert semester? Jeg har sendt inn nå for høstsemesteret, men er ferdig med studiene etter jul - og det er DA til våren jeg har tenkt å kjøpe ny (intel) mac...

Vet noen om man blir nødt til å sende semesterkortet inn for våren også?

Linz

Man må sende inn ny dokumentasjon hver gang man fornyer medlemsskapet, altså med ett års mellomrom

BIC-kris

Så hvis jeg går på vidergåendeskole kan jeg alstså ikke melde meg inn a ADC, og få 20% avslag på apple sine maskiner? (Noen av de ihvertfall)

svars bilde

svar

har funnet ut at man kan få rabatt flere ganger men dette krever at man etter å ha vært student medlem 1 år, melder seg inn som select medlem (koster sjorta) eller som premier medlem (koster mange sjorter)

med scelect kan man gjøre 1 rabbatert kjøp pr år, med premier 10 ganger år år. Skal vist gå ann å medlde seg inn i disse 2 og få rabatt selv om man har brukt en student rabbattering

asks bilde

ask

Kvalifiserer MacBook til 10% eller 20% rabatt?

Min nye blogg/hjemmeside: http://eivindask.net

Wackhys bilde

Wackhy

MacBook er ikke en Pro-modell, så den får du bare 10% på

wahoo

Jeg leser at man skal sende inn den offisielle innkallelsen fra skolen/universitetet for å få aktivert student-kontoen.
Må man be om å få oversatt brevet, eller sitter det skandinaviske folk på applekontoret som skjønner greia?

Karl Ivar

Noen som vet om man får større rabatt som select enn premier-medlem enn de 20 prosentene man får som studentmedlem?

NuSkool

Nei, du får ikke større rabatt, men du har muligheten til å kjøpe flere maskiner.
(Select: 1 stk. per år. Premier: 10 stk. per år)

ZiPLe

Er det noen som vet om man får 20% rabatt på Mac Pro?

På ADC sidene står det jo at det kun gjelder 1 stk CPU i hver maskin. Mac Pro har jo to.

krysser fingrene for at de har endret reglene etter lanseringen av Pro'en.

edit:
Har nå bestilt meg en Mac Pro, og jeg fikk 20% rabatt.

fredriku

Og jeg kom ikke til noen svenske, tror jeg, eller, han ville i så fall bare snakke engelsk, noe som heldigvis går greit. Noen som kan fortelle litt om sin erfaring med bestilling av en Mac gjennom tlf for eksempel? :)

Haaland

Ja, da er det bare å lene seg tilbake å vente på mailen der de bekrefter at det er i orden.

Og vente på at Apple lanserer c2d MBP.
Er det også slik at man kan bestille et tilleggsprodukt til samme rabatt i tillegg til en maskin dersom man bestiller med en gang? Hmmm... da tror jeg at den nanoen blir bytta ut ja...

Nydelig guide :)

www.last.fm/user/haaland
www.flickr.com/photos/haaland

Paulsens bilde

Paulsen

Nettopp registrert meg og bestilt medlemsskap selv. Ca. hvor lang tid tar det før den bekreftelsesmailen kommer, hvor man skal sende over ID og slik? Noen som vet?

Min blogg.

Lacroix

Nettopp regisrert meg jeg også og bestillt adc student medlemsskap. Venter i spenning her også....:)

TFUFKAP

Bare i tilfelle noen lurer på det: Hardware-rabatten vil ikke vise under "Active assets" for de som har studentmedlemskap, men det er i orden så lenge du har fått bekreftelsen på at medlemskapet ditt er aktivert.

beltazore

Hva gjør vi som er lærlinger? Teknisk sett er vi fortsatt studenter.

jervi

Jeg fikk faktisk 25% på min MacBook Pro. Betalte eksakt det samme beløpet som AppleStore oppgir uten moms. 16800,- et eller annet for min midterste MacBook Pro...

Sune

Jervi: Du fikk nok bare 20% rabatt.

Eks:
Pris uten moms: 16000
Pris med moms = 16000 * 1,25 = 20000

Pris uten rabatt: 20000
Pris med rabatt = 20000 * 0,8 = 16000

Det som er så tricky med prosentregning, plus og minus er ikke det samme :)
Skal forøvrig bruke min ADC rabatt på tirsdag nå når det kommer ny MBP, gleder meg :)

magnus

Får du tilsendt den pakka til 700 spenn når du registrerer deg eller må du bestille den etter at du er ferdig med registreringa?

I guiden virker det som om alt skjer av seg selv så lenge du registrerer deg.

Zionxxxs bilde

Zionxxx

hvis jeg kjøper en macbook pro gjennom ADC

så 1-2 måneder senere vill jeg kjøpe en skjerm gjennom ADC...går det? virker rabatten ut året?

oyvindmc

Hvis jeg melder meg inn nå, kan jeg bruke rabatten om f.eks 7 måneder?
Eller må den brukes nesten med en gang?

kovesen

Kan man benytte seg av denne ordningen hvis man ikke er student?

Man vil naturligvis ikke få like mye rabatter, men selv om det er kun 10% rabatt er jo det 1800,- spart på den beste 15".
Eller 1200,- etter at man har betalt medlemskap i adc.

Blir student til høsten, men er i ferd med å kjøpe mac nå.

studen2

"This newly restructured Mac Developer Program itself has been updated to match the iPhone dev program in terms of pricing and features. Formerly starting at $499/year, the new program is attractively priced at just $99 now. Missing are the high ticket items: notably Mac hardware discounts, WWDC tickets for premiere members, and the compatibility labs. It's unclear what will happen to each of these benefits, although the first two are likely dead in the water."

http://www.9to5mac.com/99-mac-app-store-coming-3546093465
http://www.tuaw.com/2010/03/04/big-developer-news-mac-dev-program-reduced-to-99/

Nå er det slutt på billigere hardware på denne måten.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai