KJams Karaoke for Mac, Windows og iOS

Kjams

Høsten er rett om hjørnet, studentene tilbake i by’n og utepilsen er snart bare å glemme. Helgen nærmer seg og mørket faller på. Inviter dine venner til den kuleste festen - med karaoke, med kJams!

KJams har eksistert ei god stund nå, og er ingen nyhet, men programmet er likevel suverent og har ikke fått noe særlig med oppmerksomhet tidligere. Programmet er veldig inspirert av utseendet til tidligere iTunes. Faktisk så likt at du slipper å bruke tid på å lære deg det. Spillekontroll øverst, meny med spillelister til venstre og sangene i biblioteket på høyre halvdel, dette er gjenkjennelig for de aller fleste.

kJams

Programmet støtter både ekte karaoke-plater, i tillegg til MP3 og CDG. Sistnevnte er en slags tekstfil med timing som matcher MP3en. Begge filene skal ha samme navn (foruten filendelsen) og ligge i samme mappe eller samlet i en ZIP-fil. Nettet kryr av slike filer, og man kan også lage sine egne med forskjellig software. Programmet har også to innebygde Music Stores, hvor man kan velge mellom tusenvis av forskjellige låter. Prisen er ca. 10 kr pr. låt.

KJams kommer i to versjoner, Lite og Pro. Begge versjonene er shareware, altså gratis å bruke til privat bruk, men koster noen kroner om man vil slippe begrensningene. Mer om dette finner du på karaoke.kjams.com.

kJams

Programmet har også masse av kjekke funksjoner og lar det blant annet pitche låta til ønsket toneart uten å endre tempo. Dette går dog litt utover lydkvaliteten, men kanskje heller det enn unødvendig «gauling». Ønsker du raskere tempo, er også dette mulig.

Det kan anbefales å gå til innkjøp av en liten karaokemixer. Stemmen blir langt tøffere med litt klang, og dessuten gir det en kjapp kontroll til justering av lyden. Disse er lett å finne på nett, eller plukke opp på nærmeste Elkjøp og Clas Ohlson til ca 200-300kr. Har du et par singstar mikrofoner med jack-utgang, kan selvsagt disse også brukes.

Her er det bare å sette igang, koble opp, laste ned og sørge for å bli festens partyløve! Husk nabovarsel! God fest!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai