Apple donerer til veldedighet

Apple donerer til veldedighetNå som Tim Cook har tatt over roret i Apple etter Steve Jobs leter mange med lys og lupe etter endringer i selskapet. Det første tegnet på endring kom i dag.

I et brev til alle ansatte lover Apples nye sjef at selskapet vil donere penger til veldedighet. For hver dollar en Apple-ansatt gir til en veldedig organisasjon, så vil Apple gi det samme.

Steve Jobs har vært kjent for mye, men en av tingene han ikke var kjent for var å donere Apples penger til veldedighet. Apple har sjeldent donert penger utover å ha deltatt i prosjekter som «Red» hvor deler av inntektene fra «røde» Apple-produkter går til kampen mot HIV/AIDS. Dette har utgjort store beløp, men noen direkte donasjon uten at det er knyttet opp mot kjøp er det ikke.

Nå har Tim Cook blitt litt varm i setet hos Apple og har tatt sine første beslutninger. En av disse er å innføre et eget program for Apple-ansatte. Apple vil nå matche alle donasjoner som Apple-ansatte gjør til en veldedig organisasjon og dette er første gang at selskapet introduserer slike veldedige-programmer i selskapet. Dette betyr at hvis en Apple-ansatt ønsker å donere 50 000,- til Røde Kors, så vil Apple også gi 50 000,- og donasjonen blir da totalt 100 000,-.

Apple begrenser dette til maks $10 000 per år, men dette kan allikevel utgjøre betydelige summer hvis Apples-ansatte ønsker å donere penger. En hyggelig gest både mot ansatte som støtter veldedige organisasjoner og selvsagt de organisasjonene som mottar pengene.

Her er brevet Apple sendte til sine ansatte:

Team:

I am very happy to announce that we are kicking off a matching gift program for charitable donations. We are all really inspired by the generosity of our co-workers who give back to the community and this program is going to help that individual giving go even farther.

Starting September 15, when you give money to a non-profit 501(c)(3) organization, Apple will match your gift dollar-for-dollar, up to $10,000 annually. This program will be for full-time employees in the US at first, and we’ll expand it to other parts of the world over time.

Thank you all for working so hard to make a difference, both here at Apple and in the lives of others. I am incredibly proud to be part of this team.

If you’d like more information on the program, you can get it on HRWeb, which can be easily accessed through AppleWeb.

Tim

Hva burde Apple ellers gjort av «veldedighet» med sine mange milliarder på bok?

manwithnoname

Dette er ikke noe han har bestemt alene, for å få igjennom dette så må han ha fått med seg styret.. Antageligvis har de jobbet med å få frem denne ordningen i lengste tid, altså tiden Jobs var CEO.

Thorolf

Dessverre kommer 90 til 99 % av disse pengene til å gå rett til amerikanske, fundamentalistiske frikirker, da dette er det eneste hvermannsen i USA gir så det monner til. Synd.

Apple burde hatt baller til å ikke bry seg om hva sine ansatte bruker penger på, og derimot velge fra disse mulighetene: Unicef, Røde Kors og Amnesty International. Dessuten kunne de lage Appleprodukter for den 3. verden, og gi dem bort i U-land.

DeeWox

Tviler på at det er så mange religiøse som jobber hos Apple.

ddybings bilde

ddybing

10 000 $ per ansatt hvert år? Eller 10 000 $ for alle ansatte i løpet av et år?

Thorolf

Max 10.000$ pr. snute. Men for at dette skal ha effekt utover pr. i det hele tatt, må altså Apple-ansatte gi av egen lomme først. Det gjør de færreste, bortsett fra dem som er tilknyttet en menighet, og de gir i første omgang til sin egen menighet, med andre ord, til seg selv…

aks bilde

ak

Nå er ikke området som Apples hovedkvarter ligger i kjent for sekter og megakirker.

Mesteparten vil nok gå til skolene der de ansatte har studert, samtlige av disse har imponerende maskinerier for å minne folk på at de skal donere penger. Og mange deler også ut betydelige summer i finansiell støtte, det er ikke uvanlig at 70% av studentene får dette, så det er nok skyldfølelse å ta av.

Når det er sagt, Apple har ligget på etterskudd, både Google og Microsoft har lenge gjort dette opp til 12 000 per år:
http://www.google.com/intl/gn/jobs/lifeatgoogle/benefits/
http://www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/our-actions/in-the-community/employee-programs.aspx

Faktisk er dette helt vanlig blant store firmaer i USA, selv om 10 til 12 nok er i det øverste sjiktet.

segrov

Amerikanske frikirker og menigheter jobber ofte med storstilte sosiale prosjekter som mat og hus til hjemløse.

Ser ikke problemet med at noen velger å gi penger til en amerikansk menighet, de fleste slike miljøer er langt mer liberale en norske bedehus.

quadra800s bilde

quadra800

DeeWox: Apple er jo en egen religion. Det har blitt forsket på det.

admin: I femte avsnitt står det "... en hyggelig 'gjest'...". Skal vel være "gest".

thorolf: Appleprodukter for den 3. verden, seriøst?

tacomodo

Vi har det samme på jobben min, kan ikke si det motiverer særlig. Skjønner ikke hvorfor de ikke bare kan gi litt med en gang om det er bestemt å donere penger

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai