Apple prøvde å kjøpe Dropbox

Apple prøvde å kjøpe DropboxTjenesten Dropbox, som vi ved en rekke anledninger har omtalt her på Mac1, har blitt populær og svært mange lagrer og deler nå sine filer, dokumenter og bilder via Dropbox.

Tjenesten fungerer som Apples iDisk, men vesentlig raskere og bedre. Så bra er tjenesten at Apple skal ha prøvd å kjøpe hele Dropbox for 800 millioner dollar.

Ifølge Business Insider tilbød Apple å kjøpe hele Dropbox for 800 millioner dollar, nesten 4.5 milliarder norske kroner. Dropbox og grunnleggeren Drew Houston takket ifølge Business Insider nei til tilbudet fra Apple.

Tilbudet fra Apple skal ha kommet tidligere i år, rett før en ny investeringsrunde hvor Dropbox hentet nye penger. Få detaljer vites om tilbudet, men det er ikke umulig at Apple ønsket å benytte Dropbox i sin kommende iCloud-tjeneste. Kanskje som en fullverdig erstatter for iDisk?

Dropbox takket nei og når Apple introduserte iCloud tidligere i år, forsvant også iDisk-funksjonaliteten fra tjenesten. Apple var tidlig ute med «fillagring i skyen» og iDisk ble lansert allerede i 2000 i det som da het iTools. Allikevel har Apple aldri greid å få iDisk til å fungere like godt som Dropbox gjør i dag.

Sverrepads bilde

Sverrepad

Dropbox er bare fantastisk
Sverre Aune

petrus764s bilde

petrus764

Godt at Apple ikke fikk snappet opp Dropbox, liker virkelig løsningen og har ingen tro på at Apple ville klart å videreføre den like godt i like stor grad på alle plattformer.

Rangor

iDisk var kjempefint om du har MobileMe og kun behov for å ha filene på macen din på andre macer. Dropbox er genialt fordi du har Mac + Linux + Windows + iOS + Android + Web, så du har så og si alltid tilgang til filene dine. Glad for at Dropbox ikke ble kjøpt av Apple ja.

TheodorAnton

Overraskende - spekulerer vel i om det var Apple sin rolle som investor som var inne i bildet her, teknologien som Dropbox bruker er langt fra avansert sett fra et Apple-standpunkt. Det finnes flere konkurrenter til Dropbox som har tilsvarende teknologi.

Dropbox fungerer kun som en klient for Amazon sin S3-tjeneste for lagring. Slik at når du laster opp en fil til Dropbox, havner den på en av Amazon sine servere og Dropbox viderefakturerer for bruken. Apple (eller hvem som helst andre) kan på kort tid lage en konkurrerende tjeneste som vil fungere like godt teknisk isolert sett.

Cybbe

Jeg var tilhenger av Dropbox frem til tidligere i år, da et par grove blundere har puttet tjenesten i sketchy-klassen:

* Dropbox hevdet lenge at de ikke hadde noen mulighet til å se filene som er lastet opp - og at disse var kryptert. Dette har vist seg å være en markedsføringsløgn: Dropbox har full tilgang til dine filer og de er ikke kryptere fra Dropbox' ståsted.

* De introduserte en bug som gjorde passord "valgfritt" om man logget seg på via web. Smak på den igjen. Hvem som helst kunne en halv dag logge seg på hvilken som helst Dropbox-konto, fordi Dropbox aksepterte hvilket som helst passord. Sett i sammenheng med punkt 1 ser man en ekstremt svak sikkerhetsmodell: ditt passord er på ingen måte en nøkkel til filkrypteringen; den sitter Dropbox på, og det betyr at Dropbox både kan se alle filene dine, samt gjøre de tilgjengelig for hvem som helst gjennom dårlige oppdateringer.

Jeg håper ingen her bruker tjenesten til sensitive dokumenter.

Asbjorn

iDisk ble lansert i januar 2000, som en del av iTools.
http://www.apple.com/pr/library/2000/01/05Apple-Unveils-Internet-Strategy.html

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Dropbox hevdet lenge at de ikke hadde noen mulighet til å se filene som er lastet opp - og at disse var kryptert.

Jeg var veldig tidlig ute på Dropbox, og dette var noe av det første jeg sjekket. Allerede da sa de åpent at dataene var kryptert, men med Dropbox sin egen nøkkel. Hvor har du sett dem si noe annet?

Cybbe

Ja, deres FAQ og vilkår hevdet lenge at de ikke hadde noen mulighet til å se filene, helt til løgnen ble avslørt og de endret FAQen. Dette fikk mye oppmerksomhet tidligere i år.

Ser du på påstanden under, så ser du umiddelbart at det er en ondsinnet løgn med det formål å mislede forbrukere til å tro at dataene deres er tryggere enn det er. At de ga hele verden tilgang til dine data i en periode understreker hvor løgnaktig opplegget var: de gjorde passord valgfritt i en periode, i direkte motstrid til hva de tidligere hevdet var umulig.

Dine data er rett og slett ikke trygge hos Dropbox.

"Dropbox, which has more than 25 million users, revised its website claims about its data security April 13, from:

All files stored on Dropbox servers are encrypted (AES256) and are inaccessible without your account password.

to:

All files stored on Dropbox servers are encrypted (AES 256).

...

Up until April 13, the site promised this:

Dropbox employees aren’t able to access user files, and when troubleshooting an account, they only have access to file metadata (filenames, file sizes, etc. not the file contents).

Now the site says:

Dropbox employees are prohibited from viewing the content of files you store in your Dropboxaccount, and are only permitted to view file metadata (e.g., file names and locations)."

http://www.wired.com/threatlevel/2011/05/dropbox-ftc/

Dorian

Det bør man vel anta for alle netttjenester? Sensitive filer i dropboxen min er kryptert med truecrypt, som jeg stoler mer på enn dropbox.

Cybbe

Det finnes synktjenester som benytter en form for kryptering som ikke gir dem tilgang til filene dine selv om de skulle ønske det. Dropbox gjør ikke det (dog de antydet det motsatte), og den gedigne sikkerhetsbristen tidligere i år ville ikke vært mulig om de hadde fulgt en slik sikkerhetsmodell.

bushys bilde

bushy

Mener å huske at det også tidligere stod en plass på Dropbox sidene at det var et fåtall av de ansatte som har tilgang til å se all data som ble lagret, og ikke bare metadata. Dette for å kunne hjelpe ved eventuelle feil. Men det er helt klart at de har skrevet dette så diffust som overhodet mulig for å forvirre folk. Informasjonen var heller ikke det første man kom over når man kikket gjennom support sidene.

Jeg er overbevist om at de spekulerer i at folk skal blande sammen rettigheter og kryptering, og tro at det dreier seg om det samme. Uten kryptering er ikke data sikret mot angrep hvor utenforstående får tilgang til systemet. Rettigheter satt i filsystemet er ikke god nok sikkerhet, hvis det dreier seg om sensitiv informasjon.

Det hadde vært kanon om Dropbox hadde innført klient side kryptering, slik som Backblaze har, hvor man tar i bruk en privat krypteringsnøkkel. Da er man sikret at all data som sendes allerede er kryptert før det forlater maskinen.

Dette må selvfølgelig være en valgmulighet for de som har innsikt nok til å ta vare på en krypteringsnøkkel, og ikke noe som vanlige brukere kan finne på å ta i bruk. Ser ikke for meg det er lett å forklare den gjennomsnittlige bruker at all data er tapt fordi han har mistet både passord og krypteringsnøkkel. Da tenker jeg på den typen brukere som alltid klikker på ”vi som vil ha tilbake gamle facebook”, hver gang det kommer en ny funksjon.

Siden USA har ganske strenge regler om myndighetenes rettigheter til innsyn i data som er lagret av amerikanske selskaper, så kan det være at det er problematisk rent juridisk sett. Men da ville det vært litt merkelig at Backblaze kan tilby denne funksjonen.

Setter pris på om folk gidder å være med å stemme slik Dropbox utvikler teamet i hvert fall ser at dette er noe som er etterspurt.

Votebox - Client side encryption

Cybbe

Min backupløsning (Crashplan) lar meg lage min egen krypteringsnøkkel som aldri forlater min maskin. Det er ingenting som tyder på at dette er i mot Amerikansk lov: skal man lage usikre løsninger fordi politimyndigheter i enkelte tilfeller kan be om innsyn? Jeg tror ikke det er motivasjonen til Dropbox heller (lagringsøkonomi for Dropbox selv er nok den viktigste, sammen med "enkelthet").

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Det finnes synktjenester som benytter en form for kryptering som ikke gir dem tilgang til filene dine selv om de skulle ønske det. Dropbox gjør ikke det (dog de antydet det motsatte), og den gedigne sikkerhetsbristen tidligere i år ville ikke vært mulig om de hadde fulgt en slik sikkerhetsmodell.

Full to-veis fildeling hadde HELLER ikke fungert om de hadde fulgt en slik sikkerhetsmodell. De har tatt et meget bevisst valg.

freddjohs bilde

freddjoh

Håper Dropbox består. Hadde iTools da dette kom rundt år 2000, og det var topp pluss gratis. Så når man var blitt vant til det, så bestemte de at det ikke var gratis lenger. Og det ble dessverre ikke noe bedre heller. Så jeg byttet til Dropbox, og har vært fornøyd med det i flere år. Gratis 4,5 GB på nett er kjekt å ha.
Jeg er redd at hvis Apple kjøper opp Dropbox, vil de sannsynligvis ikke være gratis lenger.

macsams bilde

macsam

Noen som vet hvordan(om det går) jeg kan "høyreklikke på ei fil å få "last opp til dropbox" i dialogruta? Sånn som det går til CloudApp f.eks...

macsams bilde

macsam

Noen som vet hvordan(om det går) jeg kan "høyreklikke på ei fil å få "last opp til dropbox" i dialogruta? Sånn som det går til CloudApp f.eks...

macsams bilde

macsam

Noen som vet hvordan(om det går) jeg kan "høyreklikke på ei fil å få "last opp til dropbox" i dialogruta? Sånn som det går til CloudApp f.eks...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai