Jobs intervjuet rett før han blir Apple-sjef

Nå som Steve Jobs har gitt seg i Apple er det alltid interessant å se tilbake på hva denne mannen har sagt om Apple og framtiden. I det sjeldne intervjuet under snakker Jobs om Apple og hva som var galt med Apple på den tiden. Intervjuet er fra 1996 - kun få måneder før Jobs faktisk kommer tilbake til Apple som sjef.

Tags:
iBjorns bilde

iBjorn

Jobs blir forøvrig intervjuet av Louis Rukeyser. Programmet het Wall $treet Week with Louis Rukeyser og ble sendt på PBS.

Nilka

Kvaliteten på Mac1 begynner å nærme seg lavmål. Det eneste dere gjør her er jo å copy paste artikler fra macrumors.com. Gjerne også uten å oppgi kilder, noe som det må stilles spørsmålstegn ved.
Når man i tillegg begynner å copy paste denne typen artikler som er tatt med som en kuriositet på andre sider begynner det å bli virkelig lavmål. Særlig når det dreier seg om et intervju fra 1996. Denne typen artikler må dere da kunne klare å lage selv, alt dere trenger å gjøre er å gå på youtube og søke etter steve jobs og ta utgangspunkt i et eget intervju.

De få omtalene dere har er stort sett av folk som har kjøpt seg gjellende produkt, og viser null tegn på objektivitet, mens fanboyismen lyser lang vei.

iBjorns bilde

iBjorn

Jeg for min del hadde mest sannsynlig ikke snublet over dette intervjuet hvis det ikke hadde blitt postet her på Mac1. Det er ikke mye realisme i at Mac1 skal ha noen substansiell egenproduksjon av nyheter, artikler og reportasjer da det ikke er noen godtgjørelse (ut over en og annen "kickback") å hente. Resultatet ville derfor bli at frekvensen av oppslag på Mac1 ville synke ned mot nesten null. Derfor synes jeg den kritikken der er noe malplassert. Selv når man leser en helt vanlig dagsavis er mye av stoffet oversatt, kjøpt fra Reuters/NTB ol og ikke egenprodusert i det hele tatt. At stoff på Mac1 har et overveiende positivt fokus på Mac og Apple burde ikke være egnet verken til indignasjon eller overraskelse for andre enn fanboys fra andre leire.

Jeg er enig i at kilder/referanse og sånt er naturlig å oppgi.

whildonen

Jeg må bare få lov til å komme med en kommentar til Nilka; i min familie er det i alle fall to stykker som har Mac men som ikke behersker engelsk så bra at de leser artikler på hverken Macrumors, Macworld eller noen andre engelskspråklige nettsteder. En av dem følger imidlertid med på mac1. Jeg tror ikke de er de eneste. I min omgangskrets kjenner jeg til andre. Jeg har selv bidratt til å oversette programmer til norsk, da jeg vet at det finnes et behov.

Det er liksom en del av idéen med et norsk nettsted for Macnyheter, å kunne lese artikler på sitt eget språk, ja, gjerne også slike som er oversatt - selv om kildehenvisninger alltid er bra.

Hva gjelder alderen på intervjuet, så finnes det jo også de som kanskje bare var fire år f.eks. den gangen, og som derfor har gått glipp av det. Ja, andre var kanskje ikke så interessert i hverken Apple eller Steve Jobs.

Til sist nevner btorbo noe som er minst like viktig; de økonomiske realitetenes naturlige begrensninger. Kudos til mac1-redaksjonen og de frivilliges innsats for det arbeidet de legger ned!

omaha

Jobs har jo helt rett. Internett ville ikke ha vært spesielt interessant om det var kontrollert av 1 aktør. Når en aktør sikrer seg fullstendig markedsdominans så stanser innovasjonen. Det er 2 vesentlige poeng i forhold til Microsoft og deres motstand mot utviklingen av nettet samt at det strengt tatt ikke er mye innovativt fra Windows 3.1 til Windows 7. Med full kontroll slipper man det.

Microsoft presenterer et for dem nytt konsept - og satser knallhardt på nettbaserte tjenester. Det gjør de ikke fordi de har fått en lys idé. De gjør det fordi de tvinges til det av Apple og Linux på så godt som alle områder innen IT.

Jeg leste en eller annen påstand om next gen iPad i dag. Påstanden var at det ikke er nødvendig å komme med en ny modell før i slutten av 2012 fordi Apple mener de ligger såpass langt foran konkurrentene.

Sant eller usant (jeg har ingen formening), så illustrerer dette på en utmerket måte betydningen av konkurranse. De som ønsker nyheter fra Apple oftere er altså avhengig av at konkurrentene puster Apple i nakken. Fordelen for Apple er selvsagt at de har "god tid" til å komme opp med neste store forbedring av iOS.

Ser også at Intel lanserer ultrabooks - som alle har som mål å konkurrere med Air. Igjen en god illustrasjon på at konkurranse er nødvendig. De må komme opp med et bra konsept for ikke å miste (mer av) markedet til Apple og Air.

Mange som synes at fotball er morsomt, men det er fordømt kjedelig og meningsløst når det bare er ett lag som stiller på banen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai