Gå ikke glipp av avtaler med Wunderlist

Gå ikke glipp av avtaler med WunderlistWunderlist er en applikasjon som hjelper deg med å organisere hverdagen din. Den er én av App Stores mange «to do»-applikasjoner, men skiller seg bemerket ut med sitt lekre brukergrensesnitt og funksjonalitet. På toppen av det hele er programmet også gratis, finnes for iPhone og iPad og synkroniserer på tvers av enhetene.

Applikasjonen lar deg skrive ned diverse gjøremål med datofastsettelse, og vil gjøre deg oppmerksom på hendelsen ved å gi deg en notifikasjon på hendelsesdagen. Notifikasjonen er identisk med den du kjenner fra f.eks. Mail og Mac App Store, ved at en rød sirkel kommer til syne øverst i høyre hjørnet på selve programikonet.

Du kan også lage dine egne mapper, slik som «Hjem», «Skole» osv. På denne måten er det enkelt å sortere gjøremålene dine. Det er i tillegg mulig å merke gjøremålene som viktig, hvis det er noen avtaler/hendelser som skiller seg bemerket ut. Disse vil bli lettere å få øye på fordi de blir merket med et rødt ikon.

Gå ikke glipp av avtaler med Wunderlist

Av andre funksjonaliteter, kan det også nevnes at du kan dele dine gjøremål med venner og kollegaer. Dette gjøres enten via e-post eller CloudApp.

Ellers er applikasjonen å få til de fleste plattformer: Mac OS X, iOS, Android og Windows – og til og med som webapplikasjon. Programmet synkroniserer tvers over plattformene, slik at du alltid har med deg dine avtaler og gjøremål overalt.

Wunderlist er å laste ned gratis i Mac App Store og via utviklers hjemmeside.

mrPicattas bilde

mrPicatta

Eneste negative er at programmet er laget i HTML, så det er ikke 100% Mac OSX følelse over det.

Nydelig er det, men HTML går på bekostning av kvalitet og hastighet.

svanos bilde

svano

Selv om jeg er enig i at de ikke har verdens beste tekniske løsning er en fordel med den de har valgt at det er rimelig enkelt å programmere for flere plattformer (uten at kostnaden oppleves som like stor som ved Adobe Air). Wunderlist lastet ned fra utviklerens nettside støtter f.eks. ppc, noe som er fint for meg som fortsatt bruker noen gamle macer i ny og ne.

Ellers er en irriterende ting at programmet rett som det er kommer med en pop-up ved oppstart der jeg blir bedt om å spamme vennene mine med info om Wunderlist.

linnmanns bilde

linnmann

@svano: Jeg får ikke denne popup. Husker ikke om jeg har slått det av i innstillinger...

mac_31

Tja, iCal funker mer enn greit nok for avtaler og påminnelser, og for alt annet av notater/beskjeder/oversikter etc. bruker jeg Journler ... veldig bra program!

Finges bilde

Finge

Føler vel kanskje at overskriften og vinkel på artikkelen var litt misvisende. Wunderlist og tilsvarende er vel bedre egnet til å holde orden på oppgaver og gjøremål enn avtaler - til det har vi iCal ;-)

Kan som et alternativ på det sterkeste anbefale Things, den fungerer etter min mening langt bedre enn Wunderlist.

» Things for Mac, iPhone og iPad

Haakon

Dette programmet har jeg brukt daglig mellm min iMac, MacBook, iPad og iPhone. Erfaringen er: fantastsisk!
Noen forbedringspotensiele, men nbefales sterkt vhis du har flere dingser og trenger å ha de samme huske listene tilgjengelig hvor enn du er.

Finge: kan Things synkronisere mellom enheter?

Finges bilde

Finge

@Haakon: Things syncer trådløst, og det fungerer meget bra. Kan også trekke frem Autofill funksjonen som gjør det å lage oppgaver knyttet til filer, eposter, websider e.l. veldig enkelt.

Jons bilde

Jon

Forskjellen er at Things ikke støtter android enheter, og ei heller synkroniserer via "skyen". Noe de har fått rimelig hard kritikk for.

Jeg brukte Things tidligere, men etter jeg fikk andre enheter enn kun apple har jeg gått over til Wunderlist.

Haakon

Åja.. Wunderlists MEGET store fordel er nettopp skyen, synkroniseringen skjer liksom alltid. Men dn er litt ustabil, quitter fra tid til annen og jeg opplever også noen ganger problemer med at den ikke synkroniserer. Men den forandret absolutt min "huskeliste-verden".

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai