iTunes Match også i Europa?

iTunes Match i resten av verden?

Da Apple introduserte verden for iTunes Match tidligere i år, ble det raskt klart at den interessante løsningen ikke ville bli å finne i Norge når den ble lansert denne høsten. Apple har ved flere anledninger uttalt at iTunes Match først vil lanseres i USA, men nå ryktes det at Apple jobber hardt med å få en vesentlig større lansering av iTunes Match.

Det er nettstedet CNET som hevder å ha fått informasjon om Apples forhandlinger med plateselskapene. Kilder kjent med diskusjonene mellom Apple, plateselskaper og musikkforlag, sier Apple prøver å få avtalen om iTunes Match til å også gjelde internasjonalt. Kildene sier Apple er nær å nå avtaler med rettighetshavere, men ingenting er signert. Apple skal presse hardt på for å få i land avtaler om iTunes Match også internasjonalt.

Ifølge CNET skal noen av landene som kan få tilgang til iMatch være Tyskland, Frankrike og Storbritannia. Apple satser normalt på de store Europeiske landene først, men det skandinaviske markedet kommer ofte kort tid etter.

iTunes Match er Apples foreløpige svar på streamingtjenester som Spotify. iTunes Match analyserer nemlig hele ditt musikkbibiliotek i iTunes og gjør dette tilgjengelig på nettet og dermed alle enheter du har. I motsetning til lignende løsninger fra Google og Amazon trenger du ikke å laste opp musikken din til Apple. Apple analyserer nemlig ditt iTunes-bibliotek og «matcher» dette opp med Apples 18 millioner låter i deres iTunes Store. All musikk blir tilgjengelig i 256kbs AAC.

Apple er forventet å lansere iTunes Match i løpet av kort tid - sannsynligvis allerede på tirsdag 4. oktober.

artikallj

Kommer til å hive meg på den så snart jeg har funnet ut om den er stabil. Jeg håper at den kommer til Europa og Norge veldig snart.

McEvens bilde

McEven

Kanskje greit å nevne i artikkelen at iTunes Match ikke er gratis. Prisen er dog ikke hårreisende, ca. $25 i året.

-M

Andreas Ss bilde

Andreas S

Skeptisk. Eg har opplevd alt for mange nettverkskrasj i mitt liv til at eg vil legge musikken min over på nett. Eg vet då søren ka eg ville ha gjort om eg plutselig ikke kunne nå musikken min en dag. tror seriøst eg måtte ha kjøpt ett nytt vindu. ...og datamaskin...

E. Skrott

DA den ble lansert denne høsten

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Eller «når den skulle bli lansert denne høsten». ;)

For øvrig er jeg i utgangspunktet positiv til tjenesten. Det eneste som for meg står uklart er hva som skjer hvis plateselskapene trekker tilbake en låt som du har registrert i tjenesten. Vil den da bli fjernet fra tjenesten (men du beholder originalfilen lokalt), eller har de klart å presse Apple til å fjerne selve filen i fra biblioteket ditt?

Lars-Christian

Andreas S: Hele poenget med iTunes Match er vel at du har tilgang til biblioteket ditt fra andre enheter, selv om det i utgangspunktet er lagret lokalt på maskinen din.

Ser frem til vi får muligheten å teste dette. For meg hadde det beste vært denne muligheten i Spotify, slik at jeg kunne forholde meg til et grensesnitt, men to er til å leve med.

baiazs bilde

baiaz

Jeg har amerikansk Itunes store og når jeg logger på så får jeg oppp Itunes Match.. betyr det at jeg kan kjøpe det?

bhegnas bilde

bhegna

@baiaz og alle andre som vil. En må ha Amerikansk itunes konto og ett amerikansk debit/kredit kort. Jeg har hatt amerikask itunes konto i flere år. Du finner flere måter å få det på her på forumet.

Amerikansk debit kort fikk jeg via http://www.usunlocked.com/
som kostet $15 som ett engangs gebyr. Etter jeg hadde lastet opp scannet bilde av en regning med mitt navn og adresse samt et scannet bilde av mitt førerkort gikk det to dager så hadde jeg kort jeg kunne sette inn penger på via paypal etc.

Så betalte jeg med det kortet på itunes. Viola så har jeg itunes match.

bhegna

baiazs bilde

baiaz

Når man har sett settingene i ios 5 på mobilen. hvor finner man musikken?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai