Logitech med solcelletastatur til Mac

Logitech med solcelletastatur til Mac

Lei av å bytte batterier på ditt trådløse tastatur? I såfall har Logitech en god nyhet til deg. Deres nye Logitech K750 Mac-tastatur er et trådløst tastatur utelukkende drevet med solceller. Bytting av batterier er historie.

Det nye K750 trådløse tastaturet ble lansert av Logitech i forrige månede og begynner nå såvidt å dukke opp i norske butikker. I motsetning til Apples eget trådløse tastatur er dette Logitech-tastaturet et fullstørrelse tastatur og det komplementerer dermed Apples eget tilbehør.

I stedet for å ha utbyttbare batterier lades tastaturet utelukkende av en solcellestripe som ligger øverst på tastaturet. Logitech lover at tastaturet skal kunne fungere helt fint i vanlig kontorlys og det innebygde batteriet skal la deg bruke tastaturet i opptil to måneder helt uten lys. Tastaturet er identisk med PC-varianten bortsett fra at dette tastaturet har knapper for lyd, lysstyrke, mission control og dashboard.

Logitech Kj750

Tastaturet er på vei ut i norske butikker og har fått en veiledende pris på NOK 799,- med norske taster. Dessverre bruker ikke Logitech standard Bluetooth til deres trådløseprodukter og du er avhengig av å benytte en egen Logitech trådløse USB-dongle. For de av oss som har litt for få USB-porter er dette en stor ulempe med dette tastaturet. I tillegg har ikke tastaturet samme kvalitetsfølelse som Apples da det er produsert i plast fremfor aluminium.

Søker du dermed et stort trådløst tastatur og er lei av størrelsen og batteribyttet på Apples trådløse tastatur kan Logitechs K750 være noe for deg. Du kan lese mer om tastaturet hos Logitech.

devo

Dette er det peneste Logitech har laget noen sinne.

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Må bruke winblows på jobb, og kjøpte dette tastaturet i svart i vinter(samme tastaturet men uten mactilpassede knapper).
Fungerer optimalt. Usb-dongelen følger unify-standarden til Logitech, så for jobb så fungerer dette greit for meg da jeg har flere mus, touchpad og numpad som kobler seg til via samme unify-dongelen.
Kommer ikke til å bytte ut mactastaturene hjemme da men, siden jeg synes de er bedre å skrive på, og de oppladbare batteriene til Apple virker noen måneder mellom hver opplading.

rockphotogs bilde

rockphotog

Gutta, nå må dere trekke gardinene til side! :-)

atlelage

Plast er plast - ferdig med den saken!

Traktors bilde

Traktor

"Dette er det peneste Logitech har laget noen sinne."

Det sier jo litt, når dette ser ut som en ren kopi av et apple tastatur, bare med en stygg svart Logitech logo på toppen. For min del er det ikke noe problem å skifte 2-3 ganger i året.

Helge Hafstads bilde

Helge Hafstad

Har brukt dette i mørk utgave på XP ca 6 mnd nå og det er bra å skrive på. Det kan imidlertid være et problem at tastene sitter noe tett og det er derav lite kompatibelt med pølsefingre. Dette har blitt bemerket i andre tester også, har jeg hørt.

Ang batteribehov og trådløs funksjon er det intet negativt å bemerke.

tacomodo

ser jo ikke så verst ut, men... Logitech... Jeg ser for meg at jeg må installere 250 megabytes "driverpakke" med en drøss menyvalg laget i Flash, hvor man blir bedt om å registrere seg i hytt og gevær, og prompt om oppdateringer annenhver dag.

artikallj

Hvorfor lager de ikke bare et med blåtann i stedet? Så slipper man prorietær Logitech Unify dongle som tar opp en USB-port... som det er få av på alle Macer forsåvidt.

Ellers synes jeg det er av det beste ang design fra Logitech. De har hatt en tendens til å lage begredelig design med satsing på funksjoner.

Traktors bilde

Traktor

Skjønner ikke hvordan dere kan si dette er et eget Logitech design. For meg ser det klin likt ut som et vanlig apple tastatur, bare med et stygt solcelle pannel på toppen. Har apple gitt lov til å kopiere design på tastaturer eller er de rett og slett for opptatt med å forsvare andre patenter? Ingen andre som deler min mening?

artikallj

Hehe... de har nok hatt noen baktanker når de laget dette tastaturet ja. Det er det ikke tvil om. Men Apple kan ikke saksøke alle som kopierer. :bitchin:

Hemo

Eg tenker at Logitech kan lansera det her tastaturet med touchpad i staden for numerisk del i eitt.

artikallj

Ja, det hadde vært noe...
Men man har jo PS3 blåtann tastatur. Dog vet jeg ikke om det fungerer på Mac. Ja og jeg vet jo selvsagt at det heller ikke har dedikerte Apple-taster, men det går da an å bruke likevel.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai