iTunes 10.5 tilgjengelig nå

iTunes 10.5 tilgjengelig nåI forberedelse på morgendagens lansering av iOS 5 har Apple idag lansert i iTunes 10.5 for Windows og Mac. Oppdateringen inneholder støtte for iOS 5 og iCloud funksjoner som automatisk nedlasting av kjøpte bøker og programmer på tvers av alle enheter, og Wi-Fi synkronisering mot iOS enheter.

For det amerikanske markedet kommer også muligheten til å laste ned musikk og TV-programmer som har vært kjøpt gjennom iTunes på ny. Også dette lastes ned automatisk på tvers av alle enheter. Apple annonserte under pressekonferansen sist tirsdag at de jobber på spreng for å få disse funksjonene ut til flere markeder.

Du må ha iTunes 10.5 for å kunne oppdatere enheter som kjører eldre versjoner av iOS, og for å synkronisere mot en enhet som kjører iOS 5.

iOS enheter vil synkronisere automatisk mot iTunes når de er på samme nettverk og iOS enheten er tilkoblet en strømkilde. Altså under den nattlige ladeøkten for mange brukere. Wi-Fi synkronisering krever at iTunes kjører og at maskinen er påslått og våken.

I selve iTunes er det ikke mye nytt unntatt et noe forenklet Valg-vindu som også gir nye valg for å kontrollere iCloud innstillinger, og enklere kontrollering av flere enheter. Muligheten for å ikke tilby tilkobling til AirPlay-kompatible enheter har blitt fjernet.

For øyeblikket er det veldig stor pågang etter oppdateringen, og Apple sine nettsider er noe ustabile. Oppdateringen er tilgjengelig gjennom Programvareoppdatering på Mac, Apple Software Update på Windows, og iTunes.com.

AirBook

64-bit i Lion er vel også verdt å nevne.

DADDYs bilde

DADDY

Takk for info, da er jeg oppdatert og klar!

Men for oss som må ha det inn med t-skje, hvor krysser man av for at apps IKKE skal lastes ned og installeres automatisk?

Vil selv ha kontroll (manuellt) med hva jeg har på Ifonen og Ipadda - ikke ALT på ALLE.

På den annen side vil jeg gjerne ha trådløs synking hver natt slik at det er backup på Itunes.

D.

dannymitch82

Er det mulig å isntallere iOS 5 GM med denne utgaven av iTunes, eller må en ha 10.5 Beta 7?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Hvorfor styre med GM når det kommer i morra?

mekum

Når jeg skal åpne installasjonsfila til iTunes 10.5 får jeg beskjed om at det ikke er angitt noe program for "dokumentet Install iTunes" og jeg må velge program som skal brukes, evt søke i appstore etter et program som skal brukes. Noen som vet hva dette skyldes og enda bedre, hvordan jeg løser det?

winklers bilde

winkler

@mekum

OSX har mistet filassosiering til dmg-filer. Åpne dmg-filen og velg program, gå til /System/Library/CoreServices og velg DiskImageMounter.app som standardvalg får åpning av alle filer av denne typen.

mekum

takk :) mye småbug i Lion... håper det kommer en update snart som kverker de

mekum

@winkler

mulig jeg var litt rask der. Det er .pkg filen som ikke gjenkjennes på min maskin. Å åpne dmg filen går bra. No luck med DiskImageMounter på .pkg filen... da den ikke kjenner igjen den filtypen

men fikk plutselig valg om å velge installer som program nå, det kom ikke opp før... Så nå ser det ut som det går i orden

ddybings bilde

ddybing

Og jeg sitter dessverre med Tiger for øyeblikket. :(

Hsb96

Hei!!
Lastet ned Itunes 10.5 igår og når jeg nå kobler Iphone 3gs min til henger Itunes seg fulstendig og jeg må tvinge den til å avslutte.
Har Mbp fra våren 2011, kjører nyeste versjon av lion.
Takker for hjelp

kometen

Hej.

Jeg har oplevet at iTunes og iPhone ikke ser hinanden, hvis den maskine iTunes befinder sig på, er koblet på trådløs på 5 Ghz. iPhone kobler sig på 2,4 Ghz. Da jeg fik maskinen over på samme frekvens, så de hinanden.

Ved ikke om det er løst i senere udgaver.

Hilsen
Claus

marillionmacs bilde

marillionmac

Hmm.. Jeg har lastet ned og innstallert iTunes 10.5

Kobler til iPhone, men når jeg klikker "Søk etter oppdatering" får jegbeskjed om at "Denne versjonen av iPhone-programvaren (4.3.5) er den nyeste versjonen.

Får altså ikke opp beskjed om at det har kommet en ny versjon.

m4rtin

iOS5 er ikke offisielt ute enda. Er tross alt mitt på natten i Cupertino, CA nå, og vi får det nok ikke tidligere her enn de i USA.

@mekum: Velg "Installerer.app" i /System/Library/CoreServices for pkg-filer.

Hsb96

Hei!!
Skal koble til min Iphone 3gs til Itunes 10.5 på mac osx lion, men med en gang jeg kobler til iphonen henger itunes seg. Det er bare Itunes som henger seg og ikke resten av mac en.
Har en MBP 2011

Takker for hjelp!!!!!!

pølsas bilde

pølsa

Da er IOS5 tilgjengelig i itunes

tgjoen

Stemmer det... 716,1MB til iPad2 3G/WIFI..

Balsaplay

Har prøvd å oppdatere iTunes flere ganger på min MacBook Pro. Første gangen gikk oppdateringen tilsynelatende OK, men da jeg åpnet iTunes igjen står det at nåværende versjon er 10.3.1.

Prøvd flere ganger, skrudd maskinen av og på, og har også lastet ned iTunes 10.5 dmg fila og innstalert det manuelt. Fortsatt samme regla.

Noen idéer?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

OS X versjon?

Handsome Mac

Er det noen som har en formening om hvorfor iTunes 10.5 ikke svarer ved tilkobling av iPhone 4 som IKKE er oppdatert til iOS 5? Jeg får startet og brukt iTunes når iPhone ikke er tilkoblet. Så snart den registrerer at iPhone tilbobles, kommer vaskeballen og jeg må stenge iTunes ved tvungen avslutning. Anyone?

Lars-Petter Prestmoens bilde

Lars-Petter Pre...

Hjelp.
Hva galt gjør jeg. Har lastet ned iTunes 10.5, men iPad/IPhone men ingen ting skjer?

Skal ikke iOset lastes ned automatisk?

HURRA. NÅ virker det. Bare bestemte seg for å virke liksom ...

Handsome Mac

OPPDATERING: Min iPad 2 lar seg synce med iTunes 10.5. Oppgraderingen til iOS 5 gikk fint. Men hvorfor går ikke dette med min iPhone 4? Det ser ut som om synkroninseringshjulet går noen omdreiniinger før det stopper opp og vaskeballen kommer. Tvungen avslutning. Hjelp?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai