Steve Jobs biografi er lansert

Steve Jobs biografi er lansertSom ventet er den autoriserte Steve Jobs-biografien av Walter Isaacson nå tilgjengeliggjort i iBooks/iTunes Bookstore.

Basert på over førti intervjuer med Steve Jobs og et voldsomt antall intervjuer med familie, venner, kolleger og konkurrenter tar Walter Isaacson mål av seg til å skildre et nyansert bilde av innovatøren, visjonæren og forretningsmannen Jobs, såvel som hans mer private sider.

Isaacson skriver i forordet at Jobs selv oppmuntret ham til å skrive så ærlig og sannferdig som mulig, og dette gjorde han (Jobs) også overfor mennesker han antok at skulle intervjues av Isaacson, venner som fiender.

Steve Jobs by Walter Isaacson

Det er med andre ord ingen forfengelig skjønnmaling av den nylig avdøde Jobs vi står ovenfor, men et mangefasettert bilde der både positive såvel som negative sider av mannen, som på mange måter var selve personifiseringen av Apple, blir rikelig belyst over bokens 656 sider (hardcoverversjon).

Boken koster kr 115,- i iBooks/iTunes Bookstore og er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk. Bokkilden og Capris har den norske utgaven tilgjengelig for forhåndsbestilling. Den norske utgaven forventes å bli tilgjengelig 31. oktober. Alternativt tilbyr de også den engelske hardcover-utgaven.

Steve Jobs døde den 5. oktober 2011 og ble 56 år gammel.

macsams bilde

macsam

Den engelske versjonen er allerede godt på vei med Posten til meg. Jeg velger lett å lese engelsk og spare noen kroner...

Maccas bilde

Macca

Walter Isaacson snakker om noe av det han lærte da han skrev boken i gårsdagens 60 minutes: Del 1Del 2

thomasfotos bilde

thomasfoto

Lastes ned på iPad´n i dette sekund :)

scheelss bilde

scheels

Fik den med posten lørdag morgen.... ikke bare en fin bog, men masser af interessant læsning også. Blir helt sikkert et julegavehit.

Må nok læses på engelsk ja.

sruben

Kommer ikke som norsk lydbok vel?

josteinliverod

Da var den bestilt!

spiffers

Har akkurat lest ferdig boken. Var interessant, men også samtidig veldig skuffende lesning. Jeg var vel naiv og trodde at Jobs var mer zen, ydmyk, barmhjertig, omgjengelig, varm, altså en "orntli" buddhist. Men i boka fremstår han mer som en bortskjemt rallende borderline hissigpropp, kvalmende og vemmelig. Fyren gjorde en fantastisk jobb, var utmerket som innovatør, kompleks og spennende, men som menneske var han, etter hva jeg fikk inntrykk av, temmelig uspiselig. Har fått utrolig respekt for kona hans som holdt ut med fyren.

Uansett, det var et stort tap at han døde, han er fortsatt mitt store forbilde, men ikke lenger det glansbildet som jeg trodde han var.

macsams bilde

macsam

Bra kommentar, spiffers. Har bare lest 50s. sålangt,men aner konturene av det du sier allerede:)

Judas

Enig Spiffers. Er ferdig med boka.
Spesielt å lese på iPad :0)
Men det er godt at det kjem eit verkeleg bilete av mannen som unnfanga duppedittane våre. Han var eit ekstremt menneske. I alle retningar. Han hadde kapasitet for stor kjærleik og ekstremt hat. Og var på INGEN måte ein zen buddhist nei :-)
Men fantastisk lesning.

qweac

Noen som vet om denne kommer på norsk i iBooks?

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

SNart ferdig med boka selv. Helt enig i at Jobs virker som en rimelig spesiell, arrogant og uspiselig fyr (men det viste man vel egentlig)....men genial det var han, og det skjønner man virkelig når man leser om alle takene han tok da han tok tilbake kontrollen i Apple. Det er nesten ubegripelig at en manns visjon av et selskap kan treffe så mange blinkskudd.

McLars

Kan kjøpes på norsk nå. Digitalbok.no

Hall11

Jeg lastet ned boken til min iPad. Det er jo unektelig litt spesielt å lese boken på et medium som er et produkt av han jeg leser biografi om...

Ellers må jeg bare rose iClouds opp i skyene ;) Jeg leser boka normalt på min iPad. Jeg markerer engelske ord jeg er ukjent med og markerer ellers seksjoner (i en annen farge) som jeg synes er spesielt interessante. Deretter setter jeg bokmerke når jeg tar en pause i lesningen. Dersom jeg senere leser videre på boka på min iPhone (som fungerer overraskende godt), er alle markeringene der samt bokmerket slik at jeg fortsetter lesningen der jeg slapp på iPad-en. Dette gjør lesningen til en fryd og jeg koser meg med bok både hjemme (iPad) og ute når jeg f.eks. reiser med kollektivtrafikken (iPhone)!

yarra123

Noen som vet når boka kommer på norsk i iBookstore?

Catas bilde

Cata

Fascinerende lesning. Leser på norsk (bestilte via Bokkilden) og er nettopp kommet forbi lanseringen av den første Macintoshen. I motsetning til mange andre her så har jeg aldri hatt noe "forhold" til Steve Jobs utover det at jeg naturligvis har visst navnet, men like etter dødsfallet så forvillet jeg meg inn på en link som viste deler av den siste Keynote presentasjonen hans i juni.

Da skjønte jeg hva alt oppstyret var om. For en "entertainer", selv i såpass redusert tilstand som han var da pga. sykdommen klarte han å fange interessen og holde på den. Etter å ha bladd meg gjennom flere klipp fra presentasjoner på youtube, så måtte jeg bare lese boka.

Udelt sympatisk? Nei.
Interessant, ja så definitivt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai