Firmware-oppdateringer fra Apple

Firmware-oppdateringer fra AppleApple slapp i går Firmware-oppdateringer for en rekke av sine datamaskiner, deriblant MacBook Pro, MacBook Air og Mac mini.

Firmware-oppdateringene retter en rekke forskjellige stabilitetsproblemer og for de av oss med årets iMac-modell får vi også støtte for Lions nye Internet Recovery gjennom en firmwareoppdatering.

Firmware-oppdateringene retter en rekke forskjellige feil på de aktuelle modellene, men gjelder kun årets modeller av MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini og iMac. Tidligere modeller trengs ikke oppdateres.

Oppdateringene vil dukke opp gjennom programvareoppdateringer, men kan også lastes ned og leses mer om direkte hos Apple.

Firmware-oppdateringen til iMac er litt interessant ettersom den introduserer en ny funksjon for alle iMac-brukere med årets modell. Med siste oppdatering blir nemlig Internet Recovery mulig - en funksjon Apple introduserte med Mac OS X Lion.

Internet Recovery

Internet Recovery er enkelt forklart en mulighet for iMacen å gjenopprette seg selv ved problemer over internett. Du trenger ikke et fysisk medie i form av USB-stick eller DVD for å foreta en total reinstallasjon av maskinen. Med siste firmware-oppdatering på plass kan dette gjøres over internett.

Internet Recovery har tidligere kun vært tilgjengelig på MacBook Air og Mac mini, men ble utvidet til også å gjelde MacBook Pro i forrige måned. Nå støtter også iMacen dette.

Joeran

Etter jeg installerte Lion var det flere ting som ble veldig tregt, bl.a. App Store. Etter forrige oppdatering bedret dette seg, men oppstarten var sirup. Nå etter dagens oppdatering, ser det ut som om alt er BETYDELIG raskere. Oppstart av Mac samt oppstart av tunge programmer. Er det flere som opplever dette?

Mac11es bilde

Mac11e

Min mid-2010 Macbook Pro fikk også en oppdatering, nærmere bestemt videooppdatering:

Denne oppdateringen løser et problem der MacBook Pro-maskiner (15-tommers lansert midt i 2010) av og til fryser eller slutter å vise video.
http://support.apple.com/kb/TS4088?viewlocale=no_NO

petrus764s bilde

petrus764

Det er en eldre oppdatering som kom for et par dager siden.

http://mac1.no/artikkel/10110/apple-oppdaterer-macbook-pro

Teddans bilde

Teddan

Når jeg gjorde dette for 1 uke siden.
så mistet jeg iPhoto og iGarrage etter reisnstaleringen.

Mars

oppdaterte i dag min imac 27" 3.4 GHz i7 8 GB RAM osx 10.7.2

marerittet blir et faktum: etter høyt og litt vedvarende piiip og automatiske av/på et par tre ganger - og vips! - så havnet jeg tilbake i fortiden: osx 10.6.8!

djeezuzålmajti!

med akutt svette i panna og høy hjerterate undersøker jeg hva som har hendt - at helgen var føkkt var ganske visst.

rolig nå...!

det viste seg til min utrolige lettelse at startdisk hd1 (ssd) automagisk svitsjet til hd2 (hdd). hd2 var oldingen som inneholdt den glemte utgaven osx 10.6.8.

MrHansen

Fikser denne firmware problemet med Macbook Pro og støtten til SSD med 6Gigabit disker?

djxfades bilde

djxfade

Syns strengt tatt Internet Recovery burde blitt installert i Firmwaren når man installerte Lion. Men det er min mening :)

djhalleus bilde

djhalleu

Har iMac 27, mid-2011, i5. Fikk en slik internet recovery oppdatering for mange dager siden. Er dette noe nytt ?

punsk

Det er vel for mye å håpe på at denne oppdateringa skal fikse wifien min, som har vært fullstendig føkka etter at jeg installerte lion. Mac er ikke hva det en gang var...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai