Tynn MacBook Pro på vei?

Tynn MacBook Pro på vei?

I forrige uke oppdaterte Apple MacBook Pro i det stille, men er det mer MacBook Pro-nyheter på vei? Ryktene om en tynn MacBook Pro har igjen blusset opp.

Etter fjorårets relansering av MacBook Air med stor suksess, har det med jevne mellomrom vært ryktet at Apple også planlegger å produsere en «tynn» variant av MacBook Pro.

En av årsakene til ryktene er Intels introduksjon av Ultrabook. Ultrabook konseptet til Intel har gjort det mulig for Apples konkurrenter å produsere maskiner som er like tynne som MacBook Air med raske prosessorer fra Intel. Markedet for tynne bærbare maskiner er dermed blitt vesentlig mer konkurranseutsatt.

Apple skal i lengre tid ha jobbet med å produsere en MacBook Pro som skal benytte seg av Intels nyeste strømsvake prosessorer og dermed gi vesentlig forbedret ytelse sammenlignet med dagens MacBook Air. Det er spesielt en 15" MacBook Pro-modell som har blitt omtalt av både MacRumors og TUAW.

Nå er det nettstedet Macotakara som igjen drar opp ryktet om en tynn MacBook Pro og denne gangen hevdes det at maskinen nå er i testfase før produksjon. Ifølge Mactoakara, som mange ganger tidligere har fått rett, vil maskinen ikke ha optisk drev og være en del av en ny type tynn MacBook Pro.

Er en ny tynn MacBook Pro noe du ville ha kjøpt gitt at den var raskere enn MacBook Air?

fFosaas

Blir virkelig skuffa hvis den kommer med like få porter som mb air. En tynnere MBP? Ja takk. En 15" mb air? Neitakk. To usbporter, sd-kort-port, ethernet og firewire syntes jeg er et must hvis apple skal kunne kalle det en "pro" maskin. Men såklart, en lettere og tynnere mbp ville være fint det.

octobersound

Håper virkelig det blir en Pro! :)

fredriklinges bilde

fredriklinge

Thumbs up!

djxfades bilde

djxfade

Blir virkelig skuffa hvis den kommer med like få porter som mb air. En tynnere MBP? Ja takk. En 15" mb air? Neitakk. To usbporter, sd-kort-port, ethernet og firewire syntes jeg er et must hvis apple skal kunne kalle det en "pro" maskin. Men såklart, en lettere og tynnere mbp ville være fint det.

Du vet at både 11" og 13" MBA har 2 USB porter ikke sant? 13" har også SD leser, og begge modellene har Thunderbolt, og lys i tastaturet. Eneste de mangler (se bort fra Ethernet, der fås en USB adapter, og DVD/CD) er FireWire, men etterhvert som Thunderbolt blir etablert, blir FireWire unødvendig. Forøvrig fåes det Thunderbult til FireWire adaptere.

FHM

Dette høres utt som noe tull, det blir vel heller macbook air pro

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

http://mac1.no/forum/viewtopic.php?p=2286159#p2286159

petrus764s bilde

petrus764

Det er da ikke noe nytt, ryktene har verset rundt dette helt siden MBA ble oppgradert i 2010.

zodiac

Sikkert lett og tynn og kjekk å ha i en dameveske, men helt uinteressant som datamaskin å betrakte hvis den lanseres nå ila det første halvåret eller så - jeg har ikke tenkt å kjøpe noen form for MBP igjen før Intel har lansert Ivy Bridge med integrert USB 3.0-støtte, og hvis, og bare hvis, Apple da klarer å komme seg ut av hengemyra de er i ifht i/o grensesnitt (jadajada, jeg har hørt om Thunderbolt - men hvor mye TB periferiutstyr er det på markedet, sa du...?). Utrolig hvor mange mennesker som lar seg forføre av dette "lett & tynn"-maset. Er lett & tynn så veldig viktig, så er allerede iPad funnet opp og på markedet. Eller man kan kjøpe seg en slik :)

Mars

iWood - hæhæhæ - så bra (:

Shorono

Apple har ofret alt for mye Kraft for design allerede.

Mistahh

Redesignet (tynnere/lettere) MBP uten optisk drev, takk! Men ikke like tynn eller samme formfaktor som Air.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai