Apple dropper Mac Pro?

Apple dropper Mac Pro?Apples Mac Pro har ikke blitt oppdatert på 463 dager og skal vi tro Apple Insider vurderer Apple å kutte ut hele modellen. Med 74% av Apples totale salg på bærbare maskiner og resterende 26% fordelt på iMac, Mac mini og Mac Pro ville det ikke overraske oss om maskinen dessverre forsvinner.

Mac Pro har i mange år vært relativ lik og Apple har kun prioritert å oppgradere innsiden av maskinen med raskere prosessorer, mer RAM og større harddisker. Apple har tydeligvis ikke prioriter maskinen særlig høyt og de siste tre årene har det gått i gjennomsnitt 467 dager mellom hver oppdatering fra Apple.

Årsaken til den lange ventetiden på en større oppdatering denne gangen skal være at Apple venter på de nyeste prosessorene fra Intel, men disse begynner nå å bli tilgjengelig og fortsatt ser vi ingen Mac Pro. Ifølge Apple Insider er årsaken at Apple revurderer hele produktet og muligens ønsker å avslutte produksjonen av Mac Pro. Apple Insider hevder at neste oppdatering av Mac Pro potensielt kan bli den siste - alternativt kommer det ingen fler og Apple faser produktet helt ut.

Tidligere i år faset Apple ut Xserve og selskapet er ikke fremmed med å fjerne produkter de ikke tjener penger på. 74% av Apples salg kommer fra bærbare maskiner og de resterende 26% fordeles på Mac mini, iMac og Mac Pro. iMac og Mac mini står mest sannsynlig for hovedandelen av disse 26% stasjonære.

Thunderbolt

Med introduksjonen av teknologi som Thunderbolt har Apple kanskje redusert noe av behovet for en Pro-modell for andre enn de profesjonelle. En rekke interessante Thunderbolt-produkter, som for eksempel ExpressBox gir deg PCI-utvidelser på alle Macer med Thunderbolt.

Thunderbolt vil selvsagt ikke være nok for de virkelig profesjonelle brukerne, men med Thunderbolt kan en iMac og en MacBook Pro benyttes i flere miljøer hvor man kanskje tidligere behøvde Mac Pro på grunn av utvidelsesmuligheter.

Samtidig skal vi heller ikke helt utelukke at årsaken til ventetiden er at Apple har en splitter ny modell med både nytt design og innmat på lur. Spørsmålet er om det er en ønskedrøm eller om Apples satsning på proff-markedet er på vei ut?

Ville du savnet en Mac Pro blant Apples produkter?

petrus764s bilde

petrus764

Forsvinner MacPro forsvinner OSX sine proffbrukere, ingen med behov for en Mac Pro klarer seg med en fjasete iMac eller en liten Mac Mini.

ChrZZ

Men hvor skal Mac Pro-brukerne da gå? For, mange av deres verktøyer finnes bare på OSX og/eller deres ekspertise ligger på disse produktene, og ved å gå over til f.eks. Windows og Windows-spesifikke produkter vil sette dem tilbake en god del når det kommer til kvalifikasjoner?

Forths bilde

Forth

Skulle overraske meg om de dropper MacPro helt.

Greit nok de selger færre enheter, men en godt speccet MacPro koster jo fort det 5 doble av en iMac også.

Men som petrus skriver. Dropper de MacPro mister de også mange proffbrukere.
Musikk, video og til dels grafisk industri er langt mer avhengige av ytelsen og funksjonalteten MacPro tilbyr over en iMac, fo rikke å nevne MacMini.

Jeg krysser fingrene for en totalt revamped MacPro som blåser fletta av alt.
Da blir det kanskje oppgradering fra 8core'n her i huset også ;)

THB FILM

Javel....!!! Her ser vi igjen hva de tenker. Alt dreier seg om penger. Faren med og kutte ut Mac Pro, så vil Mac sine produkter helspilles kun mot konsumenmarkedet. Hva med de store aktørene som til daglig bruker Mac Pro.? Kan det bli pc verden for de etter hvert ? I såfall må evt I MAC komme med tilsvarende tilkoblinger som Mac Pro. Men gjør de det ? Men kanskje det kommer en helt ny en på markedet, men vil den da bli utviklet etter hvert ? Den som lever får se som de sier.! :-)

THB FILM

Mars

@THB FILM

foreløpig er det ingen som ser hva de tenker - men at det meste dreier seg om penger visste vi jo fra før...

jeg ser ingen grunn til at apple kutter ut mac pro: slapp av alle proffe, oppdatering rett rundt hjørnet.

datagutten

Det virker som alt dreier seg om konsumentmarkedet for tiden. OS for desktop ligner stadig mer på OS for mobil, og man skal ikke få lov å forholde seg til en filstruktur lenger.

kometen

Hvis apple vitterlig udfaser mac pro'en, så gør de det ud fra økonomiske betragtninger. De har de sidste mange år bevist, de er gode til at bevæge sig derhen, hvor den store avance befinder sig. Det har givet os produkter som vi alle kender til, ipod, iphone og ipad, og en større og større andel af omsætningen kommer fra disse enheder. Mac pro'en udgør en faldende del af samme, og udfasningen vil i så fald være en logisk konsekvens, når apple fokuserer på avance. Jeg læste et tal der sagde at HP skulle sælge 7 PC'ere for at tjene det samme, som apple tjente på 1 ditto.

Når det er sagt vil apple - uden deres samtykke naturligvis - åbne for pandoras æske hvad kloner angår, da behovet for kraftige arbejdsstationer stadig er til stede. Nogen går over på windows og linux, mens andre vælger og bygge den selv med os x, eller henvender sig til personer, som klarer det for dem. Da denne industri ikke er legitim, vil den stort bestå af uformelle netværk, som udveksler erfaringer bla. via hackintosh.com.

Hilsen
Claus

quadra800s bilde

quadra800

Jeg er ganske enig med kometen over her.

Apple tenker ikke fornøyde brukere lenger, de tenker bare penger. Jeg ville absolutt ikke blitt overrasket om Apple kuttet strupen på Mac Pro om ikke lenge.

Apple fokuserer kun på forbrukerne. Grafikk, business og vitenskapelige områder gir de fullstendig blanke i.

Jeg tror faktisk aldri jeg kommer til å kjøpe en /ny/ Mac, da jeg ser hvor det bærer hen med Apple.

MacRon

Apple tenker nok penger, noe som er naturlig når man driver business. Tror ikke de kommer til å fjerne Mac Pro, men kanskje vente med en "større" oppdatering til bla. Thunderbolt markedet er blitt større. Dagens Mac Pro med 12-core og 64 GB ram er stor nok for de fleste proffbrukere en stund til. Jeg mener det vil være fornuftig av Apple å vente med en Mac Pro oppdatering til det er et større behov for det.

chreriksens bilde

chreriksen

Jeg må si meg skeptisk til at Apple eventuelt vil droppe Mac Pro. I ren maskinkraft så kan verken Mac Mini eller iMac sammenlignes med Mac Pro. Jeg føler heller at Apple har "glemt" litt Mac Pro oppi alle forbrukermodellene, og at det vil komme en oppgradering om ikke lenge. Apple er et stort selskap og ting kan ta voldsomt lang tid til tider. Jeg har også en oppfatning om at maskinspesifikasjoner blir høyere vektlagt på forbrukermarkedet og brukes aktivt i markedsføring for at kunder skal bite på. På proffmarkedet er det et noe lavere fokus på det nyeste av det nye, og kvalitet og driftssikkerhet vektlegges mer. Hvorfor forandre/kjøpe nytt noe som virker kanonbra?

I korte ord mener jeg at Mac Pro er så stor og kraftig at den ikke trenger å følge "strømmen" til forbrukermarkedet med hyppige oppgraderinger. Den kan seile litt sin egen sjø og holder mål i lengre perioder enn de andre modellene. Har selv en Mac Pro fra 2009 som fremdeles yter bedre enn noen andre maskiner jeg har vært borti. En oppdatering er nok like rundt hjørnet.

Syns artikkelen som TUAW publiserte 31. oktober var veldig interessant og mer utdypende enn hva Mac1 leverer. Anbefalt lesestoff!

K.D.Gs bilde

K.D.G

Om ca 10 år finner ikke data fra APPLE..MAC lenge :S

bare ios ting:S

eller kansje kortere [ 3 år ] :P

Jeg er Mac Pro Bruker

og spart for xserver hehe og da jeg hadde rå så fårsvant den :S

jeg er i mot den veien apple "går nå får tiden" :S

Mars

Apple tenker ikke fornøyde brukere lenger...

det er nettopp hva apple gjør - tar hensyn til fornøyde brukere.

Grafikk, business og vitenskapelige områder gir de fullstendig blanke i....

moroklumpen.

Jeg tror faktisk aldri jeg kommer til å kjøpe en /ny/ Mac, da jeg ser hvor det bærer hen med Apple.

fint, la være det da. spåkula di er åpenbart treffsikker, så la oss macelskere i fred.

mitt kommende nyttårsløfte: ignorer trollet

XVegard

Hvis Apple dropper Mac Proen er de redusert til et gadgetfirma som surfer på mote.

Hele pro audio markedet og mesteparten av prosumerne vil forlate Apple om de gjør dette. Regner med det gjelder mange andre kreative brukergrupper og. Jeg vet ikke hva dagens krav er til bilde/video3D osv. Men for audio er Mac Pro det eneste som duger om man bruker det til noe seriøst.

-Rask CPU. Og det trengs hele tiden MER
-Masse RAM
-Masse lagringsplass og innhold spredd på forskjellige disker
-PCI kort. Pro Tools HD, Universal Audio, TC Powercore og annen hardware kan ikke kjøre på en iMac eller Mac Mini.

Og så sitter bedrevitende iBoys på AppleInsider og MacRumors og tvinger iTvangstanker på Mac Pro. Den må for all del bli mindre! Var en der inne som sa at studioer trenger større Mac Pro (som jeg ideelt sett er enig i). 8 kortplasser og 8 SSD disker er mer i gata behovet for mange ligger.

IApple ja...hadde jeg ikke hatt en historie med Apple sine high end desktoper hadde jeg ikke hatt andre macer og fjollete iTing. Dropper de Mac Proen forsvinner hele økosystemet deres fra mitt hus.....

SgtAlexxs bilde

SgtAlexx

Tenk litt utenfor boksen da.

Thunderbolt kan brukes til så mangt, f. eks. til et eksternt PCI-kabinett, til eksternt harddisk-kabinett, til ditt og til datt.

SgtAlexx
www.molotow.no

XVegard

Ja, den er og overalt på to nevnte forum. Apple lage "minitower". Så må jeg ha en boks med PCI kort, et eget skap med disker...som utgjør...en Mac Pro i størrelse...

Og nei...det flyter ting med kabler overalt. Ting som bruker USB, firewire, ethernet...kabler kabler i kilometervis...så..ikke del Macen opp i masse biter og ;(

frengky

Litt rart at dere påpeker at Apple driver butikk etter økonomiske hensyn; selvfølgelig gjør de det. Dette er ikke et selskap som driver veldedighet. Alt Apple foretar seg, enten det er lansering eller fjerne produkter fra markedet er for å oppnå økonomisk gevinst. Så kan man selvfølgelig være uenige i disse vurderingen og si at ved å slutte å produsere utstyr til pro-markedet vil på sikt ødelegge for Apple.

iBoy

Det var jo Apple som startet hele revolusjonen innen desktop publishing. Grafisk design, film- og musikkproduksjon pluss vitenskap og forskning vil aldri bli det samme uten Apple. Håper virkelig ikke de forlater proffbrukerne.

quadra800s bilde

quadra800

Mars: Hvis jeg fikk sjansen ville jeg gitt deg en real blåveis! Makan til frekt svar!

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Tor det er litt prematur panikk dette her. Jeg tror apple selv forstår at kutter de mac pro og etterhvert alt som har med pro å gjøre så vil dette ha ringvirkninger igjennom hele produktlinjen dems....selv om det er en mindre del av markedet, så er den viktig...Når jeg forstår dette, så gjør nok de det også...
Men, iMac´en begynner å bli såpass kraftig at jeg ser personlig ikke helt poenget med en mac pro. Tenk om et par år, om du i tilleg kunne modifisere og få inn flere tilkoblinger osv (dette kan evt gå igjennom en slags thunderbolt hub). Snart er ikke Pro´en noe annet enn en altfor stor og altfor dyr boks med samme muligheter som en iMac(pro) (og alle vet jo at apple konstant prøver å fjerne det overflødige) ...slik spår jeg framtiden.

petrus764s bilde

petrus764


Men, iMac´en begynner å bli såpass kraftig at jeg ser personlig ikke helt poenget med en mac pro. Tenk om et par år, om du i tilleg kunne modifisere og få inn flere tilkoblinger osv (dette kan evt gå igjennom en slags thunderbolt hub). Snart er ikke Pro´en noe annet enn en altfor stor og altfor dyr boks med samme muligheter som en iMac(pro) (og alle vet jo at apple konstant prøver å fjerne det overflødige) ...slik spår jeg framtiden.

Og der viste du egentlig at du ikke vet hva du snakker om, iMacen begynner ikke å bli kraftig nok verken til det ene eller andre når det kommer til tung redigering.

Det er i beste fall en hobbymaskin med stor skjerm og kan ikke tilby i nærheten av den fleksibilteten som er nødvendig.
Thunderbolt kan ikke veie opp for ekstra prosessor, xx antall mer gigabyte ram, skikkelig skjermkort (som også er utskiftbart), flere disker som også enkelt kan byttes ut, ekspansjonsporter for diverse enheter. Thunderbolt kan i beste fall erstatte ett PCI-spor, og skal du koble til mange enheter må de dele båndbredde.

iMac er en lekemaskin beregnet for privatpersoner og kan på ingen måte erstatte en Mac Pro, verken i fleksibilitet eller ytelse. Dessuten er skjermen for dårlig for proffbrukere innen bilde og video.

palegolas

Benchmark mellom dagens iMac og Mac Pro er vel ganske like, som eg skjønt det.
Den største grunnen til å gå Pro er vel PCI?
Og det nye PCI er jo Thunderbolt.. så sånn sett går det vel greitt utan Mac Pro.

Men.. ja. Æsj.. det er litt trist. Ein vil liksom ha ein feit superstasjon å sikle etter.. Ein med real-time raytracing i 4K, eller realtime 1000 lydspor i surround, 100 processorar, realtime RED fargekorrigering i 5K panorama etc.

Men når det meste arbeidet kan gjerast frå ein MacBook Pro så korfor gidde lage ein Mac Pro? Kanskje dei heller satsar på Xgrid over Thunderbolt for å lage lokale super-grid der det trengst? Men kjipt å setje opp masse iMac i grid då.. Æh.. synst dei burde ha ein Xgrid-processor i det minste. Tenk.. ein boks på storleik med Apple TV, men med 16-core processor og Thunderbolt..

XVegard

EDIT: Denne var meNt som et svar til MacLovin

Ja, men nå gjør du nesten som alle forståsegpåere rundt på diverse Apple forum gjør. Analyserer og gir Mac Proen verdi fra FORBRUKERMARKEDETS trender og behov. Og det får bare oss som bruker dem til å rive oss i håret. Mac Pro har aldri vært tiltenkt forbrukermarkedet og "vanlige brukeres" behov og bør derfor ikke inngå i analysering av ...blablabla...

Traktors bilde

Traktor

Det er en grunn til at imac og mac pro yter ganske likt, Mac Pro har ikke blitt oppdatert på nesten 2 år. Da sier det seg selv at iMacen spiser seg innpå ytelsesmessig. Og av samme grunn er salget blitt dårligere, folk gidder ikke å kjøpe en nesten to år gammel maskinen, når det egentliger ventet en ny en ganske snart.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

virker som folk ikke forstår når jeg sa om et par års tid....dagens topp modell av imac er langt bedre enn en 4 år gammel mac pro - og den haler innpå ytelses messig, og hadde den fått en pro variant ville det ikke vært langt igjen.

Vel vel, kanskje jeg tar feil...men å si at imac er en leke maskin er bullshit. Imac er mer enn bra nok til å jobbe på i mange sammenhenger. for bilde redigering, illustrasjon osv osv, kanskje video redigering ikke er helt der enda, men det kommer også...før måtte man ha dråg på flere hundre tusen for å redigere film, ting utvikler seg og jeg sa ikke at man kunne erstatte Mac Pro med en iMac i dag.

petrus764:"iMac er en lekemaskin beregnet for privatpersoner og kan på ingen måte erstatte en Mac Pro, verken i fleksibilitet eller ytelse. Dessuten er skjermen for dårlig for proffbrukere innen bilde og video."
-Det er idiotisk pisspreik, det er ikke en dårlig monitor, og du kan fint jobbe med grafisk arbeid på den - uten noen hindringer faktisk (kanskje du tror noe annet, men det stemmer ikke). Kalle toppmodell av en imac for lekemaskin, da har du snevert syn på hva slags forskjellig arbeid som utføres på en datamaskin i dag. Jeg jobber med grafisk arbeid og illustrasjon selv, for alle de største reklamebyråene i Norge, og jeg har ingen problemer med å utføre mitt arbeid på en iMac. Så er det en leke maskin, vel da har jeg tjent masse penger kun ved å leke meg. 3d ytelse henger den litt igjen på fortsatt, men det kommer seg også.

petrus764s bilde

petrus764

iMacens skjerm viser bare 72% av Adobe RGBs fargespekter, det gjør den dårlig egnet til grafikk når du må være sikker på at ting ser like bra ut over alt.

Dagens toppmodell er en lekemaskin, som kan brukes av semi-proffe, men har man et virkelig behov for maskinkraft dekker ikke iMac dette. Det beste den kan konfigureres med er én i7 2600K, det finnes 3 andre i7-modeller over dette. I tillegg kan man ikke kjøpe den med mer enn 16GB RAM, 2 disker og et laptopskjermkort, noe som gjør den til uaktuell for profesjonelle med et reellt behov for kraft. Å argumentere på dette er idiotisk, her snakker vi om PROFFbehov ikke en som redigerer to bilder i photoshop og er ferdig for dagen.

Det at Mac Pro begynner å bli utdatert, forhåpentligvis fordi Apple venter på Ivy Bridge, gjør ikke iMacen til et bedre kjøp fordi den nærmer seg eldre maskinvare i ytelse. Den mangler fremdeles fleksibiliteten med utvidelsesspor, plass og mulighet til å bytte/oppgradere alle komponenter selv.

Jeg er fullt klar over hva slags arbeid som utføres på datamaskiner i dag, men vi diskuterer ikke hva alle andre gjør, vi diskuterer proffbrukerne som trenger en mac pro, fordi den er overlegen alle andre macer til sitt bruk. Det at du ikke har behov for en mac pro, gjør ikke iMac til en god erstatning til de som trenger mac pro.

TigerOlas bilde

TigerOla

I jobben min er jeg avhengig av flere skjermkort for å prosessere video i alt fra HD til 4K og 5K. Jo flere skjermkort, jo bedre. Kutter de Mac Pro må jeg lete etter alternativer når jeg en dag skal utvikle maskinvareparken for å kunne tilby kundene mine bedre ytelse og raskere levering på jobbene jeg utfører for dem.

Foruten et par skjermkort må jeg også ha plass til et dedikert videokort og RAID-kontroller.. Om alt dette skal gå via Thunderbolt og eksterne kabinetter i hytt og pine vil kontoret mitt se ut som et loppemarked med rare bokser og kabelrot over alt.

Jeg er veldig glad i Mac og OS X. Filbehandling og det hele er utrolig deilig i forhold til Windows. ProRes-familien kan ikke encodes i Windows heller - stort minus om Mac Pro ikke videreutvikles.

Mars

Mars: Hvis jeg fikk sjansen ville jeg gitt deg en real blåveis! Makan til frekt svar!

lille pus, du ville ikke hatt en sjanse - ellers takk for tilbudet :-*

Gelles bilde

Gelle

Kandidat for blokkeringslisten min.....

Steinivar

Det er lenge siden Apple begynte å gå fra promarkedet. Da de kjøpte opp Shake og satte ned prisen drastisk flere ganger for så å kutte produktet. Det at de ikke har blu-ray brenner. Så de får solgt flere filmer på ITunes. Det at oppgraderinger av macpro har skjedd uten noe annonsering og sjeldnere. De kuttet ut Xserver. De har skrevet om final cut pro, for konsumere og satt ned prisen. De har programmert om osx slik at det fungerer best på laptop med multi-touch gestures, og OSX ligner mer og mer på iOS. De har kuttet ut Flash på alle mobile enheter, og man må også innstallere det selv på Lion, og Flash er vel det som blir brukt mest på sidene til alle grafiske byråer. De selger bare software gjennom app-store for at flest konsumere skal få enkel tilgang og de setter ned prisene.
Har selv en Mac Pro 2008 modell, og jobber med motion graphics, så dette er veldig synd og er redd jeg må over på PC. For meg har Mac vært mye mer stabil enn PC og lite crashing, og den bare står å går, og alle drivere ligger klart i systemet.

XVegard

Steinivar

Ja, det er de tingene du nevner der som har irritert og bekymret folk i de kreative rekkene lenge.

Men jeg har jo sett flere og flere "vanlige brukere" klage på de samme tingene og i det siste. Som Lion f.eks. Ingen jeg kjenner liker Lion samme hvilken Mac de har eller hva de bruker den til.

kometen

Det er både rigtig og forkert de nye imac/mini kan være lige så hurtige som mac pro'erne. Netsiden barefeats.com har nogle meget gode sammenligninger på ydelsen og http://barefeats.com/imac11d.html viser meget godt styrken og svagheden ved begge systemer. Hvis et program kan udnytte mange kerner, kommer pro'en som oftest bedst ud, men kan programmet ikke splitte opgaverne op i flere små, så scorer i7 som regel højest.

Oftest vil den glade amatør (som jeg) have mest udbytte af en imac/mini, men den professionelle bruger i stor grad programmer som kan udnytte mange kerner. Det er blot én side af sagen. En pro vil have mindre tendens til at blive overophedet, dvs. du slipper for at bøvle med programmer eller andet som ikke virker 100 % pga. ram-fejl, og som arstechnica-artiklen siger (http://arstechnica.com/apple/news/2011/11/stale-mac-pro-lineup-has-pro-users-concerned.ars) så er det meget lettere at rullere pro'erne, fordi der er tale om at bytte en disk med en anden. Gør det på en imac.

Som sagt er jeg en glad amatør, og jeg har respekt for professionelle når de siger at pro'en ikke kan undværes pga. muligheden for at skifte skærmkort, selv vælge skærm, og så lyder det lidt skingert når nogle insisterer på at imac/mini er så hurtige idag, at det er godt nok. Det kommer an på ...

Hilsen
Claus

Macuariuz

Ja, ja, som jeg tidligere har nevnt i en annen diskusjon her på forumet- de får bare holde på.. Jeg sitter med en Mac Pro 8-core fra 2008, 23" ACD, Snow Leopard, Final Cut Studio 3 og gode gamle Shake. Det akter jeg å fortsette med veldig lenge. Synes Apple har beveget seg vekk fra pro markedet med sine nyheter, og dette er ikke bra. Skjønner at de tjener mye penger på den vanlige mann i gata (consumer-markedet), men de må ikke glemme de som lever av å bruke produktene de lager.

Arild Holtet

Det er dessverre bare å innse, at Apple har satset på større salg. Proffdelen innen data, er skiftet ut med fjortisenes leksaker. En skikkelig nedtur for Mac sine brukere. Jeg mente det samme, når iMac KUN kom med glossy fancy skjerm. Vel tidene forandrer seg, så kannskje kommer en ny konkurent. Microsoft og Windows vil jeg ALDRI ha.

Ellers så kunne jeg skrive en "blåkopi" fra Macuariuz, eneste er at jeg har Mac pro fra desember 2007 og en 30" MATT skjerm.

fatboy

De fleste proffbrukere vil gjerne ha mer enn en skjerm, og helst så store skjermer som mulig. Hvorfor ikke en iMac Pro i størrelse 30" og oppover, med flere prosessorer, utskiftbare harddisker, flere RAM-plasser osv..? Eller Cinema Display Pro? Med innebygd, utskiftbart skjermkort, og enda flere harddisker...?

Med Thunderbolt er det bare fantasien som setter grenser, men hvis Apple velger å kutte ut Mac Pro, er det sannsynligvis fordi de har bedre alternativer.

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

La oss ikke dra forhastede konklusjoner. Dette er tross alt et rykte. Personlig vinkler jeg "utstyret" fra Apple fortsatt i interesse Pixar/Disney. Det sier sitt. For ikke å glemme alle profesjonelle lydstudioer. Et skremmeskudd fra en blekke som basserer seg på rykter fra Apple-produkter.

XVegard

Nei....ingen iPhone 4 før high end maskin fra Apple er lovet for fremtiden.....

Traktors bilde

Traktor

Det er vel ikke apple det er værst for...

kometen

barefeats.com har lavet nye ydelsesmålinger med 'pro' apps på diverse mac-hardware:

http://barefeats.com/macs11_01.html

Hilsen
Claus

Apples bilde

Apple

Linux neste...
Hvis Apple kutter ut alt av muligheter for ekspansjon og utviklelse av kapasitet. Så lager jeg min egen linux distro og bygger en linux-box...

Ecker00

Skulle akkurat til å si det.

Linux next.

josang

Husker den gang da apple fokuserte på proff brukere... Apple har blitt altfor opptatt av og ta over hjemmemarkedet, som kanskje er en god ting. Men, ikkje på bekosting av proffbrukere...

Arild Holtet

Enig i det josang. Dette er to HELT forskjellige markeder. Jeg syntes det "luktet" litt, når Apple ble delt i to seksjoner i sin tid. Vel iPhone og iPod synes jeg Apple kunne holdt seg unna, men er vel bare egoisme for en som tenker data. Ingen av de produktene skal jeg ha, ei heller den siste "nyheten" iPad.

Traktors bilde

Traktor

Kan vel tenkes at apple ikke hadde vært like lang som de er i dag på Mac platformen, med tanke på alle intektene de har fått fra iphone/ipad.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Om ca 8 dager slipper intel énsokkelversjonen av sin nye workstation/proff- plattform basert på Sandy Bridge-E- arkitekturen, så en kan jo håpe at en ser en ny Mac Pro da. Problemet er at intel kun slipper énsokkels core i7- prosessorene da, mens Xeon- variantene for én og to sokler har blitt utsatt til Q1 neste år. Så jeg tror nok ikke det blir noen Mac Pro før da. Men da kommer også åttekjerners CPUer (for totalt 16 kjerner og 32 tråder), så de med behov for mange kjerner vil nok se en solid ytelsesøkning, med mindre Apple dropper hele linja.
Apple har vel strengt talt ikke hatt noen ny plattform å oppgradere Mac Pro til, annet enn å slippe nye CPUer til den eksisterende, hvilket de vel har gjort? Det er intel som har vært litt "bakvendt" med Sandy Bridge og sluppet forbrukervarianten først, nesten ett år før workstation- varianten. I motsetning til forrige gang, da Bloomfield- plattformen (som finnes i dagens Mac Pro) kom en god stund før Lynnfield (som fantes i forrige versjon av iMac).
Apple har riktignok vært trege med å utvide utvalget av skjermkort, og tilpasse Mac Pro for bruk med SSDer mm.

MacKennsans bilde

MacKennsan

Kanskje de kommer med en iMac Pro med matt skjerm og mulighet for utbygging/ oppgradering :-D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai