Offisiell Apple-butikk i skandinavia rykker nærmere

Apple åpner butikk i Stockholm

Tidligere i år kunne vi fortelle at Apple planla å åpne sin første skandinaviske Apple Store i Stockholm. På det tidspunktet var lite bekreftet, men nå har Apple begynt å legge den første grunnsteinen for de første skandinaviske Apple-butikkene.

Grunnsteinen legges ikke i form av at Apple faktisk har begynt å bygge sine butikker, men de har opprettet et eget svensk selskap for butikkdrift. Ifølge Alltommac.se har Apple den 27. oktober opprettet selskapet Apple Retail Sweden AB. Selskapet er opprettet for kun et par dager siden og i selskapets styre finner man blant annet Steve Cano som er del-ansvarlig for Apples butikkdrift. I styret finner man også en av de samme personene som i det svenske selskapet Polar Rose som Apple kjøpte opp i fjor.

Det vites ikke hvor i Sverige Apple planlegger å åpne en butikk, men det vil vel ikke være overraskende om det i første omgang ble i Stockholm. Det er også mulig at Apples nye svenske selskap vil være moderselskapet for videre utvidelse til resten av skandinavia - inkludert Norge. I Norge finnes ingen selskaper med lignende navn registert.

Apple har hatt enorm suksess med sine butikker og har sakte, men sikkert, utvidet fra kun å ha butikker i USA til å åpne butikker i London, Paris, Frankfurt, Tokyo, Shanghai og mange andre store byer verden over. I skandinavia har vi foreløpig ikke fått en offisiell Apple-butikk selv om aprilsnarren vår fra 2008 hevdet at Apple kom til Oslo.

Apple Store åpner i Norge

Det har gått noen løse, men ubekreftede rykter om at Apple også planlegger en butikk i Oslo. Selskapet skal ha tittet på flere lokaler i sentrum. Om denne jakten etter lokaler har vært på grun av butikk eller kontorlokale vites ikke.

Apple Norge flyttet nemlig kontorer i oktober. Tidligere var Apple sitt hovedkvarter på Lilleaker ved Lysaker. Nå har selskapet flyttet til sentrum.

Vil du handlet i en norsk Apple Store eller foretrekker du forhandlere/netthandel?

Tags:

Beth

Er ikke eplehuset noe ala offisiell applestore?

admins bilde

admin

Nei, Eplehuset og Humac er Premium Reseller.

Sorry

Hvilken betydning har det om Apple faktisk eier butikken man handler i? Altså hvorfor skal vi håpe på en norsk Apple Store?

admins bilde

admin

@Sorry

Apple Store har en del fordeler - f.eks. in-house reperasjon, geniusbar, booking av tid med eksperter, oppsett av nye Macer og salg av f.eks. ulåste iPhones.

Noen forhandlere tilbyr selvsagt også noe av dette.

bellariss bilde

bellaris

Apple Norge har flyttet fra Lysaker til Oslo sentrum.

fredriklinges bilde

fredriklinge

Fysisk butikk framfor nettbutikk når som helst.

CPurcellC

Jeg var i New York for noen uker side og fikk vært i en Apple Retail Store for første gang. Det var veldig stilig og imponerende. Hadde vi hatt en sånn i Oslo så er det ikke tvil om at det er der jeg hadde gått først!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai