Apple oppdaterer Java

Apple oppdaterer JavaHvis du benytter Java på OS X bør du sørge for å laste ned siste oppdatering fra Apple til Lion og Snow Leopard. Apple slapp nemlig i går en Java-oppdatering som forbedrer kompatabilitet, sikkerhet og stabilitet.

Java kreves av Bank ID - opplever du noen problemer med BankID etter denne oppdateringen?

mlans bilde

mlan

Bank id fungerer ikke etter oppdatering av java. Firefox krasjer. På Safari fungerer Bank ID.

torstein_78

Jeg har ikke fått lastet ned denne oppdateringen enda. Men etter forrige Javaoppdatering (som kom for noen mnd siden) har jeg hatt store problemer med BankID. Før den oppdateringen var det "aldri" noen problemer, nå er det så godt som hele tiden. Jeg får feilmeldinger av typen "din nettlesere støtter ikke java", "din nettlesere støtter ikke cookies" og rett og slett at browseren har låst seg helt. Samme problemene i Firefox som i Safari. Men jeg opplever Safari som en tanke mer stabil ifm BankID. Tidligere var det Firefox som virket. Kjører SnowLeopard.

Så jeg håper inderlig at denne oppdateringen kommer til å hjelpe! Gleder meg til å komme hjem fra jobb for å oppdatere. :-)

ToWoDom

BankID fungerer aldeles utmerket. Både i Safari og Firefox.

petrus764s bilde

petrus764

På tide, men bedre sent enn aldri.

Ove

Hva med oss som ennå bruker både Mac OS X 10.4 og Mac OS X 10.5?

Har en iMac med Tiger 10.4.11 samt en MacBook med Leopard 10.5.8.

De tilfredsstiller mine behov og skal ikke oppdateres til nyere OS. Men bedre Java vil jeg gjerne ha.

petrus764s bilde

petrus764

Det er da ikke noe nytt at eldre OS ikke får sikkerhetsoppdateringer, mens Windows XP og 2000 enda oppdateres, sier Apple takk for seg som regel til eldre OS.

Leopard har vært et unntak siden det er siste PPC-versjon (men det er tydeligvis slutt nå), men regelen er at skal du være sikker må du oppdatere.

Ser forsåvidt ingen grunn til å kjøre tiger på en maskin som klarer snow leopard eller lion, oppgradering av programvare er som regel en god ting.

Pixelmixs bilde

Pixelmix

Etter forrige Java-oppdatering fra Apple ble det bare krøll med Safari og BankID. Problemet berørte alle bankkunder med Snow Leopard og Lion. Banken kom med en veiledning som skulle fikse dette, men dessverre fungerte dette bare for Lion.

Etter forrige Java-oppdatering var det bare Firefox og Opera som fungerte med BankID.

Installerte siste Java-oppdatering og nå fungerer faktisk Safari med BankID under Snow Leopard. Det gjør derimot ikke Firefox og Opera. Riktig nok har jeg logget inn bare én gang med Safari på denne oppdateringen, så tiden vil vise om Apple har fikset problemet.

petrus764s bilde

petrus764

Min erfaring er at dette varierer fra bank til bank, selv har jeg hatt problemer med Opera og bankid titt og ofte, mens firefox og chrome ser ut til å klare biffen hver gang.

Ove

@petrus764: Takk for kommentarer. Du ga selv stikkordet PPC. Mine grunner for ikke å oppdatere er meget gode for meg:

Tiger på iMac G5: Kan kjøre Classic (Mac OS X 9.2.2), hvilket jeg har bruk for etter å ha skrevet på Mac siden slutten av 1980-tallet: (Classic forsvant da Intel-prosessoren kom til Mac i 2006.)

Leopard på MacBook fra 2008: Har over 100 PPC-programmer som ikke kan kjøres på Lion fordi Rosetta er kuttet ut. Ikke alle er like aktuelle, men jeg har skrevet og arkivert i mange av dem, og vil ikke tape dette. Og ja, familien har en ukegammel MacBook Pro i huset hvor jeg har administratorkontoen, og har overført alt fra MacBook 2008-modellen. Driver og tester ut alt som ikke fungerer og som ikke kan oppgraderes til Lion. Nedslående!

artikallj

Kommer ikke denne oppdateringen i den vanlige programvareoppdateringen?
Kjørte en sjekk nå, men ikke noe oppdateringer var tilgjengelige for min maskin: iMac 27" i7 2009 (første versjon med i7).

Ove

Kom heller ikke noe i Programvareoppdatering på familiens splitter nye MacBook Pro med OS X 10.7.2.

premium2006s bilde

premium2006

Bank ID funker kun med safari etter oppdatering av java. kommer inn i nettbank, men firefox avslutter med en gang jeg prøver å gjøre noe.. hater disse problmene!
Har en ny imac og har DNB som bank,

Noen løsninger?

Tony_

Jeg lasta ned denne oppdateringen uten å teste ut Safari, som ikke har funket på en stund ved bruk av bank-id. Så jeg brukte Firefox som jeg har gjrot siden Safari begynte å streike, og det funka med Firefox i går.

Har iMac 2010 modell og Snow Leopard. Bruker Sparebank1

premium2006s bilde

premium2006

kjører nyeste oppdatering i lion.. funker fortsatt ikke i firefox!

Lukass bilde

Lukas

bankID med DNBnor funker fint i Chrome etter oppdateringen (lion)

Oversikt over din nettleser
Nettleser Operativsystem Javaversjon Javautsteder
Chrome 15 Mac OS X 10.7.2 1.6.0_29 Apple Inc.

artikallj

Safari har fungert smertefritt for meg siden oppgradering til Lion. Det har ikke vært nødvendig å bruke Firefox som jeg har vært nødd til etter noen oppgraderinger på tidligere OS.
Jeg tror jeg holder meg til Safari og sånn tilstanden er for øyeblikket og oppgraderer ikke denne gangen.

kometen

Jeg har også problemer med den nye java-version og indlogning til netbank vha. bankid i firefox ver. 8.0. Det fungerer fint på mac minien som ikke er opdateret med nyeste java og FF 8. Det virker i chrome 15.

Hilsen
Claus

PS. Det virker heller ikke med java beta 7 til mac (http://jdk7.java.net/macportpreview/) på FF 8.

pps. Virker alligevel ikke på FF 8 uden java-opdatering, FF crasher.

Mr Mac

Slet med bankID i Safari, men etter restart var alt i orden =)

MrWolfie

nettbanken fungerer som bare det den på min mba med lion både i FF,safari, raven, chrome og i opera.!! btw raven var nice!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai