Sony: Apple vil endre tradisjonelle TVer

 Apple vil endret tradisjonelle TVerRyktene om et Apple-produsert TV har skutt fart etter Steve Jobs biografi. Her uttalte Jobs at han hadde «knekt koden» for å revolusjonere TVer.

Nå henger Sonys sjef Sir Howard Stringer seg på ryktene og hevder at Apple vil «endre tradisjonelle TVer»

Rykter om Apple og TVer er ikke nye, de har kommet og gått i mange år. Etter Steve Jobs døde og biografien ble sluppet har det derimot ikke manglet med eksperter som har spådd TVer fra Apple.

Nå har også Sonys-sjef, Sir Howard Stringer, også uttalt seg og han har i et intervju med Wall Street Journal uttalt at han tror Apple vil endre tradisjonelle TVer. Stringer er overbevist om at Apple vil produsere TVer.

Selv satser Sony ifølge Stringer enorme beløp i forsking på å produsere neste generasjon med TVer. Han mener at det vil ta lang tid å få endret TV-markedet, men tror at Apple vil entre dette markedet før eller senere.

Vi kan ikke fortsette å selge TVer slik vi gjør nå. Vi taper penger på hvert eneste TV.

uttalte Stringer til Wall Street Journal når han beskriver hva som er problemet med dagens TV-marked. Marginene er svært lave og konkurransen i bransjen enorm, men relativt lite innovasjon.

 Apple vil endre tradisjonelle TVer

Dette kan virke som et perfekt marked for Apple å prøve å endre, men det ligger mange hindringer i veien. Spesielt med tanke på måten folk faktisk konsumerer TV-innhold i dag. Det meste går dessverre fortsatt gjennom dårlige bokser fra kabel- og satelittleverandørene. Her er det lite Apple kan gjøre før TV-tittingen flyttes til nettet.

Allikevel er det brukergrensesnittet og ikke konsumeringen av TV-innhold Steve Jobs kommenterte i biografien.

It will have the simplest user interface you could imagine. I finally cracked it.

uttalte Steve Jobs i sin biografi. Dette har fått mange til å tro at Apple planlegger å benytte Siri i en potensiell TV, men nøyaktig hvordan dette skal fungere er uvist. Hvordan skal TVen faktisk høre og forstå hva du sier?

Det er veldig lite konkret informasjon som peker på at Apple faktisk produserer TVer. Steve Jobs kan ha snakket om Apple TV - den lille svarte boksen som nylig ble tilgjengelig i Norge.

Hva tror du - er det plass til et TV fra Apple?

macsams bilde

macsam

Bring it on Tim :)

kenny279@hotmail.com

Etter at siri kom ut har det slått meg så mange potensialer det programmet eller hva jeg skal kalle det egentlig har. Jeg mener, hva om Siri var i huset ditt? Eller ja tv1, det gir jo så utallige muligheter for å lette på hverdagen vår. F.eks med siri på tv1 vår gjør jo at vi ikke trenger kontroll lenger. Også blir det så utrolig mye lettere å finne akkurat den kanalen man vil ha f.eks, "Siri minn meg på at det er CSI: NY kl 21.00" også får du opp den kanalen med CSI kl ni. Utrolig handy!
Om huset er installert med Siri kan du bare "siri slå på lyset på badet" eller slå av alle lysene kl 00.00. Det kan jo spare oss (late eller stressende) mennesker strøm, fordi vi ikke gidder eller rekker å gå opp og ned etasjer for å slukke lysene.Eller ovenen for den saks skyld.

luredan

Problemet er hvis Siri blir *for* smart:

> Siri, kan du skru opp varmen litt?

< Ta på deg en genser ditt null! Det er mer enn varmt nok her! Vi skal spare strøm, du og jeg.

> Siri, kan du skru på TV-en?

< Du ser altfor mye på TV! Ta deg heller en joggetur.

> Siri, ring til Ole.

< Det er altfor lenge siden du har snakket med din mor. Jeg ringer henne istedet.

kenny279@hotmail.com

Det er vel å ta i for mye? Jeg mener finnes det ikke nok filmer hvor akkurat dette du skriver skjer? I robot f.eks ta dette litt realistisk, film verden så kan det skje. Ikke i virkeligheten gutten min ;)
Og hvem vil lage en ekstra mor? holder det ikke med en? eller to foreldre?

Alstad88

Skulle ønske jeg kunne stemmer på kommentarer her, for din var knall, luredan!

iBoy

For ti år siden var det vel ingen som tenkte at Apple noen gang ville få noe av betydning å gjøre med mobiltelefoner. Nå er det de som leder hele markedet. Det forundrer meg ikke om de kan gjøre det samme med vår TV-hverdag.

Joeran

Hehe, tror luredan er inne på noe her...

Scorpy

Det er på tide at noen rydder opp og setter standarden i TV-bransjen, og jeg er overbevist om at Apple er den rette for jobben. Jeg ser for meg en TV utstyrt med iOS-grensesnitt og Siri. Til manøvrering trenger man kun talestyring og en veldig simpel fjernkontroll. Selvsagt må det hele være tett knyttet opp mot iPhone og iPad med egen app for å finne frem til innhold. Tradisjonelle TV-kanaler utgår. Fremtiden er å se det du vil når du vil.

petrus764s bilde

petrus764

Nei takk, har ikke behov for en svindyr TV med en vanlig skjerm produsert av LG med 2 minidisplayporter som krever et rådyrt adapter bare for å koble til noe annet enn Apple hardware. Jeg kan heller ikke se for meg at apple kan innovere og forandre denne bransjen hvor marginene for dagens TVer er ekstremt små.

Dagens Apple TV er også et nisjeprodukt som ikke har solgt i nærheten av det iPod/phone/pad har, og jeg tror Apple er fullt klar over at man ikke kan innovere like stort som man gjorde med iPhone samtidig som konkurransen er større.

Jeg er ikke interessert i å betale mye for en helt ok tv med Siri eller innebygd ATV, når det kommer til TV foretrekker jeg å ha min egen HTPC som kan spille av alle formater via XBMC. De fleste andre klarer seg med det samsung tilbyr via sine Smart-TVer i dag (spiller x264 og xvid).

Leon83s bilde

Leon83

Blir sikkert en jævlig dyr TV i forhold til bildekvalitet ja. Tror jeg klarer meg fint med en Panasonic plasma. Men får nå se hvordan det eventuelt blir.

Mars

stringer forsøker bare holde sitt hode over vann så han ikke får sparken.
hvis sony har noe nytt og fett å by på så er det jo bare å komme med det. de gjør nok lurest i å vente til apple kommer med sitt så man bare behøver skru på kopimaskina -.-

anserigs

Dette blir garantert ikkje et billig tv ala Sony og Samsung. Det blir nok meir B&O pris og med åpning i regelverket for at alle kabeltilbydere nå må åpne fibernettet så kan jo dette bli heilt knall.

Eg har trua og tipper at Apple har noko stort på gang, tviler det kjem i 2012 men kanskje i 2013 og eg har lenge sakna at en kan sjå på hva en vil når en vil. Sjølv om Altibox, Get osv tilbyr PVR bokser har de en lei tendens til å bomme og krasje. Tipper Apple kjem med 1 hdmi port, 1 minidisplay, 1 ethernet, 1 TB og 1 USB port. Så er det bara plug og play :)

artikallj

Med Apple TV og iPad 2 i tillegg til en Amerikansk iTunes konto så har jeg det jeg trenger av underholdning. Jeg har en gammel gammel gammeltv og trenger ikke bruke penger på en ny DYR Smart TV for å få mye av funksjonene, og mer til, som er i en såkalt Smart TV til en mye rimeligere penge. Noe veldig mange har skjønt. ;)

Så selve den lille Apple TV boksen er en megahit her i heimen i alle fall. Ser frem til flere spill som kan spilles av på Apple TV. Da blir Xbox 360 og PS3 så godt som pensjonert.

Når det kommer til diskusjonen om hvordan en eventuell TV designet av Apple vil være, så tror jeg at brukergrensesnittet/operativsystemet vil være det revolusjonerende og ikke nødvendigvis hardware. Det er ikke et lett marked å bevege seg inn i, men allerede så har Apple en god fot innenfor med dagens Apple TV og iOS og jeg tror det kommer til å bli enda bedre. Apple TV boksen er i alle fall for meg en kjempedings som hele familien har blitt meget glad i.

Med to Apple TV og flere Airport Express spredd rundt i huset tilkoblet stereoanlegg her og der, samt noen høyttalere i tak og/eller vegger i enkelte nyoppussede rom, noen høyttalere som i tillegg er koblet i tak på terrassen, sammen med iPod Touch og/eller iPhone/ipad så er dette et økosystem vi alle har kjapt tatt i bruk og ikke trengte læretid på å bruke i hele tatt.

kåbbåj

Ha ha ha ha ha, hu Siri høres ut som en møkkakjerring Luredan!

Gelles bilde

Gelle

@petrus764

Apple kan gjøre en like bra jobb innenfor TV-verdenen som de gjorde med mobiltelefonen og mp3-spillerne. Alt ligger til rette for det. Elendige menyer og trege bokser. Maks 1/5 av knappene på fjernkontrollen blir noen gang brukt. Og prisen på en Apple-TV? Dyrt, men vi kommer til å kjøpe, akkurat som vi gjør med iPhonen. Og du så fantastisk det er at Åpple revolusjonerte måten vi bruker mobilen på. Måtte de gjøre det sammen med TV'n. Og prisen vil synke. For etterligningene kommer fort, jfr Windows, mp3-spillere og mobiltelefoner.

petrus764s bilde

petrus764

Mtp at Apple ikke klarer å få med seg alle de store nettverkene i USA engang på ATV-samarbeidet så er det så godt som umulig at de kan erstatte all verdens bokser og dekodere som brukes.

Det er faktisk ingenting som ligger til rette for det, folk har forskjellige løsninger, coax-kabel, IPTV-løsninger ala lyse, parabol, digital kabel-tv ala get, DVB-T osv. alle med egne proprietære løsninger, det er alt for mange aktører og teknologier til at Apple kan gjøre dette, tilbyderne kommer heller ikke til å tillate det. Det er derfor dagens AppleTV baserer seg kun på serieleie fra internett, man kan ikke se TV på den.

Å tro eller påstå noe annet vitner bare om mangel på forståelse for hvordan markedet fungerer. Nå kan det hende Apple prøver seg på en annen tilnærming, men å erobre TV-markedet på samme måte som med iPhone er det faktisk ingenting som ligger til rette for. Først og fremst fordi dagens TVer er bedre og billigere enn det smarttelefoner var i 2006.

Man ser også på tallene til ATV2 at flertallet i markedet ikke er ute etter en Apple-løsning, de fleste her på forumet jailbreaker den jo bare for å bruke den som mediesenter, noe det allerde finnes flust av alternativer for som er langt bedre.

Du kommer sikkert til å kjøpe det, men å tro at en dyr Apple-produsert TV kommer til å bli en suksess fremstår som lite trolig. Folk vil heller ha en billig og bra TV når de uansett har en dekoder enn å kjøpe en TV med et eple og innebygd ATV på, som samtidig sikkert er låst i alle retninger. I tillegg vil det være Apple som etterligner, Samsung har allerede smart-TVer som oppfyller de fleste krav, om apple fjerner et par knapper og skrur opp prisen er ikke det en revolusjon.

iPhone var en helt ny type telefon, jeg har vanskelig for å se for meg en helt ny type TV når TV-markedet har langt større konkurranse både på tilbyder og produsent-siden, dermed vil en eventuell Apple TV bli et fanboy-produkt. Suckers som kjøper alt med eplelogo på kommer sikkert til å skaffe seg den, men markedsandeler ala det iPhone har i dag er utenkelig.

Personlig tror jeg ikke Apple kommer til å komme med en TV, men fortsette å satse på ATV som kan kobles til eksisterende løsninger, jeg tror heller ikke ATV kommer til å bli markant mer populært i årene som kommer. Det finnes andre og bedre løsninger.

KriSkjs bilde

KriSkj

Ser det er flere som skriver "Nei, har ikke bruk for det, for jeg har ATV og iTunes konto"
Poenget her er at Apple i så tilfelle kommer til å komme med et ekstremt innovativt produkt som vi aldri har sett før... Jobs sier han "har knekt koden", så vi kommer ikke til å få en TV slik vi er vant til det, vi kommer til å få en Apple TV (eller, navnet kommer vel til å bli noe helt annet) som kommer til å bli en ny type TV som alle kommer til å gå etter.

TeleVision er ut - DisplayVision er inn ;)

Jeg er spent på å se hva fremtiden bringer og jeg håper det er Apple som står for den. Samme hva prisen er....

svanos bilde

svano

Jeg skal ikke prøve å sammenlikne TV og mobile her utover å peke på at mange sa vel at "dette får ikke Apple til" da iPhone bare var rykter også. Man pekte på at bransjen var for kompleks og nettleverandørene hadde for mye makt. Så langt har ikke Apple knekt koden her med TV.. hvem vet om de gjør det?

Om Apple skal satse mer på TV enn de alt gjør er det nok for å lage mer enn en "overpriset blank skjerm" og jeg håper Apple (eller noen kan få til noe her). Spør du meg er den eneste grunnen til at TV distribueres som det gjør i dag for å tviholde på en foreldet foretningsmodell (slik musikkbransjen lenge drev på) og mer av innholdet over nett slik Apple TV prøver å få til kunne jeg godt tenkt meg.

Folk flest (de som ikke gidder å styre meg teknologi, men bare vil ha noe som virker) driter i formater og mediasentre, men klarer Apple å lage noe som treffer folk og innholdsleverandører slik iPhone gjorde tror jeg folk kan tenke seg å ha mye av innholdet på TV-en via nett og Apple TV. Muligens i kombinasjon med et minimalt og billig abo. på "vanlig TV". Personlig tror jeg mer på en nettbasert boks som stjeler kunder fra tradisjonelle distribusjonsmåter. Så langt er jo Apple-TV denne boksen, men den har ikke slått an. Ikke ennå i hvert fall.

Gelles bilde

Gelle

Den som venter får se. Men jeg ville ikke vært så kjepphøy Petrus ;-) Du skriver: I tillegg vil det være Apple som etterligner, Samsung har allerede smart-TVer som oppfyller de fleste krav, om apple fjerner et par knapper og skrur opp prisen er ikke det en revolusjon.

Du vet del like lite om hva Apple kommer med, som det du visste når de kom med iPhone. Før iPhone dreide alt seg om ant funksjoner og specs. Apple kom med en telefon med færre funksjoner og dårligere specs. Likevel var det en suksess. Utradisjonell tenkning har vært Apples styrke, og de lager det uventede. Derfor ville jeg ikke vært så skråsikker på hva de ev kommer med. Jeg tror i hvert fall ikke noe på at alle smarte løsninger allerede er laget.

petrus764s bilde

petrus764

http://www.engadget.com/2011/11/12/why-apple-isnt-releasing-a-tv/

Martink

Jeg er litt skeptisk til hvordan Siri vil fungere i praksis på en TV. Se for dere:
"Hysj, alle sammen jeg skal bytte kanal"

nesten_nerd

Dersom Apple skal produsere TV blir det til overpris. Og hvem vil betale så mye for en flatskjermtv i dag ? Prisene på disse har rast nedover. 32" får en f.eks. til 2500 spenn, men du vet Mac horden er jo spenn gerne så om prisen er 20000 spenn så kjøper de villig så lenge Tvn har eple merket.
Og hvem vil ha iPhone ? Ville ikke hatt mølet om de hadde kastet den etter meg. iPhone er ikke beste telefonen faktisk.
Men nå var det Tv.
Her i huset er TV for å se TV på, men når en Mac mini er koblet til flat-tv og stuens musikkanlegg fungerer det som en drøm.
Tv brukes derfor også til å se filmer, bilder og som en pc skjerm.
Hva har Apple å bidra med på tv fronten som er så fantastisk, utenom de mulighetene som alt finnes ?
Når det gjelder Siri så holder det lenge at hun melder været.

artikallj

Jeg tror neppe at Apple kommer til å komme med en TV, men at de kanskje tar APPLE TV konseptet litt lenger kan så være. For med den lille boksen så får vi i heimen alle våre bilder, filmer, podcaster, musikks, PDF os direkte til TV påen meget enkel måte uten å måtte kjøpe en ny Smart-TV.

Gelles bilde

Gelle

He he, her er i alle fall mange som tror de ikke kan forandre verden. Vi vet forskjellen på dem og Steve Jobs ;-)

lfberge

Hvis Apple kommer med et TV-sett, så kommer det til å endre hvordan vi tenker på TVer, levrandører osv. Ser ikke for meg at Apple kommer til å la meg koble til dekoderen til Canal Digital og la meg bruke det elendige brukergrensesnittet de har kommet opp med.

Utgangspunktet for en evt fullverdig Apple TV må være iTunes. Kanskje også app-store, hvor produsenter/levrandører kan levere innhold igjennom Apples systemer, på samme måte som aviser gjør i dag ved egne apper, eller Newsstand. Kunne jo vært en fin tanke å ta vekk mellomleddet TV2/NRK/TV3/FOX osv representerer. Så vi forbrukere kan velge hva vi vil se, ikke hva tv-kanalene ønsker å vise oss (gitt at Apple lar oss se det).

Uansett om Apple faktisk kommer med TV eller ikke, bør det være et skremmeskudd for Sony, Phillips, Toshiba og de andre tvprodusentene og levrandørene om å innovere og forbedre for å holde på kundene sine. Et trangt marked med sterke aktører har Apple vist at ikke er noen hindring om en kommer med et produkt folk kjøper.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Egentlig trenger ikke lyden fra tv'en å være noe problem for en SIRI-implementasjon i tv. Husk at det tross alt er tv'n som sender ut denne lyden, dermed er det egentlig ganske enkelt for den å lære seg hvordan lyden "fra seg selv" høres ut, og dermed kan den også lære seg å filtrere ut denne.

Videre - for de som sier så bastant at apple ikke KAN revolusjonere tv'en på samme måte som de gjorde med mobilen - pass dere for å være for bastante. Hvordan vet dere hva de kan finne på? Så lenge dere ikke kan se inn i fremtiden er det der totalt umulig å vite. Omtrent som han berømmelige IBM-sjefen som anslo behovet for datamaskiner på verdensbasis til å være omtrent fem. Eller det leserbrevet som mente at internett var en døgnflue og aldri ville slå an hjemme, osv.

oedam@online.no

Klart Apple er i stand til å lage røre i TV produktbransjen og jeg ønsker de velkommen, særlig med tanke på ilustrasjonsbildet som indikerer samarbeid/interasjon med B&O. Da får du inovasjon, fanstasisk bildekvalitet og ikke minst, lyd du ikke har hørt maken til tidligere.

Gleder meg.

Øyvind
Apple og B&O fan og innehaver.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai