Raven prøver å redefinere nettleseren

RavenNettlesere og e-postklienter har vært relativt like i mange år og selv om det finnes mange forskjellige konkurrenter er likheten alliekvel slående. I fjor rystet e-postklienten Sparrow litt opp i e-postmarkedet med en Twitter-inspirert e-postklient. Nå har turen kommet til nettleseren og den nye nettleseren «Raven» er inspirert av Twitter, Sparrow, Reeder, iOS og Fluid.

Raven er en ny nettleser som prøver å friske opp den gode gamle nettleseren. Grensesnittet er bygd opp etter samme lest som den gode gamle Twitter-klienten Tweetie som etter oppkjøpet av Twitter kun har blitt kjent som «Twitter».

På venstre side av nettleservinduet finner du en mørk stripe og det er denne stripen som utgjør den store forskjellen i forhold til andre nettlesere. Raven er nemlig bygd opp rundt tanken om at vi bruker noen få webapplikasjoner oftere enn andre.

Raven WebApp Store

I Ravens navigasjon kan man nemlig installere egne webapplikasjoner gjennom «Raven Web App Store». I denne «butikken» finner man en rekke velkjente webapplikasjoner som Facebook, Twitter, YouTube, Google Apps og iCloud. Installerer man disse, får man et ikon opp i navigasjonen til høyre.

Med for eksemple Facebook installert får man gjennom Raven direkte tilgang til innboksen, newsfeed, venner og events i navigasjonen til venstre i nettleseren. Med iCloud installert deles det opp i e-post, kalender og iWork.

Raven WebApp Store

Raven har lagt inn en haug av webapplikasjoner i deres «Web App Store», men poenget er at utviklere skal utvikle egne «apps» til nettleseren og integrere seg tettere med nettleseren. For eksempel kan Facebook-appen i Raven rapportere om uleste meldinger, nye venner og events uten at du trenger å åpne Facebook.

Programmet bruker som mange andre nettlesere Apples WebKit og kompatabiliteten i Raven er dermed lik Safari og Chrome. Det er allikevel tydelig at Raven fortsatt er i beta for hastighetsmessig er det et stykke igjen til både Chrome, Firefox og Safari.

Raven WebApp Store

I tillegg til å fokusere på webapplikasjoner, så har også Raven flere andre smarte funksjoner. Blant annet har de en visuell historie som gjør det lett å bla gjennom historien og bokmerker - ikke helt ulikt Safari. Utviklerene lover også iCloud-synkronisering og lagring av bokmerker og innstillinger i Apples iCloud i framtidige versjoner.

Alt i alt er Raven en ganske interessant og lovende nettleser for de som benytter en del webapplikasjoner. Hvis Raven også får utviklere med på laget og for integrert populære webapplikasjoner enda tettere kan dette bli spennende, men konkurransen mot Safari, Chrome og Firefox er tøff.

Raven er tilgjengelig gratis fra raven.io. Vær oppmerksom på at dette er en beta-versjon.

Grohls bilde

Grohl

"I høyre side av nettleservinduet finner du en mørk stripe og det er denne stripen som utgjør den store forskjellen i forhold til andre nettlesere. Raven er nemlig bygd opp rundt tanken om at vi bruker noen få webapplikasjoner oftere enn andre."

Det heter vel også: På høyre side.

EINmids bilde

EINmid

Fin og et godt konsept, men forholdsvis treg i forhold til hva jeg er vant til fra Safari, men det står det jo nevnt i artikkelen :)
forresten vil jeg bare påpeke at den svarte kolonna er på venstre side ikke høyre som dere har skrevi ved flere anledninger lenger opp her.. :rolls eyes:

Tarkus

Vel, strengt tatt burde det vel hete "på VENSTRE side" ? :bitchin:

...but who cares?

(edit: slått på målstreken)

KriSkjs bilde

KriSkj

Ah, dette kan jeg like :)
Jeg skiftet fra Mail til Sparrow for et par måneder siden og er utrolig fornøyd med det, så denne workflowen passer meg perfekt! Har lastet ned og prøver ut nå...

Edit: Forøvrig noe av det første jeg merker er at den som nevnt over er litt treg pluss at AdBlockeren ikke fungerer.

Limbolama

Doh! Rakk ikkje å påpeike VENSTRE side før andre gjorde det. At Grohl klarte å kommentere plasseringa utan å faktisk kommentere dette forundrar meg litt. Men preposisjonar skal ein heller ikkje tulle med.

svanos bilde

svano

@KriSkj Prøv glimmerblocker så har du en adblock som virker på all nettrafikk istedetfor bare på ett program.

T0M

Kjempespennende. Reeder og Sparrow er to applikasjoner som jeg bruker mye og trives godt med. Personlig synes jeg Chrome fungerer veldig godt, men jeg skal ta en titt på denne

KriSkjs bilde

KriSkj

@svano Merci!!

Grohls bilde

Grohl

Jeg fylte ut høyre/venstre i emnefeltet, men det kom tydeligvis ikke med...

edit: Hvorfor ikke bare ta bort emnefeltet over kommentarfeltet når det er ubrukelig? Rare greier.

i-Simens bilde

i-Simen

Elsker den allerede!

Jeg synes nettleseren er kjempe rask jeg!

Staales bilde

Staale

Har hatt Raven på maskinen i en drøy måned og ga den senest et nytt forsøk på mandag. Fremdeles irriterer det meg at man ikke kan søke i web appsene. Det er først og fremst Gmail jeg skulle hatt lyst til å ha installere, men det ser ikke ut til å finnes. Ellers har jeg stor tro på designet, grunnen til at jeg lastet ned programmet var denne artikkelen: http://blogg.antrop.se/interaktionsdesign/redesigning-the-browser-window/

Anbefales sterkt dersom du synes UI er moro.

Staales bilde

Staale

Tok en ny titt, skjønte nå at gmail er integrert i Google apps-pakken. Frekt!

Kommer nok ikke til å bli standard nettleser, men det er godt at gammel design blir utfordret.

quadra800s bilde

quadra800

LOL, denne var dårlig! -1

veghovs bilde

veghov

Nei holder meg til Google Chrome

el-nico

Jeg liker Raven.
Har testet den hardt i dag. 100% stabil er den ikke, men smidig og relativt raskt.

Liker Smart Bar (skulle gjerne hatt den på høyre side nå som jeg ENDELIG mestrer å ha dock'en på venstre side av skjermen ;), og knappene som "åpner" menyvalg for de ymse app's/nettsteder er jo særdeles praktisk.

Legger vekk Firefox som nettleser nummer to til fordel for denne.

Kjøtt

vi sier "i vinduet", så det må da være riktig å si "i høyre side av vinduet", bortsett fra at det var feil siden det var venstre da?

Grohls bilde

Grohl

Jeg er ikke noen rettskrivingsekspert, men jeg er uenig.

På eller i som du bruker hører etter min mening til side og ikke vinduet. Det er egentlig ingen klare regler på hva som skal brukes, meg bekjent. Jeg ville uansett skrevet: "På venstre side i vinduet".

markus9797

For en hyppig facebookbruker er Rockmelt helt klart best. Chrome sin hastighet kombinert med artige og lure verktøy. Anbefaler Rockmelt på det sterkeste!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai