Utvid din Apple TV med aTV Flash

Utvid din Apple TV med aTV FlashApple TV ble nylig tilgjengelig i norske Apple Store og muligheten for filmkjøp og leie gjør Apples lille svarte vesentlig mer interessant i Norge.

Allikevel er Apple TVen noe begrenset hva gjelder formatstøtte, men med relativt enkle grep kan du få mange flere funksjoner. Jailbreaking er påkrevd, men det hele har blitt veldig mye enklere med aTV Flash.

aTV Flash er en programvarepakke som kan installeres på din Apple TV. Den krever at Apple TVen er jailbreaket, men når du først har jailbreaket tar aTV Flash seg av resten.

Den installerer en rekke egne programmer på Apple TVen, men beholder samtidig all eksisterende funksjonalitet. Med aTV Flash kan Apple TVen din spille en rekke forskjellige formater, deriblant MKV, XVID og AVI-filer. Konverteringsprosessen fra et format til et iTunes-støttet format er dermed ikke nødvendig. aTV Flash gjør det også mulig å surfe på nettet via Apple TVen og streame innhold over SMB og AFP.

Det meste av aTV Flash-programvaren er tilgjengelig gratis gjennom jailbreakmiljøet, men det er både komplisert og noe mer tidkrevende å sette seg inn i. Hvis du vil ha det enkelt og greit er aTV Flash en glimrende programvare for å få mer ut av din Apple TV.

MacUpdate Promo har i dag (og kun i dag) et salg på aTV Flash. Du får programvare for $19.95 fremfor $29.95. Du kan lese mer om aTV Flash hos Firecore eller se videoen under.

Tags:
Wavelengths bilde

Wavelength

En betaler faktisk for noe en kan gjøre selv helt gratis. Klarer en å jailbreake ATVen så klarer en å installere XBMC og Plex også.

phillas bilde

philla

Vurderer å jailbreake min nye Apple TV og installere et mediasenter. aTV virker interessant, men vurderer også XBMC og Plex. Har noen av disse innebygd støtte for Spotify, evt en enkel måte å skaffe det på?

Wavelengths bilde

Wavelength

aTV Flash installerer Plex og XBMC (og litt småtteri til). Det er det den gjør.

Spotify får du dessverre ikke. Men du kan streame med Airplay gjennom Airfoil eller en iOS enhet med Spotify.

Lui123

Vurderer å jailbrake min ATV. Bruker i dag amerikansk konto mot iTunes og Netflix via unblock-us.com og er litt usikker på om dette blir påvirket ved en jailbraking. Eller vil den fungere som før? Noen som har en bra guide til jailbraking av ATV?

Wavelengths bilde

Wavelength

Fungerer som normalt det.

Guide: http://support.firecore.com/entries/387605

JD

Hos meg er Media Player i aTV Flash det beste valget når jeg skal se 1080p filmer lagret på Time Capsule. Ingen bufring som Plex gjør, støtte for DTS 5.1 samt undertekster gjør at det fungerer knall.

XBMC har jeg ikke fått til å fungere skikkelig fra TC.

Kensington

Wavelength:
funker dette på ATV1 også?

Wavelengths bilde

Wavelength

Nei, det gjør det ikke.

spiffers

aTV Flash finnes for den gamle også, men da koster den $39.95

foffster

Har betalt for dette for en stund, men jeg har ikke klart, etter timer med forsøk, å jailbreake ATVen. Er problematisk når den kun er tethered ennå, rett og slett. I hvert fall har det vært det for min del.

Noen som har tips ifh til akkurat den biten? Skulle gjerne ditcha den ustabile og buggy Boxee Boxen for lengst...

helsethn

@foffster Hvis du sliter med å sette atven i DFU-mode bør du trikse litt med og uten strømledning tilkoblet. Står de fleste steder at kun usb skal være tilkoblet, men for min del måtte jeg plugge i strømmen for å få det til.

Ellers fungerer atv flash gull med media playeren. Mye bedre løsning enn plex og xbmc, ettersom man ikke trenger en server som koder om filmen i tillegg til at grensesnittet er veldig gjennomført.

hansi_94

Har Apple TV 2 støtte for USB ard disk?
Hadde vært greit å kunne har filmer på HDD som bare er plugget i Apple TVen.

foffster

@helsethn Tja og nei. Jeg kom så langt at ting ble lastet over, men da ATVen skulle starte opp for første gang, så ble den stående og "spole" og blinke kjapt med lyset og startet aldri opp. Den bare hang, rett og slett.

pushits bilde

pushit

aTV Flash kan spille MKV-filer. Supert, det er nemlig dette jeg trenger. Men, MKV-filer kan ikke legges til i iTunes. Så hva er hemmeligheten for å oppnå dette?

aos2

aTV Flash kan spille MKV-filer. Supert, det er nemlig dette jeg trenger. Men, MKV-filer kan ikke legges til i iTunes. Så hva er hemmeligheten for å oppnå dette?

Dette er jo ett av de beste argumentene for å kjøpe Atv Flash. Da kan du streame alt diretke fra din pc eller Mac. Du trenger ikke innom Itunes. Fungerer glimrende. Enkelte Flac audio filer takler den ikke enda, kommer nok det også.

magnus.overli

Det er verdt å nevne her at Plex IKKE fungerer med iOS5 (4.4.2 og 4.4.3) på Apple TV. Arbeidet med aTV-klienten til Plex er litt nedprioritert fordi man heller fokuserer på å fjerne alle bugs i den helt nye versjonen av plex, da spesielt på linux-platformen.

En annen killer feature for min del er at med versjon 1.0 av aTV er AppleTV´en faktisk i stand til spille flac direkte også!

@foffster:
Jeg hadde også dette problemet. Løste det ved å gjøre en helt normal restore i iTunes før jeg startet jailbreakprosessen på nytt. Da var det helt vanlig prossedyre og ingen feilmeldinger eller annet rask! Det kan også nevnes at jeg også måtte ha strømkabelen tilkoblet under thethered-boot-prosessen for at den skulle starte opp første gangen.

Lykke til! :-)

sparchys bilde

sparchy

Noe med ATV Flash har som XBMC ikke klarer å gjøre? Etter Lion er det vist vanskeligere å streame fra PC til ATV. Er dette lettere med ATV Flash?

turimblar

Selv håper jeg egentlig bare på at det snart kommer fullverdig Airplay fra Mac til Apple TV. Skjønner ikke at det er implementert enda...

Hadde ATV2 jailbreaka med Firecores produkt tidligere, men nå jeg har oppdatert den og kjører bare med unblock-us.com for Netflix.

EDIT: Mener da ikke fra iTunes på Mac, men f.eks Quicktime eller annen videoplayer!

chelloo

Ja, det jeg ikke helt forstår er hvorfor man kan streame film fra mac til telefonen å så til apple tv, men å streame rett fra mac uten itunes skal være umulig? Samme med youtubefilmer, fungerer fett fra iphone, men umulig fra mac. Ser ikke at det skal være noe problem å ordne dette fra apple sin side?

Ja, jeg vet erica sadun sine produkter, men det blir på måte en omvei og ikke så behagelig som når det er intigrert:)

dordars bilde

dordar

Men jailbreake ATV2 nå vil kun gi deg en tethered versjon og ikke støtte for plex. Så for meg er ATV flash ubrukelig inntil ATV2 blir skikkelig jb'a og plex blir støttet.

admins bilde

admin

pushit:
Gjør dette for å spille dine MKVer i iTunes
http://mac1.no/artikkel/10073/slik-spiller-du-mkv-filer-pa-apple-tv

TapOuts bilde

TapOut

Safari tilegget clicktoplugin skal vistnok streame det som spilles i safari til atv, er ikke hjemme så har ikke fått testet selv ennå.

http://www.macstories.net/reviews/clicktoplugin-brings-airplay-support-to-safari-for-mac/

Eibon

Funker fint å streame filmer (og musikk) fra mac til ATV2 her, med aTV flash (black). Dog fra Mac'en sin HDD.
Ikke faen om jeg får dette til fra de to eksterne HDD'ene jeg har, men skal prøve å formatere disse til Mac OS da jeg har lest at dette kan funke når man bruker AFP.
Forhåpentligvis er dette løsningen på problemet for min del.

chelloo

Safari tilegget clicktoplugin skal vistnok streame det som spilles i safari til atv, er ikke hjemme så har ikke fått testet selv ennå.

http://www.macstories.net/reviews/clicktoplugin-brings-airplay-support-to-safari-for-mac/

Det fungerte bra det, men du må gå ut av HTML5 beta om du kjører den, for da vil du ikke få opp alternativene for airplay om du høyreklikker! Takk for tipset, kjempedeilig å endelig kunne bruke youtube med airplay fra mac ^^

Curare

Hei, jeg har installert aTV Flash på min ATV2 og det fungerer fint å lese filmer fra MacBook Pro, men jeg lurer på om noen har tips til hvordan jeg skal sette opp lesing fra time capsule.

Jeg får opp følgende feilmelding når jeg skal lese: Det har oppstått en feil. AFP connection failed: unreachable network or incorrect login/password

Jeg har en ekstern harddisk koblet til time capsule som jeg kunne tenkt meg å lest fra.

daddymac

Ser ut som jeg må kjøpe meg en Apple Tv nå. Spent på om det går an å streame fra NRK Nett-Tv hvis man bruker Quicktime. Noen som vet?

Wavelengths bilde

Wavelength

Finnes egne plug-ins til XBMC og Plex som gjør at du kan se direkte på Apple TVen.

daddymac

Kult. Er helt grønn på jailbreaking og slikt. Går det an å kombinere disse plugins med atv flash tro?

Wavelengths bilde

Wavelength

Igjen: aTV FLash innstallerer XBMC og Plex for deg automatisk (det er i hovedsak det aTV Flash gjør + noen andre features). Så ja, det går fint an å installere disse plug-insa når du har aTV Flash.

carsten2

Je har kjøpt atv Flash men ikke brukt mye, etter en clean install av Lion ble atv Flash ikke brukbar, feilmeldinger at den er udatert, og etter kontakt med Firecore sier de at abonnement er utgått, jeg må skaffe nytt...??
Kjøper man ikke programvare for ubegrenset tid?
Jeg trenger kun internet på ATV 1...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai