Apple vurderte AMD for MacBook Air

Apple vurderte AMD for MacBook Air

I fjor var det ryktet at Apple i en periode at vurderte å bruke prosessorer fra AMD i stedet for Intel. Vi fikk ingen nye Macer med AMD-prosessorer, men ifølge nye kilder var Apple svært nærme lansering av en MacBook Air med AMD-prosessor.

Ifølge nettstedet SemiAccurate.com som følger prosessorindustrien, hadde Apple mer eller mindre klargjort en MacBook Air med AMDs Llano.

Apple skal ha vært misfornøyd med Intels utvikling av prosessorer med lavt strømforbruk og varmeutvikling. Selskapet skal ha truet med å kaste ut Intel til fordel for AMDs Llano i oppgradert MacBook Air. Samtidig skal Apple også teste ut egne A5 ARM-prosessorer i MacBook Air for en mulig overgang i framtiden.

Til slutt valgte Apple allikvel å gå for Intels nye SandyBridge-plattform også på MacBook Air. Intel sin løsning skal ha gitt en raskere prosessor enn AMDs Llano, men AMDs GPU skal derimot ha vært vesentlig bedre enn Intels HD 3000 GPU og gi et lavere strømforbruk enn SandyBridge. I tillegg var ikke produksjonskapasiteten til AMD avklart - noe som åpenbart også har bekymret Apple.

Diskusjonen mellom Apple, Intel og AMD viser at Apple ikke på noen måte har bundet seg til en prosessorplattform og introduksjonen av Mac App Store gjør det vesentlig lettere for Apple å kunne gjøre bytter. Det viktigste for Apple ser for tiden ut til å være strømforbruk og den interne satsningen på ARM-arkitekturen til iPhone og iPad kan også flytte seg til Macen når ytelsen er god nok - spesielt for produkter som MacBook Air hvor bærbarhet og strømforbruk er viktigere enn ytelse.

Via Ars

jacos bilde

jaco

Det hadde jo vært en drøm for mange hackintoshere ;) men for min del så er det bare tull

espenbo

Nå må jo være kjempe positivt hvis appel relativ enkelt kan bytte imellom forskjellige prosessorer. Alt etter hva som er best. Og de klarte jo og gi support både til PowerPC og Intel.

jpsalvesen

Å kalle AMD en annen "prosessorplatform" er litt misvisende. AMD bruker samme instruksjons-sett som Intel, så identiske programmer vil kjøre på både AMD og Intel-prosessorer.

ARM-prosessorene nærmer seg iallefall raskt statusen "raske nok til allment bruk". Jeg tipper vi snakker to år før Intel og AMD for alvor begynner å bli svette i skjortekragen. Jeg tenker vi vil se både MacBook Air og Mac Mini med ARM-chips sånn ca da.

TheEdge24s bilde

TheEdge24

Bare for å få factsene rett så er det ikke en AMD CPU og GPU men en APU (Acelerated Prosessor Unit). Intel har valgt å fortsatt kalle det for en CPU når det egentlig er en APU. Dette er ikke så rart når de lenge har vært kjent for selskapet som er ledende på CPU.

manwithnoname

Tviler på at vi vil se AMD komme til Mac, da Apple satser tungt på tunderbolt.

espenbo

Tviler på at tunderbolt vil slåann hvis kun Intel baserte kort får bruke den.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai