PopClip gir deg iOS copy/paste

PopClipAt OS X og iOS nærmer hverandre i både funksjonalitet, ideer og gjennomføring har vi sett i Lion og en del ny programvare. Ideer som fungerer godt i iOS har blitt implementert i OS X og med programmet PopClip (NOK 35,-) får vi også iOS' populære copy/paste-funksjonalitet.

PopClip er et lite tilleggsprogram til OS X som gjør det mulig å få copy/paste-funksjonalitet som i iOS. Det vil si at du etter å ha markert et ord, får opp en liten meny som viser deg copy/paste og andre funksjoner. Akkurat som på iOS.

PopClip

Programmet ligger i menybaren og kan gjøre mer enn bare å kopiere og lime inn tekst. Som på iOS, kan PopClip forstå hva slags innhold du har markert og e-postadresse og URLer vil håndteres annerledes enn vanlig tekst. PopClip kan også søke i ordboken, på nettet og gi deg korrekt stavemåte rett i programvaren du benytter.

AkesenterApple er ikke helt fremmed for å introdusere lignende funksjoner selv, men foreløpig har de ikke gjort dette mulig på copy/paste. En «skjult» funksjon i OS X Lion gir deg derimot samme funksjon på aksenter. Hvis du holder en tegntast nede i Lion vil du, som i iOS, få opp denne kjekke menyen som lar deg velge mellom forskjellige aksenter. Ønsker du f.eks. å skrive tegnet «Ö» slipper du å lete tastaturet rundt.

Du holder enkelt og greit inne i «O» og deretter velger du korrekt tegn fra menyen. Du kan også bruke piltaster eller tall for å velge riktig aksent.

Copy/paste kan man selvsagt også enkelt komme til med tastekombinasjonene CMD+C og CMD+V i OS X, men sitter man på en MacBook med den ene hånda på styreflaten er det faktisk nesten mer hendig med en iOS-lignende copy/paste.

PopCap koster NOK 35,- i Mac App Store.

macsams bilde

macsam

Det er vel strengt tatt ingenting som er kjappere enn taste-snarveier spør du meg, men for all del knock yourself out...
Dessuten er denne derimot faktisk nyttig : http://maxbor.net/

CMarker

hyggelig å se at det kom ut så fort :)

Facelesss bilde

Faceless

Fine greier, men jeg blir helt matt av at Apple enda ikke har evnet å implentere cut i OSX...

vekvas bilde

vekva

@Faceless: Cut i text og innhold har de strengt hatt like lenge som andre OS.
Når det gjelder cut i Finder kan du i Lion holde inne ALT i tillegg når du paster, da flyttes filen i stedet for at den kopieres.
Kopier: CMD+C
Lim Inn: CMD+V
Flytt: ALT+CMD+V

macsams bilde

macsam

@faceless Hva mener du med "ikke har evnet å implentere cut i OSX..."? Cut som cmd-x?

aghaztens bilde

aghazten

Kjøpt. veldig fornøyd!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai