Ny Mac Pro avslørt i OS X 10.7.3?

Mac Pro nevnt i ny OS XFramtiden til Apples Mac Pro har vært mye omtalt i det siste. Noen mener at Apple kommer til å kutte maskinen, mens andre har vært overbevist om at en større oppdatering er rett rundt hjørnet. Skal vi tro utviklerutgaven av OS X 10.7.3 får ingen av dem rett.

Apple ser nemlig ikke ut til å kutte Mac Pro, men en oppdatering er heller ikke «rett rundt hjørnet». I siste utviklerutgave av OS X (10.7.3) har Apple sannsynligvis avslørt noen av sine planer for Mac Pro. De har nemlig lagt inn støtte for AMDs (ATI) nye GPU med kodenavnet «Tahiti». Tahiti er AMDs nye 28nm GPU, som etter planen først skal lanseres i januar 2012 og sannsynligvis blir hetende Radeon HD 7970 og Radeon HD 7950.

Siden Mac Pro er den eneste av Apples maskiner som bruker denne salgs GPUer, er det åpenbart at Apple har testet Mac Pro med AMDs nyeste produkter. At Intel også lanserer nye Xeon-prosessorer som passer for bruk i Mac Pro i begynnelsen av 2012 gjør dette enda mer sannsynlig.

Det er selvsagt ikke noe garanti for at Apple vil oppdatere Mac Pro, men produktet har ikke vært oppdatert på snart 500 dager og det nærmer seg nå et tidspunkt hvor det blir «nå eller aldri». Støtten for AMDs Tahiti er et godt tegn på at Apple på et eller annet tidspunkt i hvert fall har testet kortet i en ny Mac Pro.

Via MacRumors

Green

Håper Apple bevarer pro-segmentet eg...

Og kor blir det av ny Logic?

Forths bilde

Forth

Og jeg som akkurat har oppgradert til et 5870 a gitt ;)

Spørsmålet er vel om de nye 7950 kortene overhodet vil fungere på en MacPro 3.1 (2008), og hvor lang evighet det tar før det kommer som "graphics upgrade kit".

Men ja, jeg betvilet ryktet om at apple skulle kutte MacPro.
Noe må de da ha for pro segmentet også.

Spennende om de for en gangs skyld tester top notch hardware. gjetter på den nye MacPro'ene blir enda mer brutale beist en de tidligere utgavene var i sin tid.

Spennende :)

Gwogs bilde

Gwog

Kommer det en oppdatering av Mac Pro blir undertegnede vanvittig glad!

Spennende nyhet :-D

dodraugen

Kom igeeeen :D

Driver å jobber på en mbp 15" fra tidlig 09. Sliter en smule med tungt lydarbeid. Sitter å venter på en ny macpro!

Gimmi gimmi gimmi

TigerOlas bilde

TigerOla

Dersom det ikke kommer en Mac Pro med mulighet til å sette inn flere kraftige skjermkort, RAID kontroller, videokort og annet snadder er saken klar: da blir det dessverre PC og Windows. :(

ggt667s bilde

ggt667

Og kor blir det av ny Logic?Slutt å syte, Garbage band er vel bra nok for de fleste?

Forths bilde

Forth

Og kor blir det av ny Logic?Slutt å syte, Garbage band er vel bra nok for de fleste?

*flire* :bitchin:

TrueEvil

Krysser fingrene får at 10.7.3 fikser alle memory feilene, at videovisningene i Youtube er ubrukelige og hakkete, samt itunes har konstant ballsviving. Et system som har virket kjempefint i mange år, skal plutselig bli helt tullete .. virker jo helt håpløst at det ikke er større klaging rundt dette under Lion.

ggt667s bilde

ggt667

Krysser fingrene får at 10.7.3 fikser alle memory feilene, at videovisningene i Youtube er ubrukelige og hakkete, samt itunes har konstant ballsviving. Det er bare å skru på HTML5 i youtube( http://www.youtube.com/html5 ), så går det som i smør.

TrueEvil

Hjelper ikke noe .. "SystemUIServer", "loginwindow" bruker 6gb ram hver nå, og "coreaudiod" bruker 110% CPU. Kamera på min Apple Display 27" hakker som fy og er ubrukelig, alle eksterne høyttalere blir overkjørt av de interne høyttalerne i skjermen.

Generelt virker ingen videoer via browsere. Så alt dette må være mer enn kun Flash relatert. Utenom browserne, er jo alt mac system relaterte problemer?

Burrell

@TrueEvil: Jeg har fem maskiner av varierende årgang som alle kjører 10.7.2 uten noen av problemene du beskriver.

petrus764s bilde

petrus764

@TrueEvil: Jeg har fem maskiner av varierende årgang som alle kjører 10.7.2 uten noen av problemene du beskriver.

Takk for oppklaringen og med det kan vi stadfeste at absolutt ingen har problemer i Lion..

Ser ikke helt poenget, min MBA fungerer for det meste fint med 10.7.2, selv om den oppførte seg bedre på 10.7.1, men det er da likevel mange mange der ute som fremdeles sliter med Lion.

Nilka

HAHA for å være med på bitchinga.
@petrus Det er da virkelig slik at TrueEvil er den som virker klagende her. Han gnåler jo om at det er håløst at ikke flere klager på de problemene han har. Han har en maskin som ikke fungerer som den skal og virker å anta at vi alle har like store problemer som han uten å klage. Alt Burrell gjør er å si han har 5 maskiner som funker. Som er et greit poeng om enn anekdotisk på at dette absolutt ikke gjelder alle, og faktisk tyder på at det gjelder fåtallet i motsetning til tonen TrueEvil har som tyder på at det gjelder alle.
Sier ikke at TrueEvil mener dette men det er slik det fremstår utifra måten han har skrevet det på.

Har selv 11 Macer fra 2007 frem til 2011og ingen av de har problemer, det betyr selvfølgelig ikke at det ikke finnes folk som har problemer. Men det er en indikasjon på at problemet kanskje ikke er like stort som noen prøver å få det til å fremstå..

ontopic: Det har vært mye bitching om at Apple har droppa promarkedet bare fordi det ikke kommer oppdateringer på MacPro hele tiden. Jeg kan være med på at det kunne kommet noen mer proffe 3d-kort til den tenker da hovedsaklig på firegl fra AMD og Quadro fra nVidia. De som sutrer etter 69xx fra AMD eller 5xx fra nVidia skjønner jeg ikke greia med, kanskje med unntak av om de driver med motion. For utenom dette har jeg ikke noe sted sett at det har noen effekt annet enn på gaming. Og at folk isåfall klager på Apple som ikke støtter proffmarkedet blir bare komisk, da det virker å være en gjeng 14-16 åringer med for mye penger som ønsker seg den ultimate gamingrigg. Apple har aldri hatt dette som fokus.

Utenom dette er det jo meningsløst for Apple å oppgradere MacPro oftere enn det faktisk kommer nye prosessorer, og i proffsammenheng vil det i hovedsak gjelde prosessorgenerasjon ikke en extreme edition som slippes 3 mnd senere med 200Mhz høyere frekvens.

Er du proff og lurer på når du skal oppgradere er det bare å se på Intels roadmap når neste prosessorgenerasjon slippes og så smøre seg med tålmodighet.
Apple kan selfølgelig plutselig dukke opp med en desktop uten skjerm og I7 for oss som liker gaming, men dette har jo ikke noe med proffmaskiner å gjøre.

Gwogs bilde

Gwog

Veldig bra innlegg Nilka!

TrueEvil

Skjønner at ikke så mange på mac1.no har disse problemene, men på apple sine forum er dette et av de mest diskuterte feilene ved lion: feks. https://discussions.apple.com/thread/3193912?start=0&tstart=0 go https://discussions.apple.com/thread/3220787?start=0&tstart=0

Det som gjør det frustrerende er at maskinen har funket supert i alle år til Lion kom .. er jo rart at den plutselig skal oppføre seg helt anderledes?

Er klart man blir frustrert når man har en maskin som alltid har fungert supert som plutselig ikke funker på ting man bruker den ofte til.

ggt667s bilde

ggt667

Hvilken Mac er det snakk om?

TrueEvil

MacPro1,1 2x2,66gHz
16GB ram
ATI Radeon HD 5770
LED Apple Display Cinema 27"

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Ah... håper virkelig intenst at denne kommer nå på nyåret!! (vil jo også si at januar 2012 er ganske "rett rundt hjørnet")

@TrueEvil - har du testa om noen av minnebrikkene dine kan være problemet? Ta ut alle bortsett fra en, test, bytt med en av de andre, osv. Kan vel hende at det er en kombinasjon av en delvis defekt minnebrikke, og et eller annet problem i lion, som dermed gjør problemet litt vrient å gjenskape osv

@niika: savner en "LIKE"-knapp her nå! :)

bambinis bilde

bambini

@TrueEvil Spesielt den med saken med at "noe" spiser opp alt kraft på maskinen er et problem sykt mange over hele verden har slitt med etter at de la inn Lion - inkludert meg.

Men for min del ser det ut til at det er 98% løst (har noen hickups fortsatt).

For min og mange andre virket det som om det var firmware-problemer mot harddisken og da i forhold til Lion som gjorde noe krøll i forhold til dette. Noen fikser på dette og en del andre greier har gjort at jeg endelig (etter noen måneder med sliiiiiit) kan jobbe normalt på MBPen min :)

TrueEvil

Snakket med Apple, og de anbefaler meg å formatere maskinen, å installere Lion rent på nytt. Så da har jeg tatt backup av hele disken, så ser vi om dette hjelper. De mente om det var eldre systemer som var blitt oppgradert fra, så kunne filer av disse ligge igjen å sinke hele maskinen.

Jeg hadde allerede gjort alle stegene de anbefalte før de kom frem til formateringsløsningen .. så noe rett har jeg forsøkt.

Sier ifra når formatteringen er gjort, og om det har blitt forbedret.

Forths bilde

Forth

Når ble egentlig denne nyheten en hjelpetråd for et spesefikt problem?

Syns vel dette er nokså offtopic. Kanskje flytte praten om dette til en egen tråd?

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Et lite forslag ang. formateringen: Har du en gammel disk liggende? I såfall kan du jo heller sette inn den (er jo latterlig enkelt på en MP), formatere og installere på den, så slipper du å slette disken du har i bruk, i tilfelle det ikke skulle løse problemet.

TrueEvil

Formattering og nyinstalleringen, samt migrate av gammel info funket som fy. Nå går maskinen smooth igjen og alt virker som før. Den suger ikke Ram heller.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai