ping #41: Jawbone UP, Siste og Galaxy Nexus

Ping 41

I episode #41 av ping snakker Arne og Mats om hvorfor iPhone-appen Siste forsvant fra App Store og tar en titt på Jawbones nye armbånd UP.

ping #41

Se ping #41 i HD på Vimeo eller abonner på iTunes.

Kjøretid: 30:52 minutter

pingMeta

pingCrew

Tags:
KriSkjs bilde

KriSkj

Er det lov å si "4.6 tommer i lomma"?

macuff

synes vi har blitt litt vell snobbete her,, når man begynner å diskutere det mest bruke stoffet i VERDEN,, tja,, sier litt hvor langt men har kommet

lasse hs bilde

lasse h

Utrolig bra den debatten dere tar angående måten man får nyheter på, og ikke minst HVILKE nyheter hver enkelt bruker får. Fantastiske tanker og visjoner om hvordan man KAN oppleve nyheter. VG, Dagbladet og alle de andre store avisene burde lære av dette. Kudos! Dette er podkasting på høyt nivå.

xclusives bilde

xclusive

Helt ærlig, det er ikke deres jobb å diskutere hvordan nyhetslevrandører tar betalt for tjeneste deres. Det høres bare ut som om du sutrer Arne. At dere lager en app som plukker info fra nettsider går på bekostning av de antall ganger annonsene annonsørene til avisene sees, det er egentlig bare å akseptere det. Dere har valgt å lage en app som gjør det lett for folk å få inn en RSS-feed, noe som gjør dere et mellomledd og at dere tjener penger på andres innhold. Gjør Siste gratis og gjør et nytt forsøk, og be heller om donasjoner.

Takk.

SRD

Det er jo null stress å bytte Font i Android.

Agående at Samsung Galaxy S II deler seg opp når du mister den:
http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw

Når det gjelder PPI så har Galaxy Nexus 316 mens Iphone 4s har 330, så i praksis så er det like mye "Retina display".

hendelsesløysa

Unnskyld, men SISTE interesserer meg og de fleste andre .. som baken.

Greit å nevne det, men å bruke SÅ mye tid på en ting som RSS leser er idiotisk. Greit at dere vil ha kronene deres når folk kjøper dette, men det blir for dumt.

Skjerpings !

i-Simens bilde

i-Simen

@hendelsesløysa Det er ingen som har tvunget deg til å se denne podcasten, og det er Ping crewet, personlig, som velger tema. De snakker om det de føler for og Siste og avis-distribuasjon synes jeg er et interessant tema, men det er selvfølgelig hver sin smak. Det er også slik at hvis man "hører litt mellom ordene" så snakker de ikke bare om appen men også hvordan media distribueres, og hvilke fordeler og ulemper det har for en hver part.

xclusives bilde

xclusive

@i-Simen: Da snakker for din syke mor her, ingen vits i å prøve å bortforklare det med å diskutere hvordan forsiden på VG ser ut og at den ikke er personalisert. Det er mange bra episoder dere gjør, men dette her er den første jeg ser som helt bortkasta. Ellers vil jeg si godt jobba.

Randy

At dere ikke sjekket dette opp med VG og de andre nettavisene før dere lagde Siste, er for meg helt utrolig. Ingen andre RSS lesere kan gjøre det Siste gjør. Trodde dere virkelig at det var tilfeldig?

Jeg vil ellers anbefale rss leseren PULS, som er fin og oversiktlig, og gir deg valget mellom å vise en artikkel som "Text" (da bare overskrift og ingress), og skulle ingressen være innbydende klikker man bare på "Web", og laster inn artikkelen.

hendelsesløysa

i-Simen: Jeg har sett de fleste pod-castene deres, men forrige episode var første gang jeg faktisk hoppa over 10 minutter pga temaet var totalt uinteressant. At Siste ble nevnt og forklart, helt greit, men at Siste ble nevnt og forklart, nevnt og forklart, skrytt, kommentert, etc.etc x-antall ganger ble for mye og kjedelig. Ingen Arne-kritikk, bare reinspikka reklame.

Det blir feil å ha så lange innslag om noe dere tydeligvis brenner for selv, helt i orden å nevne det - men hold dere innenfor.

Sett foten i bakken, Siste er ikke noe revolusjonærende nytt. Vil man tjene penger på noe sånt, vær så god.

mirakel

Hvis nyhetens skal publiseres ut fra et tits-perspektiv bør vel puppene til dattera til Pushwagner ha prioritet :P

svanos bilde

svano

Jeg syns biten ang. Siste var det som gjorde episoden verd å se, så folk har ulike interesser. Det må da være positivt at folk snakker om noe de brenner for.

Uten å ha sett detaljene i brevet som omtales virker jo dette å handle om en bransje som ikke forstår mediet/teknologien de har valgt å distribuere innholdet sitt med. Siste gjør ingenting som kan sees som ulovlig. At en slike app ikke er ønskelig sett fra nettavisenes standpunkt er en ting, den er uansett neppe ulovlig.

kolbys bilde

kolby

@Randy

Legg til en nettavis med bare ingressen i RSS-feeden i for eksempel RSS-leseren «Reeder», og trykk på Readability-knappen når du er i en sak. Da gjør den akkurat det samme som Siste gjorde. Dette gjør flere slike lesere. Problemstillingen som vi ville ta fram var hvordan nettaviser prøver å bestemme hva slags program/leser som vi kan bruke for å se på innholdet deres. Jeg mener at hvis du gjør innhold tilgjengelig på web, så må du godta at det finnes folk som vil bruke et egetvalg program for å se på det.

Både teknisk og praktisk så er Siste en leser. Den går inn på nettsiden til innholdet og viser kun det man er ute etter. Ingenting blir republisert. Alt skjer på hver enkelt persons enhet.

exilon

Det ser ut som at Jawbone UP er trukket fra norske Apple Store, hvis den noen gang har vært der...

dphilippss bilde

dphilipps

Det er kjipt! bestilte denne 25 nov, står enda at varen behandles, sendes 16 desember... mottar den 24 desember..

Men den finnes ikke lenger i Apple Store som exilion sier:(

Bør jeg ha trua nå?:)

™s bilde

@kolby, i praksis kunne dere vel lansert siste uten forhåndsdefinerte kilder, men med mulighet for copy/paste RSS-feeder? hadde vært en litt mer geeky måte å gjort det på, men da hadde dere vel kommet utenom alle anklager fra mediehusene?

EspenIrgens

Ser ut som salg & produksjon av Up foreløpig er stoppet http://goo.gl/JsQg6

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai