Mac App Store runder 100 millioner

Mac App StoreApple kunngjorde i dag at over 100 millioner programmer har blitt lastet ned fra Mac App Store på mindre enn ett år. Mac App Store ble lansert i fjor som en betaversjon til Snow Leopard og i en endelig versjon i Lion.

Mer og mer programvare finner veien til Mac App Store og skal vi tro Apple har butikken blitt en suksess.

Mac App Store er modellert etter App Store til iOS og selv om Mac App Store ikke kan matche App Store på verken antall applikasjoner eller nedlastninger, har Apple allikevel greid å få også Mac-brukere til å kjøpe gjennom deres butikk. App Store til iOS har til sammenligning over 500 000 applikasjoner og mer enn en 1 milliard appnedlastninger hver eneste måned.

I løpet av bare tre år har App Store forandret hvordan folk bruker mobile apps, og nå har Mac App Store endret den tradisjonelle programvaremindustrien. Med mer enn 100 millioner nedlastinger på mindre enn ett år, er Mac App Store de nstørste og raskest voksende PC-programvarebutikken i verden

skryter Philip Schiller i en pressemelding fra Apple.

Mac App Store har vokst vesentlig treigere enn App Store, men mye av årsaken til det er relativt enkel. Det finnes vesentlig færre Macer enn iOS-enheter i omløp og Mac App Store er ikke en eksklusiv kanal for appinstallasjon på Macen.

Utviklere fornøyde

Skal vi tro Apple er også utviklere og programvareprodusenter fornøyde med Mac App Store. Flere utviklere har utelukkende distribuert sine programmer via Mac App Store etter lansering og selskapet bak den populære Photoshop-utfordreren Pixelmator er en av dem.

Mac App Store har en enestående rekkevidde og har fullstendig forvandlet vår distribusjon og utviklingssyklus. Pixelmator 2.0 distribueres utelukkende på Mac App Store og dette tillater oss å effektivisere oppdateringene til vår programvare for og ligge i forkant av konkurrentene

uttaler Saulius Dailide i Pixelmator i Apples pressemelding.

Pixelmator har foreløpig en unik konkurransefordel i Mac App Store. Deres største konkurrent, Adobe Photoshop er nemlig ikke å finne i Apples programvarebutikk. Først nylig har Adobe introdusert programvare i Mac App Store og deres Adobe Photoshop Elements var første forsøk.

Trenden om å utelukkende distribuere programvaren i Mac App Store er også økende. Sannsynligvis er det distribusjonen, enkelheten og de fortsatt relativt gode marginene som gjør Mac App Store til en suksess - spesielt for mindre utviklere.

Apple tar 30% av totalprisen, men tilbyr utviklere en komplett pakke med betalingsløsning, distribusjon og oppdateringsfunksjonalitet. Med få klikk kan utviklere tilby sine programmer i 123 land verden over og 30% provisjon til Apple er dermed ganske kostnadseffektivt for mindre utviklere.

De større utviklerne, som Adobe og Microsoft, har derimot holdt seg unna Mac App Store. Disse selskapene har i større grad allerede bygd opp en stor salg, betaling og distribusjonskanal i store deler av verden og kostnadene ved å benytte disse er dermed vesentlig mindre enn å la Apple ta seg av jobben.

Har du kjøpt programvare i Mac App Store og hva er i såfall din favoritt?

Onizuka89

Hyperdock, memory Sweeper Pro, og Growl.
Forstår ikke hvorfor folk klagde på Growl 1.3, for meg virket det meste, om ikke alt. Jeg bare slettet growl 1.2 først med scriptet som følgte med før innstallasjonen av 1.3.

Chriistoffer

Jeg har kjøpt et fåtall av programvare. Trodde jeg skulle bruke mer penger, men fant fort ut at angry bird, slice it fikk jeg nok av på iOS og har dermed kjøpt få spill i Mac App store.

Også er jeg ikke veldig fan av å ikke kunne teste programvare til flere hundrelapper. Så da blir det som regel først bukta, er jeg fornøyd kjøper jeg fra app store.

Torbjørn_Mac_4_Life_s bilde

Torbjørn_Mac_4_Life_

Kjøpt FCP X, Motion5, Compressor 4, adrenaline 6 og Djay.... Veldig fornøyd med alt :D

Kristian Eplehode

Jeg har lastet ned Adobe Photoshop Elements, AVCHD Converter og Rapid Weaver. Og selvsagt Lion siden jeg kjøpte Macen samme dagen som Lion ble lansert.

Jeg synes det fungerer helt utmerket. Minst like digg å handle i Mac App Store som det er å handle alle julegavene på nettet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai