Alternativ til iTunes?

iTunes har lenge hatt en ganske dominerende rolle som musikkavspillingsprogram på Mac, og det har vært mangel på spennende alternativer. I sommer dukket imidlertid Enqueue opp som en interessant kandidat, og programmet har siden blitt utvikla til å bli enda mer interessant. Versjon 0.6 kom i går.

Enqueue minner en del om iTunes, men er utvikla for å være et kjappere og mer minimalistisk program. Samtidig har Enqueue noen morsomme funksjoner iTunes mangler, blant annet integrasjon med last.fm, støtte for flere formater som ogg og flac og et sidefelt som fungerer som spilleliste, der du kan dra inn de neste sangene som skal spilles.

Programmet blir nok ikke noen «iTunes-killer», men det passer ypperlig for de som ønsker seg et kjapt og enkelt musikkavspillingsprogram uten Coverflow, Ping, Genius, iTunes Store, iTunes Match og alt det andre som iTunes er overlesset med. Det virker som Enqueue starter raskere, og programmet føles generelt veldig responsivt.

Programmet organiserer ikke musikkfilene dine, men kan settes opp til å automatisk overvåke mappene du har musikk i. Ved å sette det opp til å overvåke musikkmappen til iTunes kan det leve fint side om side med iTunes. Hvis du har behov for å bruke iTunes til synkronisering med iPod og iPhone og sånt er dette veldig praktisk!

Enqueue er tilgjengelig gratis fra enqueueapp.com. Vær klar over at programmet fortsatt er i beta. Utvikleren har en liste over funksjonalitet som ikke er implementert enda, og han tar også i mot nye forslag på epost.

K.D.Gs bilde

K.D.G

hei er det noe som er mer avant en itunes ???

jeg savnver ting i itunes...

tacomodo

Ikke for å starte noen kjempediskusjon eller noe, men hva er det folk misliker med iTunes? Fungerer da til det aller meste?

Eneste jeg ser for meg er om man har musikk i sære formater

Stham

Enig, tacomodo. Synes iTunes er utrolig bra. Har en musikk i formater iTunes ikke vil ha, så er det jo også bare å konvertere. Her skrives «... som iTunes er overlesset med»; de nevnte funksjonene gjør da ingen skade om de er der og en ikke vil bruke dem. Andre klager (i tidligere innlegg) fordi de vil ha flere funksjoner enn iTunes har, så ønsker og behov er forskjellig.
iTunes er som det er, og vil man ha noe enklere eller annerledes eller mer avansert, så er det jo opp til hver enkelt å laste ned et slikt program. Det er ikke nødvendigvis noe dumt eller galt med iTunes av den grunn. Synes i hvert fall det er genialt, men det er jo fint det kommer alternativer, som nevnte Enqueue.
Men når det gjelder avspilling av musikk fra iTunes, savner jeg FrontRow, og håper Apple kommer med noe som kanskje er enda bedre.

Jons bilde

Jon

[url=http://voxapp.didgeroo.com/index.html">Vox er også et alternativ – litt usikker på hvor aktivt det utvikles for tiden, men det fungerer iallefall fint på Lion.

[url=http://voxapp.didgeroo.com/images/screenshots/full_features.jpeg">

(klikk på bildet for større versjon)

svanos bilde

svano

Problemet med iTunes er at programmet ikke lenger vet hva det er. Musikkspiller? Medieavspiller? Musikkbutikk? Filmutleie? App store? Synkronisering av iDingser?...

Jeg ser absolutt behovet for en dedikert musikkspiller i stedet for bloatware som iTunes.

Jeg hadde gjerne sett at Apple skillte ut synkronisering og handel i egne programmer. En App Store som hadde Mac Apps, apps for iphone/ipad, bøker, musikk og film, og et eget program for å styre synkronisering.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Jeg skjønner ikke sytingen over at iTunes er så dårlig. Hos meg kjører den som bare rakkeren. Samme hos kona på hennes MBA.
Men jeg skjønner godt at man ønsker alternativer å velge i, det er bare sunnt.

michaelf

Hva med winamp for mac hehe? http://www.winamp.com/mac

ggt667s bilde

ggt667

svano -> Jeg tror det er en synkroniseringmekanisme for iDevices.

jerry.c.bush -> Jeg forstår godt at folk syter over iTunes, det er litt for lukket, men pirates of Silicon Valley ønsker seg sikkert at noen rebeller åpner det opp. Selv om brukergrensesnittet er bra.

Noen som vet hvor mange låter Enqueue takler før der blir tregt? Jeg syns iTunes begynner å bli tregt om jeg har over 50 000 "låter" inne, jeg har mange møtereferater og ting som ikke er låter.

luredan

tacomodo: iTunes funker til det aller meste, akkurat som Safari funker til det aller meste, men allikevel har vi Firefox, Opera og Chrome og flere og takk for det! Jeg tror forresten også Windows Media Player på Windows funker til det aller meste, uten at det er så veldig digg å bruke av den grunn. Folk har forskjellig smak og preferanser, og det er fint å ha noe å velge mellom. Jeg synes rett og slett Enqueue føles bedre å bruke, i stor grad uten at jeg helt kan forklare hvorfor. Man har vel bare forskjellig smak.

Gurres bilde

Gurre

Jeg foretrekker mplayer2 - da slipper jeg grafisk grensesnitt også. Og den tar bortimot alle formater.

ColdFusions bilde

ColdFusion

Ikke for å starte noen kjempediskusjon eller noe, men hva er det folk misliker med iTunes? Fungerer da til det aller meste?
Man kan ikke lage spillelist av filer som ligger på iTunes Server (NAS)... fant en løsning som er å lage spillelisten med VLC, deretter lagre den i m3u... DEN fila tar iTunes og spiller... mange slike småting gjør bare iTunes så "vanskelig" å bruke... det er bare en masse hinder hver eneste gang.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Du kan lage m3u direkte i iTunes om du ønsker. Men høres merkelig at ikke iTunes takler dette bare fordi den ligger som server. Kan det være noe med serveren?

K.D.Gs bilde

K.D.G

sette exstra nøkel ord i itunes ??? går det an?

jeg finne ikke noe som funker på den måten :(

[jeg har masse lydbøker]

[jeg vil ha mye info på de"]

HEHE noen tips:)

ColdFusions bilde

ColdFusion

Du kan lage m3u direkte i iTunes om du ønsker. Men høres merkelig at ikke iTunes takler dette bare fordi den ligger som server. Kan det være noe med serveren?
Tja, ikke vet jeg... men hvis jeg lager en ny spilleliste, prøver så å dra en låt over på denne - så skjer det ingenting... jeg kan søke etter artist/album etc og ser at stien til låten er mot /volumes/etc/etc - iTunes vil ikke la meg lage spilleliste fra iTunes server.

Workaround er som sagt via VLC, men dette blir ganske baklengs i lengden.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Dette høres mekelig ut ja. Vi gjør dette i heimen her, men så ligger iTunes på en Time Capsule og ikke en vanlig NAS. Dette funker helt bra. Men da ligger alt inne i iTunes mappen. Ikke noe spredd i andre mapper rundt omkring. Lar iTunes gjøre alt av organisering og lage sin database slik som det vil. Lurte litt på om det kan være softwaren som gjør dette problematisk, for det er vel Software levert av NAS-produsenten som ligger på NAS-en? Eller?

thomasjojo

begge to funker fint.

Winamp har vært lenge den beste, nå også til Mac...

Arild Eugen Johansens bilde

Arild Eugen Johansen

Skal du ha en liten diskret spiller anbefaler jeg My Tunes Companion. Der får du cover og sangtekster ! http://www.sinus-soft-design.no/applications/mytunescompanion.html

Arild

svanos bilde

svano

My Tunes Companion er vel ikke et alternativ til iTunes, men en kontrollenhet for iTunes? Det er fortsatt iTunes som kjører i bakgrunnen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai