Et Apple TV rykker stadig nærmere?

Apple TV

Årets store Apple-rykte har utvilsomt være ideen om at Apple jobber med et TV-apparat. Ryktet har dukket opp med jevne mellomrom de siste årene, men etter at biografien til Steve Jobs avslørte at Apple har «løst» problemet med TVer har ryktebørsen eksplodert. Nå kommer annerkjente Wall Street Journal med mer informasjon.

Wall Street Journal har lenge hatt en spesiell tilgang til innsideinformasjon fra Apple. Mange hevder at avisen i lengre tid har fått kontrollerte «lekasjer» direkte fra Apple for å hype opp framtidige produkter eller sjekke tilbakemelding fra publikum. Wall Street Journal sin informasjon om Apple-produkter er dermed ofte ytterst interessant.

I en rapport Wall Street Journal har publisert i dag hevder avisen at Apple jobber med å utviklet sitt eget TV og at dette TVet vil benytte trådløsteknologi for å hente innohld over nettet. TVet skal også støtte AirPlay og kan dermed streame. innhold fra Macer og iOS-enheter i husstanden.

Apple TV

Ifølge Wall Street Journal skal Apples iTunes-sjef, Eddie Cue, ha vært i samtaler med de store medieselskapene om Apple-teknologi og i minst av et av møtene skal Eddie Cue ha nevnt muligheten til å søke etter TV-innhold med stemmen. Stemmekontroll kan tyde på at Apple jobber med å integrere Siri i et TV-produkt og med tanke på at Steve Jobs i sin biografi uttalte at Apple endelig hadde «løst problemet» med navigasjonen på TVer, kan tyde på at det er Siri som vil gjøre et Apple TV mulig.

Videre hevder Wall Street Journal at Apple har jobbet med å utvikle en DVR-funksjonalitet som bruker iCloud for å lagre innhold som tas opp. Integrasjonen mellom iCloud, Apple TV og alle Apple-produkter skal være tett. IApple skal ha vært «vage» i møtene og ikke avslørt noen konkrete planer (ikke akkurat overraskende), men interessen rundt TV-innhold er åpenbart til stede.

Det store spørsmålet når det gjelder Apple TVer er om Apple faktisk jobber med TVer eller om dette er en videreutvikling av sin eksisterende Apple TV-boks. Apple har etter oppgraderingen av Apple TV hatt stor suksess med sin TV-boks og skal ha solgt mange av denne rimelige boksen.

Ttigers bilde

Ttiger

Snart nytt år, nye apple dingser, gleder meg til neste år allerede ;-)

K.D.Gs bilde

K.D.G

hvor fort? hvor mye per gang?

Sorry

Synes denne ideen om en TV virker meningsløs. En TV skal etter min mening kun være en god skjerm. Innholdet bør styres av tilkoblede bokser. Tror heller ikke så mange har så hyppig utskiftninger av TVen at dette vil være et lønnsomt prosjekt.

En oppdatert ATV derimot, høres ut som en god løsning!

Kjidel2s bilde

Kjidel2

Siden når heter det «et» TV?

Funkaholic

En TV. Et TV-apparat.

Men tilbake til saken, blir spennende å følge utviklingen og se om Apple kan komme til å dominere nok et marked. I bunn og grunn er jeg skeptisk da TVer er forbruksvare for mange, samt at utviklingen går så ekstremt fort. Men hvem vet, kanske de nok en gang motbeviser alt man er vant med.

Chriistoffer

alt for mye skrivefeil til at jeg orker å lese resten

K.D.Gs bilde

K.D.G

skrivefeil ? jeg merka det ikke..

Grohls bilde

Grohl

Jeg skall till byet og skjope et tv. De blir skjpaaa!

Kan hvem som helst skrive artikler her uten en gjennomgang først?

Gelles bilde

Gelle

ja

Freimens bilde

Freimen

Oppdatert ATV? er ikke ATV2 ganske nylig?

KennethDreyers bilde

KennethDreyer

Jeg ser egentlig bare for meg en TV-skjerm med ATV2. Det har jeg virkelig ikke bruk for.

TVen bør være en skjerm med gode tilkoblingsmuligheter. Apple bør fokusere videre på ATV og la det være bare en enhet som tilkobles. Om ATV legger inn mange av funksjonene jeg i dag har gjennom Boxee ville jeg vurdert det, men det ser jeg på som heller tvilsomt at vil skje.

Lukass bilde

Lukas

Det er utrolig fisefint å ikke klare å lese en tekst pga. et knippe skrivefeil.

I stedet for å bruke kommentarfeltet til å flytte fokus fra tekstens innhold, kan forumets mange norsklærere heller sende en vennlig melding til artikkelforfatteren, som da sikkert tar rådene til følge og oppdaterer teksten. Så blir alle glade og stemningen her inne så mye bedre.

Altfor ofte blir glade Mac-eres entusiastiske nyhetsformidling drept av surmagede petimetere som hakker på uvesentlige fillefeil.

Gaupas bilde

Gaupa

Forsåvidt enig med siste taler, men "TVet" klarer heller ikke jeg å unngå å henge meg opp i. Det er ingen tvil om at EN T(ele)V(isjon) er hankjønn. "Et TV" er også brukt i tidligere artikler, så det er tydligvis bare en (u)vane.

Admin skriver ofte artikler og jeg håper han oppdaterer denne og sine kommende, og forøvrig godt skrevne artikler, med "en tv" eller "et TV-apparat."

En TV, TV-en, TV-er, TV-ene

nikkor

Når man kaller seg kjidel2 så er man svært meningsberettiget til å rette på andres måte å uttrykke seg på , Fy fan er han virkelig en så arrogant jævel ?

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Synes denne ideen om en TV virker meningsløs. En TV skal etter min mening kun være en god skjerm. Innholdet bør styres av tilkoblede bokser. Tror heller ikke så mange har så hyppig utskiftninger av TVen at dette vil være et lønnsomt prosjekt.

En oppdatert ATV derimot, høres ut som en god løsning!
Jeg kunne godt ha tenkt meg at Airplay hadde vært integrert i TV'n.
Har mange bokser tilkoblet til TV'n, men kunne godt ha tenkt meg å være foruten.
Håpte en gang i tiden at noen kunne implementere Airplay i Smart-TV'ene til Samsung(liker godt panelene, resten bryr jeg meg ikke så mye om), men ser ikke noe håp for det slik som de krangler.
Om en egen Apple-TV skulle vært aktuelt, så måtte det vært innebygd DVB-C tuner og plass for CA-modul for min del, og det tviler jeg sterkt på vil skje.

En oppdatert ATV med f.eks. A5-chip hadde vært fint, ATV 2 har jo vært på markedet godt over et år nå.

manwithnoname

Er det noe jeg ikke liker så er det bokser, er heller ikke glad i tv benken. Vil ha TVn på veggen og fjerne hele benken.. Heller ikke noe glad i forsterkere, store høyttalere, fjernkontrollere eller ting med dumme led displayer.

Så ryktene er perfekte for min del :)

Sorry

manwithnoname: Selvfølgelig skulle vel de fleste kun hatt en flott skjerm, programpakkene man ønsker, en tilfredstillende multimedialøsning og god lyd av usynlige høyttalere... Desverre kommer det nok ikke til å fungere så bra i praksis. Eneste måten dette kunne fungert som produkt, er om man hadde nærmest ubegrenset konfigureringsmuligheter - altså ikke typisk Apple...

Det finnes utallige TV-standarer. Apple måtte dermed ha avtaler med ekstremt mange programpakketibydere for å kunne lansere et slikt produkt. Dette ville igjen gjøre at man ikke uten videre kunne bytte fra feks Get til Altibox.

Personlig har jeg en god stereo koblet opp mot TVen og er helt sikker på at Apple aldri vil lansere noe i denne kvalitetsklassen. Derfor må jeg uansett ha noen bokser og en ekstern ATV spiller nok liten rolle for de fleste.

Når man i tillegg kan tenke seg at en TV ikke er noe man skifter ut spesielt hyppig og at Apple garantert ikke blir et billigprodukt, tror jeg man uansett ikke kan se for seg en storselger...

MEN: Jeg hadde gjerne sett mer av Apples brukervennlige og enkle menyer implementert i min TV-hverdag. Altibox er rett og slett så frustrerende dårlig at man kan lure på om det hadde vært mulig å lage noe mindre brukervennlig, tregere respons, ulogisk og rotete menysystem om man hadde gått inn for det... Tommel opp for en ATV med streaminavtaler og opptaksfunksjon med de viktigste kanalene!

FoRs bilde

FoR

Jeg velger å GLEDE meg til nye produkter, fremfor å spekulere i om det blir for dyrt, for vanskelig, for annerledes…

Det Jobs gjorde med Apple når han kom tilbake, var å gjenninføre kreativitet, skaperglede og en sykt sunn nysgjerrighet på å utvikle revolusjonerende produkter.

Derfor kribler det i kroppen når jeg hører ordet TV. Jeg vet at Apple da vil komme med noe som verden ikke har sett maken til, og selvfølgelig en ny duppeditt, eller TV jeg ikke visste at jeg må ha! Hehe…

God jul, og et godt nytt Apple år!

ColdMac

ggt667s bilde

ggt667

I scream,
you scream,
we all scream for iScreen?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai