Bildebehandling gjort enkelt med Snapheal

Bildebehandling gjort enkelt med SnaphealDe fleste «normale» mennesker eller mannen i gata gjør sin bildebehandling i iPhoto eller lignende programvare. Svært få gjør noen form for avansert bildebehandling og programvare som Photoshop er ganske enkelt både for dyrt og vanskelig for de fleste.

Et program med navn Snapheal (NOK 70,-) har som mål å gjøre relativt avansert bildebehandling noe alle kan foreta seg.

Snapheal kan ikke helt sammenlignes med Photoshop, Pixelmator eller andre bildebehandlingsprogrammet. Programmet kan heller ikke sammenlignes med iPhoto og gir deg ingen organiseringsmuligheter. Snapheal sitt fokus er et par enkle, men avanserte bildebehandlingsmuligheter.

Med Snapheal kan du for eksempel enkelt fjerne uønskede elementer fra bildene. Programmet bruker relativt avanserte algoritmer for å gjøre dette mulig og lignende funksjon finnes også i Photoshop, men med en vesentlig høyere læringskurve. Programmet har en rekke forskjellige behandlingsfunksjoner, men felles for alle er at fokuset er på å gjøre dine bilder bedre.

Noen av hovedfunksjonene:

  • Fjern uønskede objekter fra bildene
  • Fjern kviser, rynker, føflekker osv. fra hud
  • Fjern uønsket tekst, vannmerker osv.
  • Gjør lyse områder mørkere
  • Gjør mørke områder lysere
  • Gjør bilder skarpere

Videoene under viser også hvordan programmet fungerer i bruk til for eksempel å fjerne uønskede objekter fra bildene og generelt forbedre bildene.

Mye av dette er tilgjengelig i forskjellige verktøy og iPhoto har for eksmpel innebygd mulighet for å fjerne «hudproblemer», mens Photoshop og Pixelmator også har mange av disse funksjonene. Snapheal gjør dette tilgjengelig i et brukervennlig grensesnitt og en hyggelig pris sammenlignet med Photoshop-variantene.

Snapheal koster NOK 70,- i Mac App Store

hansingehagens bilde

hansingehagen

Dette fungerer utrolig bra. Photoshop kan gjøre mye av det samme. Men, her blir det veldig fokus på rette ting: å retusjere og forbedre bilde. Ta ein kikk på disse gamle bildene jeg har brukt Snapheal på:

    http://www.bildeboka.no/before_after/
admins bilde

admin

@hansingehagen

Det var veldig bra resultater!

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Kjøpt. Et lite spørsmål på tampen også: Noen som vet om et program som gjør ufokuserte bilder fokuserte? Om dere skjønner hva jeg mener da.... Mener å ha sett/lest om dette, men finner ikke igjen dette noe sted, glemte selvsagt å bokmerke det.
Takk på forhånd.

comvik

@hansingehagen
Det der var rått! For ikke å snakke om swipefunksjonen.

el-nico

Du er en mester, hansingehagen!!

Og så kult med den der swipen ...

Me gusta!

hansingehagens bilde

hansingehagen

Tusen takk. Det er veldig gøy og givende å redde gamle bilder. Dette programmet gjør det i det minste enklere å jobbe med "pirk" og detaljarbeid i restaureringen.

hansingehagens bilde

hansingehagen

@jerry.c.bush

Adobe har vist en demonstrasjon på ett nytt filter for å gjøre uskarpe bilder skarpe igjen.
Når det vil komme med det er usikkert. Sjekk denne linken:
http://www.wired.com/gadgetlab/2011/10/sci-fi-tech-new-adobe-plugin-removes-photo-blur/

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Takk for svaret. Jeg har sett denne demonstrasjonen, men mener så absolutt jeg har sett at noen andre har samme funksjonene i et program for nettopp dette. Men når jeg forsøker søke Google så finne jeg bare et kamera som skal fotografere så man senere skal kunne velge fokuspunkt i bildene. Ikke det jeg sikter til.

Var forresten artig å se bildene du har restaurert på siden din. Får dessverre ikke til å se det på iPaden. Artig funksjon med den slideren.

hansingehagens bilde

hansingehagen

Ser det er noe som heter "Back in Focus" på Macupdate.com:

https://www.mupromo.com/?ref=10869

.. kanskje det er noe for deg?

nesten_nerd

Det var et rimelig bra resultat, men Snapheal kom for sent siden jeg alt har kjøpt dyre programmer. Må innrømme at det ikke er så ofte at de trengs. En må ikke ha et avansert og dyrt bildebehandlingsprogram for å beskjære bilde eller fjerne røde øyne etc.
70kroner for dette er jo gratis. Kanskje jeg kjøper bare for gøy 8-)

hansingehagens bilde

hansingehagen

Hei, Ja.
Jeg har også "alle" dyre bildebehandlingsprogrammer (Photoshop CS5 Extrended, Aperture 3 ++) , men de bruker jeg ofte til så mye annet. Med dette programmet så får jeg fokus på å retusjere og forbedre gamle bilder.
Bryr meg ikke om bildemanipulereinger, som er vist i eksemplene til Snapheal. Det er helt uvesentlig for meg om noen vil ta vekk ett gjerde, ett tre eller kvisene på en tenåring.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Det var nok programmet jeg var på utkikk etter ja. Har nå kjøpt den bundelen kun pga programmet. Har ikke fått tid til å teste mer enn noen få minutter. Men det lille jeg fikk sjekket det ut så virket det ikke så rett frem, og at det var noe arbeidssomt. Men skal teste det nærmere når jeg får mer tid til overs. Er ikke mye tid til overs i denne julestria, alle skal ha gjort alt før julen smeller inn....

hansingehagens bilde

hansingehagen

Bra. Bundelen til $49 ... og på App Store Norge koster "Back In Focus" 700,-

danibo77s bilde

danibo77

Koster nå 42 kroner!

hansingehagens bilde

hansingehagen

Har kjøpt og prøvd "Back In Focus" i 1 dag nå .. og er slett ikke overbevist om at dette fungerer som det skal ... hmmm... adobes eksempel på en framtidig Focus plug-in gir ett helt annet resultat.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai