Apple kjøper Anobit

AnobitI går ble det kjent at Apple har kjøpt opp det israelske selskapet Anobit for 500 millioner dollar - nesten 3 milliarder norske kroner med dagens kurs. Anobit er et selskap som spesialiserer seg på kontrollere til flashminne og teknologi som hever påliteligheten og ytelsen i flashminne. Apple skal allerede benytte seg Anobit sine produkter i iPhone, iPad og MacBook Air.

Med en kjøpssum på 500 millioner dollar blir Anobit et av de største oppkjøpene Apple har gjort i sin historie. Tilsammenligning betalte Apple 429 millioner for NeXT - selskapet som fikk Steve Jobs tilbake til Apple. Oppkjøpet av Anobit anses som viktig, spesielt med tanke på Apples satsning på flashminne. Apple er i dag en av verdens største, hvis ikke den største, konsumenten av flashminne ettersom alt fra iPod og iPhone til iPad og MacBook Air benytter utelukkende flashminne til lagring.

Anobit utvikler en rekke forskjellige teknologier for å forbedre pålitelighet og ytelsen til flashminne og selskaper er sannsynligvis mest kjent for å tilby teknologi som gjør rimeligere flashminne av typen MLC like pålitelig som den dyrere varianten SLC (Single Level Cell).

Apple benytter flashminne i flere og flere produkter og det er virker fornuftig for selskapet å kjøpet opp en av deres underleverandører for å sikre seg teknologi de er avhengig av. Oppkjøpet signaliserer også at Apple i økende grad er villig til å produsere og utvikle flere av komponentene i deres produkter selv. Apple kjøpte i 2009 opp selskapet P.A Semi og mye av deres erfaring ble brukt under produksjonen av A4 og A5-brikken som er kjernen i iPhone, iPad og Apple TV.

Apple åpner forskningssenter i Israel?

Sammen med oppkjøpet har det også kommet fram informasjon om at Apple planlegger å åpne et forskningssenter i Israel. I så fall blir Apple ikke det første selskapet som oppretter et slikt senter. Israel er kjent for å tiltrekke seg kjente internasjonale teknologiselskaper og for eksempel Intel har store forskningsavdelinger i Israel.

Israels statsminister ønsket Apple velkommen til Israel med følgende tweet på Twitter.

Kilde: Calcalist.co.il

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai