Apple vil forbedre Norge

Apple vil forbedre NorgeI desember i fjor inviterte IT-minister Rigmor Aasrud til en idédugnad for å sikre økt verdiskaping og mer innovasjon gjennom smartere bruk av IT i Norge. Et samlet «IT-Norge» var representert gjennom selskaper som IBM, Microsoft, EDB Ergogroup, HP, Cisco, Google og Redpill Linpro. Apple glimret med sitt fravær, men nå vil de gjerne være med allikevel.

Apple glimret med sitt fravær på idedugnaden til IT-minister Rigmor Aasrud, men ifølge nettstedet Digi.no ønsker Apple å bidra - bare ikke på den foreslåtte idedugnaden. Apple skal nemlig ha sendt et brev (PDF hos Digi) få timer etter flere av de store aktørene i Norsk iT-bransje møttes til dugnad i regi av Rigmor Aasrud.

Apple takker for å ha blitt invitert til samrådsmøte for innspill til den nasjonale digitale agenda,13.desember i år. Dessverre er vi forhindret fra å stille i dette arrangementet slik det er beskrevet i invitasjonen fra FAD og IKT-Norge. Apple er en stor leverandør av produkter og løsninger mot skole og privatmarked. Samtidig brukes iPhone,iPad og Mac stadig oftere på nye måter i bedrifter og institusjoner.

Med høy fokus på visjonære, mobile løsninger og ny bruk av IT føler vi at vi har mye å bidra med når det gjelder utformingen av framtidens IT-landskap.

skrev Apples sjef i Norge, Arne Odden, i et brev til Rigmor Aasrud.

Apple ble dermed invitert til dette samrådsmøtet hvor hvert deltagende selskap fikk en mulighet til å presentere ideer, men Apple valgte å ikke delta. I brevet åpner Apple for å dele sine ideer direkte med FAD og Rigmor Aasrud.

Årsaken til at Apple ikke kunne bli med på denne idedugnaden til å begynne med, bunner mest sannsynlig ut i Apples organisasjonskultur som begrenser hva og hvem som kan uttale seg offentlig på vegne av Apple. Apples rettningslinjer tilsier at kun et fåtall av Apples ansatte kan uttale seg eller bli fotografert offentlig.

Dette er også årsaken til at Apple i Norge normalt besvarer henvendelser fra pressen med «Ingen kommentar» eller henviser videre til selskapets skandinaviske presseansvarlige i Sverige (som ofte også svarer det samme).

I brevet hevder Apple at de ser store muligheter for innovati ny tankegang for IT innen undervisningssektoren, helsestell og bedrifts- og privatmarkedet. Hva Apple konkret tenker på vites ikke, men selskapet har allerede relativt godt innpass i undervisningssektoren. I det offentlige ellers er Apple svært lite representert og selskapet ser heller ikke ut til å ha hatt dette som et satsningsområde i Norge. Nylig fikk dog Apple kontrakt på å levere iPad til alle stortingsrepresentanter i et prøveprosjekt på å redusere papirbruk.

La oss ha vår egen idemyldring - hvordan kan Apple-produkter forebdre det offentlige i Norge?

Via Digi.no

Tags:
Dj bassmasters bilde

Dj bassmaster

Gratis wifi-hotspot som dekker hele landet hadde vært fint :)
En form for betalingsmulighet på buss, ferger og innenriks fly via Apple - id
Skolebøker for videregående skoler levert ut på iPad's. Hadde spart uhyre mye papir på det.
Faktiske Apple store i de største byene i landet, ikke bare Apple instore som det eneste offisielle fra Apple.
Og om vi skulle være så heldige å få Apple store her i landet, så burde vi fått den appen som lar deg betale produktene via Apple id kontoen.

Dette er bare noen få ting jeg gjerne ville hatt her i landet :P

Scratch

Jeg er svært positiv til Mac i skolene, men iPad har jeg egentlig ikke når særlig stor tro på i den sammenheng.

ggt667s bilde

ggt667

Av de selskapene er det vel ingen tvil om at Linpro og Apple er de 2 jeg har sterkest tiltro til...

Hemo

Kva med norsk tekst på film og TV-seriar?
Betre utval av norske e-bøker?
Det er også mykje av Apple-systema som enno ikkje er omsett til norsk. Eg merkar dette når eg hjelper eldre i gang med ny-innkjøpte Apple-produkt. Når dei ikkje kan engelsk, blir det vanskeleg å få til alt som står på engelsk.

anserigs

Eg ser mange fordeler med iPad i en skulesammenheng, iPad er et fantastisk lesebrett og en kunne enkelt levert inn oppgaver, notater osv via det en skreiv i skulebøkene. En kunne enkelt lagt oppgavene rett i boken og lagt til en egen svar funksjon som blei sendt til læreren då en ønsket. Enten en var på skulen eller en var hjemme og gjorde lekser.

Prøver ville også blitt enklere ettersom en kunne enkelt sende dei ut via nettet og var en syk kunne en fått prøven sendt hjem via nett. Hadde en jobbet litt kunne det sikkert også være gode måter å forhindre juks på :)

Men skulebøker osv bør bygges sånn det også funker på Android, Windows tablet osv. sånn at den enkelte bruker faktisk kan bestemme sjølv hvilket nettbrett han ønsket. Når mine eventuelle barn begynner på skulen så kan det godt tenkes at de får med seg en iPad til skulen for å skrive notatene på om ikkje skulen har det inne i sin undervisning.

jazzpus

Hvis vi skal begynne å snakke om Apple i skolesammenheng, burde først skolene - les: videregående, vet ikke helt høgskoler osv er - prøve å være litt mer motakelig for MacBook-studenter. Iløpet av de to siste årene på vgs fikk jeg aldri skrevet ut så mye som ETT eneste dokument på ÉN eneste av de ca. 5-6 elev-skriverne skolen hadde. IT-fyren (en die-hard Windows-tilhenger som ikke skjønte bæret) klundra litt i kanskje en uke før han gav opp.

Rett før eksamen 3. året oppdaterte de den sikkerhets-saken der vi måtte logge inn for å komme på internett, noe som fucka helt opp de fleste eldre Macene (ei venninne hadde en MacBook fra 2007 og måtte rett og slett formatere hele greia) og gjorde at ingen Mac-brukere kom på internett på flere dager.

Jeg fikk aldri noen PC-ordbok som skal være et gratis tilbud til alle og da jeg tok faget økonomistyring, måtte jeg drive å styre med BootCamp å få stygge Windows XP på den stakars Macen, for å kunne bruke et regnskapsprogram. Ganske frustrerende...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai