Den beste nettleseren på Mac er.... Safari

Den beste nettleseren på Mac er.... Safari

Debatten om hvilken nettleser som er best, raskest, bruker minst eller følger webstandarder best er tilnærmet evigvarende. Heldigvis finnes det noen som er lidenskapelig interessert i dette og gjennomfører omfattende tester. Konklusjonen er klar, Safari er den beste nettleseren på Mac.

Det er det velkjente nettstedet Tom's Hardware som har gjennomført Web Browser Grand Prix hvor de har sammenlignet Safari, Chrome, Firefox, Opera og Internet Explorer (ikke Mac) på Mac/PC.

Målet var å finne den raskeste og beste nettleseren på hver plattform. På Windows 7 vant FIrefox, foran Chrome på andre, Opera på tredje, Internet Explorer på fjerde og Apples Safari på sisteplass. At Apple ikke er spesielt gode på å utvikle Windows-programvare trenger man ikke å se lengre enn til iTunes på Windows for å se. At Safari kommer på sisteplass på Windows er dermed ingen overraskelse.

At eksakt samme nettleser derimot vinner testen på Mac OS X er mer interessant en overraskende. At Apple dominerer og vinner på sin egen plattform bør nesten være en selvfølge. På andreplass på Mac OS X kommer Chrome og tredjeplass går til Firefox. Sisteplass gis til våre norske venner i Opera.

Sammenligner man resultatene på tvers av Mac og Windows, blir man som Apple-bruker også noe skuffet. Mac OS X vinner kun fire av 35 tester i forhold til Windows. Windows 7 gir dermed en raskere nettleseropplevelse enn Mac OS X.

Les hele den svært detaljerte testen hos Tom's Hardware

Hvilken nettleser er din favoritt på Mac OS X og hvorfor?

Ramgad

Jeg syntes safarien er kjempegrei :-) Den er lettvindt og lett å bruke. Kanskje fane-systemet kunne vært litt anderledes, ellers tipp-topp.

ddybings bilde

ddybing

Bruker nesten bare Safari, enten det er på Windows eller om det er på Mac. :-) Ellers må det være at jeg er innom FireFox en gang i blant.
Svært fornøyd.

Onizuka89

Roterer litt mellom Chrome/Chromium, Opera og Firefox. Safari brukes i noen enkelt tilfeller når jeg skal besøke Lynda.com eller en Silverlight video side.

Snires bilde

Snire

Chrome og Safari. Liker Chrome da den viser favicons på bokmerkerlinja.
Er dette mulig å få til i Safari?

JonT

Det kan være verdt å merke seg at denne testen egentlig kun tester rendringmotorene til nettleserne. Det blir kun testet for ytelse og støtte for webstandardene, ikke funksjonalitet, brukergrensesnitt eller den opplevde raskheten til nettleseren der f.eks. hvor raskt det er å trykke "Tilbake" og forhåndscaching også er viktige faktorer.

Mao er det Webkit som er testvinner, ikke Safari.

el-nico

Jeg føler jeg skylder meg selv å teste alt som testes kan, men er 100% lojal mot Safari.
Synes Safari helt klart er den beste nettleseren.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Etter lion så er noe annet en safari ganske utelukket spesielt på de nye smarte gesturesene. Syntes også fanebehandlingen i forhold til resusjer fungerer veldig bra nå. Kjører over 50 faner uten problemer og at programøkten lagres ved avslutning er også veldig positivt :)

macuff

liker rockmelt, det er helt likt som chrome, men har fcae innebyg, noe jeg liker paga at jeg ikke trenger å være på facebook.com for å ha chat ;)

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Safari stort sett siden jeg begynte med Mac. I starten var den noe av det tregeste jeg har vært borti, men den har kommet en meget lang vei siden den gang. På Windows er det kun Chrome som gjelder.

iBoy

Det første jeg merker meg når jeg prøver en ny nettleser, er hvordan det føles å skrolle i den. Alle oppleves forskjellig, men ingen gir den samme, gode følelsen som Safari.

el-nico

liker rockmelt, det er helt likt som chrome, men har fcae innebyg, noe jeg liker paga at jeg ikke trenger å være på facebook.com for å ha chat ;)

Jeg har fått med meg, og testet, Rockmelt og de andre mer "sosiale" nettlesere.
Og for temaets skyld skal jeg vel også innrømme at jeg ikke har en profil på Facebook eller noen andre sider, annet enn Flickr.
Jeg er kun på Flickr.
Jeg liker å ta bilder.

Jeg har absolutt ingen peiling på sosialt nettbruk.
Sånn sett kan jeg ikke uttale meg om mange nettlesere.

For meg fungerer Safari bedre enn alle andre.

Jez

Safari er et hat/elsk forhold for mitt vedkommende.. Krasjer stadig og jeg får denne feilbeskjeden:

"Programmet safari avsluttet uventet. Problemet kan være forårsaket av FlashPlayerDebugger- 10.4- 10.5- pluginmodulen"

Yzzers bilde

Yzzer

Jeg var leeenge en Firefox-mann. Det siste 1,5 til 2 årene har jeg imidlertid utelukkende benyttet Chrome. Safari har jeg av en eller annen grunn aldri brukt på annet enn iPhonen..

simens bilde

simen

Man burde i en slik test også nevne Camino. Det er den mest lettvekta nettleseren til Mac. Der Safari og alt annet henger hos meg med 20+ tabs så er Camino like rask. Det kan hende den henger bak på ACID tester, HTML 5 støtte (støtter ikke HTML5 video), osv. men til alle som ikke har en splitter ny Mac med SSD disk og 4GB+ ram vil jeg anbefale Camino...

Personlig bruker jeg en godt modifisert Safari. Skrudd av webpreview eller hva det heter, den prosessen som HELE TIA lager previews til Topviews som fører til at nettleseren henger i et halvt minutt rett så det er og krever mye minne. Med dette av og et par andre ting er Safari cirka lite lettvekt som Camino. Men Safari støtter HTML5 video, så da slipper jeg unna Flash, samt at den har støtte for extensions, og der bruker jeg endel :)

HondaS2000boy

Henger meg på den.
Camino er den mest brukte nettleseren på mine Macer :)

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Bruker en spesialversjon av Camino på min aldrende PB 12". Den fungerer meget godt der i OS 10.5.8.

svanos bilde

svano

Jeg syns Safari er grei, men bruker den ikke siden Apple generelt har hatt et vel avslappet forhold til sikkerhetshull i nettleseren.

For intel bruker jeg Firefox og for ppc bruker jeg tenfourfox.

luredan

Opera 12 virker lovende :)

petrus764s bilde

petrus764

Jeg syns Safari er grei, men bruker den ikke siden Apple generelt har hatt et vel avslappet forhold til sikkerhetshull i nettleseren.

Samme her, Safari er helt ok, men på grunn av dens dårlige sikkerhet brukes den ikke til annet enn å laste ned andre nettlesere.

Bruker Opera til daglig og chrome når opera ikke vil.

Isstjerna

Jeg bruker kun safari da den funker på mac, men jeg har nå gjentakende problemer at den lukker seg og det kommer opp feilmeldinger at den måtte lukkes pga av en flash ett eller anna plug-in modul... Finner IKKE ut av dette!!!!! Å dermed begynner jeg å bli noe irritert da dette skjer OFTE, og det er ufattelig kjedelig når jeg jobber med hjemmeside/blogg ++ masse annet!!!

iau

Brukte alltid Firefox på Windows, men på Mac har jeg foretrukket Safari. Selv om Firefox er installert brukes den kun når Safari ikke fungerer (bl.a. noe Citrix-greier den sliter med). Har også forsøkt Opera og Chrome innimellom, men det er alltid noe jeg ikke liker ved disse. Bl.a. kan man ikke la være hvise tabs når man kun har en tab oppe. Det er utrolig irriterende når man bruker en 13" og det er begrenset med plass på skjermen. Da betyr alle cm noe. Ellers opplever jeg ikke noen spesiell hastighetsforskjeller mellom de.

freddie92

jeg har nå i det siste hatt forferdelige problemer med youtube. nå tar det kjempe lang tid å laste inn video og når den først er lastet inn så blir den laste logoen igjen midt på bildet. og noen ganger viser den bare svart film uten lyd i 20 sekunder. og hele safari blir ufattelig tregt. har jo akkuratt ominstallert macen. så nå bytta jeg til chrome

MacLets bilde

MacLet

Og dårigste nettleser på Microsoft sin plattform eeer.. microsoft sin egen nettleser!

Haha vi som har lest biografien kan vel tenke oss hva Jobs ville sagt:
"This just confirmes that microsoft just makes a lot of shit"

RC2s bilde

RC2

Bruker i hovedsak Safari, men dersom jeg skal i nettbanken er Safari helt ubrukelig. Spesielt nå etter den nye plattformen kom. Tar 5-10 minutter å logge på nettbanken, noe som er helt uakseptabelt.

eivbratters bilde

eivbratter

Bruker Chrome hele tiden her. Like hastigheten den tilbyr, grensesnittet, utvidelsene og mulighetene for synkronisering på tvers av maskiner. Synkroniseringen har i utgangspunktet vært den faktoren som har spilt mest rolle for meg siden jeg har mange bokmerker, utvidelser og passord lagret. Ved å da bruke synkroniseringen Chrome tilbyr slipper jeg å installere og legge til bokmerker på nytt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai