Elgato med Thunderbolt-disk

Elgato med Thunderbolt-diskElgato, som er mest kjent for å produsere TV-tunere, har nå sett det store gapet i Thunderbolt-produkter og lanserer i dag sin første harddisk.

Elgato Thunderbolt SSD er en lynrask mobil harddisk som kobles opp til Macen over Thunderbolt og behøver ingen strømforsyning.

Markedet for Thunderbolt-produkter ser å ta se opp. I går annonserte både LaCie og OCZ nye Thunderbolt-produkter, men disse er først tilgjengelig senere i år. Elgato sin nye harddisk skal være klar allerede i februar og den ser unektelig ganske så bra ut.

Elgato

Elgato Thunderbolt SSD er på omtrent samme størrelse som de mobile harddiskene til Western Digital som har blitt svært populære, men i stedet for å bruke USB og vanlige harddisker, bruker Elgato sin SSD og Thunderbolt. Ifølge Elgato skal harddisken levere overføringshastigheter på opptil 270mb/sec og det er nok mange som gjerne vil bruke denne som en oppstartstdisk også på sine stasjonære Macer.

Disken er også helt vifteløs og har ingen ekstern strømforsyning. Alt du behøver er en Thunderbolt-kabel og både strøm og data går over denne kabelen. Kabelen følger dog ikke med og må kjøpes ekstra.

Thunderbolt

Elgato Thunderbolt SSD blir tilgjengelig i februar og leveres i to varianter. En 120GB SSD-variant koster €399 (omtrent NOK 3000,-) og for 240 GB-varianten må du ut med €649 (omtrent NOK 5000,-). Du kan lese mer om Elgato Thunderbolt SSD hos Elgato.

josteinliverod

5000,- for en harddisk med 240 gb??? Greit at det går lynraskt å overføre, + at det er thunderbolt, men jeg fikk en harddisk på 1,5 TB for 600,-.

admins bilde

admin

SSD på 120GB ligger på rundt 1200,- for bare disken. Du kan ikke sammenligne SSD og vanlige disker.

MSgs bilde

MSg

Greit at man ikke kan sammeligne SSD og konvensjonelle harddisker, men ytelsen er ikke verdt prisen. Jeg holder meg til vanlige SATA-disker; eksterne som interne. Dog har jeg en REVO-drive som c: på filserveren min.

svanos bilde

svano

Ganske gnient å ikke inkludere kabel... da blir det vel 379,- i tillegg for Apple sin thunderbolt-kabel, eller finns det andre alternativer nå?

Totto

En Ferrari er heller ikke verd prisen---- for meg --------men det er tydligvis et marked for dem også!

TorsteinOs bilde

TorsteinO

5000,- for en harddisk med 240 gb??? Greit at det går lynraskt å overføre, + at det er thunderbolt, men jeg fikk en harddisk på 1,5 TB for 600,-.

Tåpelig å sammenlikne, du kan også få en billigdritplasticfantastic-laptop til et par tusen på elkjip, med kjeeempestor disk, men for endel er det faktisk viktig f.ex. at eksterne disker er så kjappe som mulig, og da er nok ikke dette et dumt alternativ.

ColdFusions bilde

ColdFusion

Med borrelås bak en iMac så må dette bli bra! Intern SSD og en rask disk for store bildebibliotek/musikk etc.

djhalleus bilde

djhalleu

Søtt. Dette kaller vi framtid og fremskritt. Gleder meg også til prisene går ned litt. Dette er vel priser uten moms og avgifter borte i amerika.

Uansett er det herlig for ein musikar som meg.

proximitys bilde

proximity

Prisen er ikke nøye. Bare fattige kids bryr seg om det. Ytelsen der i mot er skuffende. Denne lover 270 MB/s som er omtrent 1/3 av OCZ's SSD som også ble annonsert med Thunerbolt SSD på opp til 1 TB. - For de som mener 5k er dyrt for en liten hard disk, og forsvarer det med at en platedisk er billigere vet rett og slett bare ikke hva de snakker om.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai