Apple bekrefter oppkjøpet av Anobit

Apple bekrefter kjøp av AnobitForrige måned kunne vi lese at Apple skulle ha kjøpt opp Flash-minneselskapet Anobit for nesten 3 milliarder norske kroner. Apple har nektet å kommentere dette ryktet - inntil i går.

Anobit er et selskap som spesialiserer seg på kontrollere til flashminne og teknologi som hever påliteligheten og ytelsen i flashminne. Apple skal allerede benytte seg Anobit sine produkter i iPhone, iPad og MacBook Air.

Med en kjøpssum på 500 millioner dollar blir Anobit et av de største oppkjøpene Apple har gjort i sin historie. Tilsammenligning betalte Apple 429 millioner for NeXT - selskapet som fikk Steve Jobs tilbake til Apple. Oppkjøpet av Anobit anses som viktig, spesielt med tanke på Apples satsning på flashminne.

Apple er i dag en av verdens største, hvis ikke den største, konsumenten av flashminne ettersom alt fra iPod og iPhone til iPad og MacBook Air benytter utelukkende flashminne til lagring.

I en telefonsamtale med avisen Bloomberg skal Apple i går for første gang ha kommentert og bekreftet at de har kjøpt opp Anobit. Kjøpesummen ville selskapet ikke kommentere.

Apple kjøper mindre teknologiselskaper nå og da, men vi kommenterer generelt ikke våre framtidsplaner

uttalte Steve Dowling, en pressetalsmann for Apple til Bloomberg.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai