ping #43: Cosmonaut, Nokia Lumia 800, Panasonic GX1

Ping 42

I episode #43 av ping snakker Mats og Arne om Micro Four Thirds kameraet Panasonic GX1, stylusen Cosmonaut til iPad og Arne gir Mats en utfordring - bytte iPhone med Nokia Lumia 800.

ping #43

Se ping #43 i HD på Vimeo eller abonner på iTunes.

Kjøretid: 27:18 minutter

Vi beklager flimringen på videoen

Shownotes

pingMeta

pingCrew

rattata12s bilde

rattata12

Litt ironisk å reklamere for filmingen, så flimrer det som bare pokker...

admins bilde

admin

@rattata12

Indeed, men ikke så mye å gjøre med det når man først oppdager flimringen etter det er tatt opp :) Flimringen skyldes forskjellen i hz i strømmen i Norge kontra USA. Vi glemte å sette lukkerhastigheten ned som ville løst problemet.

Nå har vi forøvrig hacket kameraet som vi pratet om i episoden :)

rattata12s bilde

rattata12

Ja regnet nok med det var det som var problemet, vert ute for den selv... :p 50 vs 60Hz er ikke bare bare.. Men men, man lærer av sine feil :) Hvordan settes man mtp. frihet da når det kamera blir hacket sånn?

bretsn

Har selv sett en del på GH2'en. Handler hacken om økt mengde dataoverføring under opptak? Har dere hatt problemer der kameraet plutselig har stoppet under opptak?

Andy

Tkima1s bilde

Tkima1

Det er de små detaljene som gjør en stor serie. Ikke glem tankeboblene på frontbildet deres. :) Hehe

admins bilde

admin

@bretsn

Ja, hacken øker til 42 mbps samt gir tilgang til å switche mellom NTSC/PAL. Etter hacken er det viktig at man kun benytter SD-kort som greier å følge med på den økte datamengden. Class 10 anbefales. Så langt ikke opplevd noen problemer.

Dere kan lese mer om hacken her.

subsequent

Det finnes flere typer hacker til GH2. 44mbps er den mest vanlige, men det finnes også 176mbit og 88mbit og noen fler.

44mbps hacken er den som er mest stabil i følge de fleste som bruker hack, men som admin sier er det viktig med class 10 eller bedre SD kort.

Hvis dere er intressert i GH2 og micro four thrids burde dere sjekke ut EOSHD.com. Han som driver siden bruker mye GH2 i produksjon av diverse. Han legger også vekt på og ikke gjøre så mye i post slik at de klippene du ser er som regel rett fra kameraet.

hendelsesløysa

Dette ser veldig pent ut gutter !

krsk0

@Arne Hvilken remote trigger bestilte du?

mini_nikkos bilde

mini_nikko

Skulle ønske det var litt mer enn kun skravling. 30 minutter foran et bord kan bli litt kjedelig i lengden. Kanskje prøvd 5 på gaten stilen eller finne lokasjoner med testing av produkter. Høre med leverandører om de er keen på å vise noe på film. Dere har et stort utviklingspotensiale.

Godt valg av kamera, GX1 er et kjempespennende produkt. Kan med det sterkeste å anbefale optikk fra Voigtländer med adapter. Ja man mister autofokus og blenderkontroll fra kameraet men til fordel veldig god optikk med god lysfølsomhet. Det finnes nok av adaptere som gjør kameraet enda mer spennende enn med standard m4/3 optikk.

iEsp

Cosmonaut bestilt! :D

manwithnoname

Hvordan er Panasonic LUMIX GX1 i forhold til EOS 500D ? Har EOS 500D i dag, men syns den blir litt stor.. Bortsett fra størrelsen er det noe jeg burde tenke på ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai