Sonora utfordrer iTunes

Sonora utfordrer iTunesiTunes har mer enn 10 år på «baken» på Macen og programmet har blitt utvidet fra å være en musikkspiller til å bli et bibliotek for TV-serier, filmer, bøker, apps og synkroniseringstjeneste for iOS-enheter.

iTunes har nesten blitt litt for omfattende for bare å være en avspiller for musikk og flere lettere alternativer finnes nå. Denne måneden dukket en utfordrer opp. Sonora.

Sonora har vært under utvikling i 2011 og ble denne uken sluppet i den første offentlige betaen. Programmet tar mål av seg å være en lett iTunes-konkurrent og har mye av den samme funksjonaliteten som iTunes, men samtidig også mye ny og spennende funksjon.

Programmet kan ikke 100% erstatte iTunes hvis du benytter iTunes til synkronisering av innhold til iOS-enheter eller handler mye musikk iTunes Store, men som musikkavspiller og musikkbibliotek kan programmet på mange måter erstatte iTunes.

Sonora utfordrer iTunes

Sonora lever nemlig godt side om side med iTunes og programmet kan automatisk synkroniseres med iTunes ved oppstart. Sonora har også støtte for Growl og Last.fm bygd rett inn i programvaren. Logger du inn med Last.fm vil alle sanger du hører på automatisk blir «scrobbled» til Last.fm-tjenesten som gjør det mulig for vennene dine til å se hva du hører på.

SonoraSonora har heller ikke samme begrensninger som iTunes hva gjelder formatstøtte og programmet støtter blant annet losslessformatene FLAC og APE uten noen form for konvertering. Det åpne formatet OGG er også blant formatene Sonora støtter. Selvsagt er AAC, MP3, WAV, AIFF og Apple Lossless er også støttet.

Sonora har en lang vei å gå før den kan ta igjen iTunes hva gjelder funksjoner, men allikevel er dette en god start på en seriøs iTunes-utfordrer. Det er tydelig at Sonora fortsatt er i beta og programmet kan være noe ustabilt i bruk.

Sonoras første beta er tilgjengelig gratis fra GetSonora.com. Et annet alternativ til iTunes kan være Ecoute.

manwithnoname

Hva er galt med iTunes? Jeg syns det fungerer utrolig bra!

jeje

Du må selv finne ut hva du evt synes er galt med Itunes. Jeg synes det er irriterende at FLAC ikke støttes direkte. Det er en klar begrensning.

lepew

Bruker aldri iTunes nå etter at IOS 5 frigjorde oss fra den elefanten. Det programmet jeg liker aller minst på Mac.

mac_31

Har aldri skjønt hatet mot iTunes, selv om det er tungvint at ikke FLAC støttes.
Programmet er knallbra for å ha en god og oversiktig orden på sitt digitale musikkbibliotek, og det behandler mitt 2.5tb store bibliotek på en veldig kjapp og effektiv måte.
Har enda ikke sett noe bedre alternativ, selv de alternativene som ofte nevnes har ikke like bra interface etter min mening da.
Eneste som irriterer meg at iTunes i album view har album/artist tittel til høyre for albumbilde - ikke under. Det sløser vekk unødvendig mye skjermplass, og gjør albumbildet unødvendig lite. Dårlig løsning der, men ellers er iTunes knall! :)

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Jeg digger iTunes på mine Macer. Men jeg vet det er mange som ikke liker det, dog skjønner jeg ikke alltid argumentene.
Ja, iTunes har blitt "svært og tungt", men om man har en nogenlunde oppegående maskin som er kjøpt ila de siste 5 årene så skal ikke det være noe problem i det hele tatt å kjøre dette programmet. Formatstøtte? Nja. For meg ingen problem.

Jeg har forsøkt ganske mange andre "erstattere", men har ennå ikke funnet et som gir meg samme flyten som iTunes gjør. Jeg gidder ikke ha et ekstra program for å gjøre akkurat det samme som jeg kan gjøre i iTunes. Kanskje den ikke har allverden med formatstøtter, men jeg bruker Apple Lossless eller ACC uansett så det har ikke noe å si. Jeg bruker iTunes til å rippe også og da får jeg formatene som er støttet av programmet. Ikkenoproblem.

Men for å si det sånn: Jeg er ikke i mot at det kommer alternativer på markedet. Det er bare sunt for konkurransen.

Snires bilde

Snire

Bruker Max til å konvertere FLAC til Apple Lossless.
http://sbooth.org/Max/

Alfred.Woodden

Bruker også Max til å konvertere FLAC til AIFF. Kjempe raskt og enkelt.

mac_31

Anbefaler XLD til konvertering av lydfiler. Der har du det meste..

luredan

og for ikke å forglemme: Enqueue

Kjetil Håkon Pe...

Er mac1.no død? -- Synd! Det har vært en webside jeg har hatt glede av å lese i mange år. -- Det er derfor trist å se at websiden blir dårligere og dårligere for hvert år som går. -- Og nå er den på et lavmål. Jeg syntes derfor at det ville være naturlig å legge ned virksomheten.

1. Det ser nå ut til være null journalistisk arbeid. -- Kun mer eller mindre dårlige oversettelser/tolkninger av utenlandske nettsteder, macnn, etc.

2. Det er rett og slett pinlig å se på "Mats og Arne PING" hvor de sitter nyforelsket og keitete og konstant vrir armer og hender. -- Og tenk; nå har de også begynt (amatørmessig?) synsing om fotoapparater også. -- Og nei; det er ikke iphone/ipad-kamera vi snakker om.

3. Det meste av det det skrives om er mer eller mindre uinteressante (subjektivt!) 3-parts hardware/software-produkter. -- Antagelig utelukkende basert på produsentenes egne websider.

Slutt nå! -- Dere jobber på overtid. -- Det er lenge siden leken var god.

Hilsen Kjetil

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai