Gjør Mac Pro raskere med SSD over PCIe

Mac Pro

Hvis du har en Mac Pro som du gjerne skulle ha fått enda litt mer fart i, har Other World Computing nettopp introdusert løsningen for deg. Et PCIe-kort som gir deg lynrask SSD-lagring.

SSD sniker seg av naturlig årsaker inn flere og flere steder og mange har gitt sine Macer lengre liv ved å bytte ut sin interne harddisk med en ny og raskere SSD. Det gjelder også Mac Pro, men dessverre har disse oppgraderingene en begrensning. Hastigheten på Macens SATA-kontrollerer vil begrense hastihgeten du får ut av SSDen.

På Mac Pro har vi en annen mulighet også - PCIe. Other World Computing har nå lansert det som skal være det første Mac-kompatible PCIe-kortet med SSD. OWCs kort baserer seg på Marvell 88SE9445 SATA RAID-kontroller og gir deg mulighet til å koble på en rekke miniPCIe-baserte «datterkort». Dette er samme type SSD PCIe-kort som brukes i MacBook Air og du bestemmer dermed selv hvor mange kort du vil legge til. Kortet støtter mini PCIe-kort i størrelsen 60GB til 2TB.

OWC har ikke sluppet informasjon om pris eller tilgjengelighet på dette kortet, men lover i sin blogg produktet vil bli tilgjengelig i løpet av «kort tid».

akiras bilde

akira

For oss som ikke har Mac Pro kan vi håpe et slikt produkt kommer snart:
http://www.quirky.com/ideations/158796

en ekstern SSD til å boote :)

Gwogs bilde

Gwog

Veldig spennende produkt! Ser frem til tester.

Arild Holtet

Dette var jammen en god nyhet. Ser frem til mer info.

ggt667s bilde

ggt667

Noen som har prøvd: OCZ Z-Drive R5 på Mac?

Gwogs bilde

Gwog

Da var PCIe-kortet Mercury Accelsior lansert. Det ser ut som et spennende produkt for Mac Pro og PC. Noen av høydepunktene er:

-Opp til 780MB/s lesehastighet, og 648MB/s skrivehastighet.
-Mac og PC bootable. Plug and play uten drivere.
-Mulig å oppgradere i fremtiden. OWC sier man skal få kjøpt nye SSD "blades" (SSD kort/moduler). Disse er rimeligere å produsere enn hele PCIe-kortet, så derfor forventes det at oppgraderingskort vil bli billigere.
-Kortet bruker prosessor fra anerkjente SandForce LSI.

Mercury Accelsior kommer i 120GB ($359.99), 240GB ($529.99), 480GB ($929.99) og hele 960GB ($2095.99) versjoner.

Alle Mac Pro modellene er kompatible, men Mac Pro fra 2006 og 2007 har PCIe 1.0 slots og vil dermed ikke dra nytte av Mercury Accelsiors fulle kraft.

Personlig hadde jeg håpet på et PCIe-kort som hadde plass til fire "blades", slik at man kunne kjøpt det med to moduler og så oppgradert etterhvert. Men det er et spennende produkt, og ser frem til å prøve det.

Les mer på:
http://eshop.macsales.com/shop/SSD/PCIe/OWC/Mercury_Accelsior/RAID

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai