Ny versjon av iWork i dag?

Ny versjon av iWork i morgen?I morgen skal Apple som kjent holde en pressekonferanse og et av ryktene er at Apple vil introdusere et verktøy for utvikling og redigering av e-bøker.

Kan dette verktøyet faktisk være en oppdatert utgave av iWork? Ny informasjon kan kanskje tyde på det. iWork har ikke vært oppdatert på lang tid.

Apples iWork har ikke blitt oppdatert på en god stund og programvarepakken er ganske moden for oppgradering. Mange trodde iWork ville bli oppdatert når Apple lanserte Mac App Store sammen med Lion i fjor, men vi fikk ikke se noen ny iWork-variant.

Noe av årsaken kan kanskje være at Apples iWork-sjef, Roger Rosner, nå har fått hovedansvaret for digitale lærebøker skal vi tro Wall Street Journal. Det er ryktet at det er digitale lærebøker Apple planlegger å introdusere på dagens undervisningsevent.

Med Roger Rosner som sjef for dette prosjektet, virker ryktene om at Apple vil introdusere et verktøy for å utvikle e-bøker vesentlig mer troverdig. Som sjef for iWork og prosjektet for digitale lærebøker kan kanskje et slikt verktøy være en del av en ny versjon av iWork?

AppleInsider melder at prosjektet internt hos Apple har fått navnet «Bliss» og at mye av inspirasjonen har kommet fra Push Pop Press. Selskapet som i fjor introduserte en svært spennende interaktiv miljøbok fra Al Gore.

Selskapet Push Pop Press var tidligere Apple-ansatte som prøvde å utvikle en plattform for interkative e-bøker på iPad, men selskapet ble kjøpt opp av Facebook før de rakk å publisere sin plattform. Det antas at Facebook ikke skal ha vært interessert i e-bokplattformen, men heller de tidligere Apple-ansatte og deres talenter.

Det er allikevel å anta at Apple kommer til å benytte seg av HTML5 og ikke Coccoa for en slik e-bokplattform ettersom de ønsker å støtte den åpne ePub-standarden. I fjor lanserte Apple verktøyet iAd Producer som er et verktøy som skal gjøre det lettere å skape annonsert til Apples annonsenettverk iAd. Disse annonsene skapes i HTML5 og hvis Apple planlegger å introdusere et verktøy for å skape interaktive e-bøker ved hjelp av HTML5 er mye av jobben allerede gjort i deres iAd Producer.

Tags:

Limbolama

Eg har lagt merke til at Keynote ser ut til å ha kome i si nye utgåve allereie 1. desember, medan Numbers og Pages ikkje har vore oppdatert sidan 20. juli. På Keynote si App store-side er nemleg '09-delen av namnet blitt fjerna. Dei to andre programma heiter framleis Pages '09 og Numbers '09.

Kan dette vidare tyde på at desse to når som helst vil bli oppdatert?

Merk at eg ikkje har installert Keynote 5.1.1, og at denne teorien kun er basert på det eg har lest på ifrå App store.

vidinas bilde

vidina

ZOMG, BLISS! Det er jo en toTAL ripoff av standardbakgrunnen i Windows XP LOL!!!!

Men, sånn seriøst, tror iWork kunne trenge en oppdatering nå, er noen år siden sist :)

rsped

Har ventet lenge på det nå. Trenger nye maler og rammer nå til presentasjonene og dokumentene. Er lei de gamle. Hadde blitt veldig glad hvis dette er tilfellet.

ddybings bilde

ddybing

Tid? :-/

i-Simens bilde

i-Simen

Lurte jeg og på, er det satt en tid?

Limbolama

Det skal slik eg forstår det vere klokka 10.00 i New York – altså 07.00 i LA og 16.00 her i Noreg.

Berre ti minutt til altså.

Men eg kan ta feil.

ddybings bilde

ddybing

Her er live updates ;)

http://www.macworld.com/article/164857/2012/01/live_update_apples_january_19_education_event.html
Ser ut som du hadde riktig med 16.00

JosteinT

Er spent på om iWork snart får filhåndtering a la iTunes / iPhoto, for å kunne synkronisere innhold med iPad på en enkel måte.

MarkusJs bilde

MarkusJ

Steve Jobs sa jo at han har jobbet i over 10 år med å fjerne filsystemet fra brukeren, så det er sikkert mulig. Håper virkelig at de beholder filsystemet som i dag, men gjør det lettere ved iCloud-synkronisering.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai