Slik slår du av spørsmålet om å bruke harddisk som Time Machine

Time MachineApples Time Machine har gjort backup mye lettere for mannen i gata, men hvis du ikke bruker Apples innebygde løsning kan det evige spørsmålet om du vil bruke alle nye eksterne harddisker du kobler til Macen som Time Machine-disker bli litt i overkant.

Slik skrur du av de relativt irriterende spørsmålene.

OS X er satt opp til å automatisk spørre deg om du ønsker å bruke en tilkoblet ekstern harddisk som en Time Machine-disk. Spørsmålet forsvinner når du har satt opp en Time Machine-disk, men hvis du av en eller annen grunn ikke bruker Time Machine vil du få dette spørsmålet hver gang du kobler inn en ny harddisk.

For å få OS X til å slutte å stille dette spørsmålet må du inn i terminalen og gjøre litt enkel «magi». Terminal-programmet finnre du under Programvare > Verktøy. Med dette programmet åpent skriver du følgende kommando og avslutter med ENTER.

defaults write com.apple.TimeMachine DoNotOfferNewDisksForBackup -bool TRUE

Deretter logger du ut og inn igjen for at endringene skal fungere. Du vil nå ikke bli påminnet om Time Machine i tide og utide.

Skulle du ønske å få tilbake disse spørsmålene så skriver du følgende i Terminal og avslutter med ENTER. Deretter logger du ut og inn igjen.

defaults delete com.apple.TimeMachine DoNotOfferNewDisksForBackup

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai