85 millioner bruker iCloud

85 millioner bruker iCloudApples største lansering i 2011 var ikke iPad, iPhone, iOS eller en Mac, men iCloud.

Under gårsdagens finansielle presentasjon kunne Apples finansdirektør Peter Oppenheimer avsløre at over 85 millioner mennesker nå bruker iCloud til å synkronisere sine iPad, iPhone og Macer.

iCloud ble offisielt lansert sammen med iOS 5 og har bare vært aktiv i et par måneder, men allikevel har tjenesten slått alle rekorder. Mer enn 85 millioner brukere benytter nå tjenesten til e-post, kalender, synkronisering og backup av iOS-enheter.

iCloud har dermed blitt Apples "største" og mest populære produkt i 2011, men det er kanskje ikke noen overraskelse når det er helt gratis. Med 85 millioner brukere er iCloud også større en mange av sine konkurrenter, deriblant Dropbox. Kanskje det ikke var så dumt at Apple ikke kjøpte Dropbox allikevel?

Tags:
ddybings bilde

ddybing

Bruker iCloud og har en @me epost. Har alt aktivere unntatt bildestrøm og er veldig fornøyd :)

admins bilde

admin

Jeg bruker også alt. Fungerer smertefritt.

André_Oslo

Det eneste som er synd er at iCloud mistet muligheten for lagring av "vanlige" filer slik blant annet MobileMe hadde og Dropbox har..
Hadde vært mer sømløst å hatt alt på et sted enn nå å måtte ha feks Dropbox for backup av filer og iCloud for iOS-enheter og bilder.

MarkusJs bilde

MarkusJ

Bruker iCloud til bildestrøm, kontakter og Finn min iPhone. Dropbox til det meste annet når det kommer til skytjenester.

Ttigers bilde

Ttiger

Synes icloud er bra, spesielt til bilder.
Men plages med ical, har oppdatert den på min imac, men får den ikke over til iphone/ipad, noen som har peil?

admins bilde

admin

@Andre_Oslo

Gi Apple litt tid. Jeg er overbevist om at en Dropbox-lignende funksjon kommer. Den er der jo egentlig allerede, godt begravet i "Mobile Documents" mappen.

http://www.macstories.net/tutorials/use-mobile-documents-folder-to-sync-files-with-icloud-across-macs/

petrus764s bilde

petrus764

Jeg har vanskelig for å se for meg at Apple klarer å lage en skikkelig Dropbox-konkurrent. Fordelen med dropbox er nettopp tilgjengeligheten og åpenheten, Apple har til vane å gjøre det stikk motsatte, noe som medførte bl.a. til at iDisk forble et nisjeprodukt.

Og "85 millioner brukere" er ikke akkurat imponerende når man ser antallet iOS-enheter som støtter iOS 5. Jeg har jo iCloud selv, men bruker det ikke aktivt til mer enn find my iphone. Det samme går for de fleste jeg kjenner, de færreste benytter seg aktivt av iCloud. Blir som om Google skulle skrytt av antallet Google-kontoer på Android.

For min del er jeg kjempeglad for at Dropbox ikke var sellouts og solgte til Apple. Jeg er overbevist om at de har klart å lage et mye bedre produkt enn den retningen Apple ville ha tatt selskapet.

GoldenHymn90

@Ttiger: På Mac-en er det to forskjellige kalendere: «På maskinen» og «iCloud». Hvis du skjuler førstnevnte kalender, og bare bruker iCloud-kalenderen, skal det ordne seg.

iau

Så egentlig positivt på Icloud helt jeg fant ut at jeg ikke fikk koncertert min mobileme-konto til icloud (m 25GB) uten å gi opp min hoved AppleID. Brukte Mobileme en del, men har mistet troen på forutsigbarheten til slike ting. Man burde kunne konsolidere sin AppleID og Mobileme-konto i Icloud, noe som ikke går an...

svanos bilde

svano

Mitt problem med iCloud er Apples evne til aldri ville se litt tilbake i tid også. Jeg bruker fortsatt Macer med Snow Lepoard og har en iPhone 3G som fortsatt gjør jobben som telefon. Kunne gjerne sett at Apple støttet disse (med dropbox har jeg jo støtte tilbake til min powerbook med Tiger!). Dessverre har planned obsolescence lenge vært en del av Apples produktstrategi.

MrJakobsen

Jeg kjenner mange aktive bruker som har hengt med fra dot-Mac, via MobileMe og nå står forbannet igjen på perrongen når iCloud toget dundrer ut av stasjonen. Hvorfor gadd ikke Apple å videreføre iDisk, hvorfor skal man lage en tredjegenerasjon av sync på Apple som bare er halvveis. Men det er dette Apple etter hvert ønsker. De vil ha de lette mobilbrukerbe og fase ut de tyngre og brysomme databrukerne. Jeg har hatt stor glede av Apple innenfor norsk grafisk bransji i 20 år, men nå er det snart slutt. Jeg har kjøpt noe slikt som 65-75 Mac'er gjennom tidene. Alltid 100% lojal. Og etter å ha handlet 7 xServe og en haug med tilleggsutstyr fikk jeg en kniv i ryggen av Apple for ett år siden. De LA DE NED HELE XSERVE-PRODUKSJONEN.
TRIST, men det er mer hip-hop med Apple i dag enn det er computing.

ddybings bilde

ddybing

Men tenk på all den plassen som da må til. 85 mill brukere som gjerne vil ha et par GB hver. Og hvis man i tillegg måtte betalt, så tror jeg nok mange heller hadde gått til Dropbox eller BOX(hvor man får 50GB).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai