Focus on the user for Safari

Focus on the user for Safari

Tidligere denne måneden gjorde Google en stor endring i sine søkeresultater og gjorde søket sitt mer «sosialt». De inkluderer og prioriterer nå søkeresultater fra sitt eget sosiale nettverk Google+ og mange mener dette er en degradering av søkeresultatet og unødvendig promotering av sitt eget sosiale nettverk få foreløpig bruker.

«Focus on the user» gjør noe med det.

Konseptet «Focus on the user» ble skapt av utviklere fra Facebook, Twitter og MySpace for å demonstrere hvordan de mener at Google benytter markedsmakt til å prioritere sitt eget sosialenettverk til fordel for Facebook og Twitter. Facebook, Twitter, MySpace og andre sosiale nettverk har selvsagt mye å tape på at Google plutselig endrer sine søkeresultater til fordel for sin egen baby, Google+.

Nettsiden Focusontheuser.org har dokumentert dette i videoen under og viser hvordan Google faktisk gir oss et dårligere søkeresultat ved å prioritere Google+ før alt annet.

Focusontheuser.org har skapt en «bookmarklet» som bruker Googles egne søkeresultater til å skape et vesentlig mer relevant sosialtsøk som også inkluderer Twitter, Facebook, MySpace og andre sosiale nettsteder.

Denne bookmarkleten har nå blitt gjort vesentlig enklere ved at Florian Eckerstorfer har laget en Safari-tillegg som gir deg forbedrede sosiale søkeresulateter helt automatisk. Tillegget er også tilgjengelig som åpen kildekode på GitHub.

Skulle du befinne deg på Google+ så er det jo verdt å nevne at i1 og Mac1 nå også er der.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai