Cobook er en sosial adressebok som holder orden på dine kontakter

Cobook er en sosial adressebok som holder ordenApples adressebok er fin og den synkroniserer godt til iCloud og vår iPhone, iPad og iPod touch. Allikevel er det svært krevende og kjedelig å holde adresseboken oppdatert med siste nytt.

Heldigvis oppdaterer jo folk alt dette selv på nettsteder som LinkedIn, Facebook og Twitter. Med Cobook holder du alt under kontroll i det man vel enklest kan kalle en «sosial» adressebok.

Cobook kan lett bli for adresseboken det Fantastical har blitt for våre kalendere. Det vil si, en applikasjon som støtter opp og gjør vår adressebok vesentlig bedre enn den er i dag.

Litt av problemet til adresseboken er at den er statisk. Den oppdaterer seg ikke uten at du selv gjør det. Med Cobook er den historie. Cobook kobler seg nemlig opp til sosiale nettverk som Facebook, Twitter og kanskje viktigst i jobbsammenheng, LinkedIn. Ved hjelp av disse nettverkene kan programmet enkelt hente inn opplysninger om kontaktene i din adressebok og dermed oppdatere e-postadresser, telefonnummer, bilder osv.

I tillegg blir det lekende lett å legge inn nye kontakter ved hjelp av disse. Du trenger ikke lengre studere visittkortene. Et kjapt trykk i menybaren (Cobook lever i menyen) og du kan legge inn navn og fornavn. Deretter søker Cobook i dine sosiale nettverk for å finne riktig person og oppdatere alt av seg selv. Videoen under viser hvordan det hele fungerer.

Cobook er akkurat lansert i beta og tilgjengelig gratis fra Cobookapp.com. Vi antar at dette programmet får en prislapp etterhvert - det kan det lett være verdt.

njadve

Det er vel akkurat dette Blackberryen min har gjort i en del år nå, faktisk siden BBOS4, nå er man vel kommet til BBOS7. Forøvrig en veldig snedig funksjon...

Macinis bilde

Macini

Hvis du vil ha kaos i adresseboka di er det bare å installere. Den henter inn alle "vennene" du har på Facebook, LinkedIn og Twitter og legger de i adresseboka.

admins bilde

admin

@macini

Du velger selv om den skal gjøre det. Du så vel valget når du koblet Facebook, LinkedIn og Twitter til programmet? Jeg benytter det uten å ha hentet inn disse i adresseboka og det fungerer glimrende.

memiis bilde

memii

Vil Cobook kunne synkronisere med iCloud?

admins bilde

admin

@memii

Hvis du har satt opp adresseboken på Macen til å synkronisere med iCloud så gjør den det ja. Den oppdaterer din adressebok.

memiis bilde

memii

Takk skal du ha! :)

™s bilde

"og kanskje viktigst i jobbsammenheng, LinkedIn" har aldri skjønt det der med linkedin. hva bruker dere det til?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

LinkedIn er Facebook for profesjonell nettverksbygging. Jeg har fått flere oppringninger i fra headhuntingbyråer som har funnet meg der. Det er vel strengt tatt aller mest relevant for folk som jobber i IT-bransjen.

For øvrig er CoBook en genial app. Den eneste haken er at de ignorerer mellomnavn-feltet, men det er bagatellmessig.

admins bilde

admin

LinkedIn blir egentlig som en digital visittkortholder. Tar vare på alle kontakter du har møtt. I tillegg er det lett å søke opp folk du leter etter i forskjellige selskaper.

foffster

Det er det sikkert "vel verdt". Det gir litt mer mening enn "vel vært". :P

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai